خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: کشور ژاپن در سال ۲۰۱۰ سومین قدرت اقتصادی دنیا (پس از آمریکا و چین) بوده و در آسیا نیز رتبه دوم را از این لحاظ داراست. این کشور دارای منابع طبیعی خیلی محدودی است و اکثر جزایر و خاک آن کوهستانی و آتشفشانی است؛ ولی با همکاریهای دولت در بخش صنعت و نیز سرمایهگذاری گسترده در فناوریهای پیشرفته، ژاپن به عنوان یکی از پیشگامان عمده در صنعت و تکنولوژی دنیا شناخته شدهاست. صادرات بخش عمدهای از درآمدهای اقتصادی ژاپن را تشکیل میدهد و آمریکا با ۲۲٫۷ درصد، چین با ۱۳٫۱ درصد و کره جنوبی با ۷٫۸ درصد عمدهترین شرکای تجاری این کشور هستند. محصولات صادراتی عمده ژاپن شامل تجهیزات حمل و نقل، اتومبیل، صنایع الکترونیک، ماشین آلات الکتریکی و صنایع شیمیایی هستند. در بخش صنایع ژاپن به عنوان یکی از پیشرفتهترین کشورها در زمینه تولید اتومبیل، تجهیزات الکترونیکی، ماشین ابزار، فولاد و فلزات غیرآهنی، کشتی سازی، صنایع شیمیایی و نساجی و نیز صنایع غذایی فرآوری شده بهشمار میآید. این کشور دارای چندین شرکت بینالمللی با مارکهای معتبری همچون تویوتا، هوندا، سونی، نیسان، سیتیزن و... است.
بنابراین گزارش، در روابط ایران و ژاپن از بدو تأسیس تا به امروز، همواره جنبههای اقتصادی دارای اهمیت ویژه بودهاست. از یک طرف ژاپن به نفت و بازار ایران نیازمند میباشد و از طرف دیگر ایران نیز ژاپن را همواره بازار عمده برای فروش نفت و تأمین کالاهای صنعتی و فناوری قلمداد نمودهاست. روابط بازرگانی بین دو کشور مخصوصاً از هنگام نخستین مرحله افزیش قیمت نفت خام در سال ۱۹۷۳، افزایش شدیدی نشان میدهد. به عنوان مثال در سال ۱۹۶۷، حجم روابط تجاری دو کشور فقط ۸/۶۰۵ میلیون دلار بود که ۷۷ میلیون دلار آن مربوط به صادرات ژاپن به ایران و ۸/۵۲۸ میلیون دلار آن به واردات از ایران اختصاص داشت. در سال ۱۹۷۷، ژاپن کالاهایی به ارزش ۹۳/۱ میلیارد دلار به ایران صادر نمود و متقابلاً ۲۴/۴ میلیارد دلار از ایران واردات داشت که بدین ترتیب، حجم روابط تجاری در مقایسه با سال ۱۹۶۷، یعنی حدوداً ده سال قبل از آن، ۱۰ برابر افزیش یافت.
این گزارش می افزاید: در راستای افزایش ارتباطات ایران و ژاپن؛ تعدادی از مدیران منطقه ای خط كشتیرانی K Line كشور ژاپن در خاورمیانه به منظور برقراری مجدد خط لاینر كانتینری و تردد كشتی های RO-RO (حمل خودرو) از بندر شهید رجایی بازدید كردند. روابط عمومی اداره كل بنادر و دریانوردی هرمزگان در این باره به نقل از ابراهیم ایدنی، مدیركل بنادرو دریانوردی هرمزگان نوشته است: "خط كشتیرانی K Line با دارا بودن 68 كشتی كانتینری با ظرفیت 355 هزار TEU ، هفدهمین خط برتر كشتیرانی كانتینری جهان است كه حدود یك قرن سابقه فعالیت دارد و بیانیه ماموریت آن تمركز بر مشتری گرایی و CRM است. تعداد كل ناوگان دریایی این كشتیرانی كه شامل كشتی های رو- رو نیز می باشد ، 499 فروند است كه در 54 مسیر دریایی جهان فعال می باشند.
در نشست مشترك مسئولان بندرشهید رجایی با مدیران منطقه ای خط كشتیرانی بین المللی K Line ، از آنان خواسته شد با توجه به موقعیت منحصربه فرد ترانزیتی ایران ، امكان دسترسی به بازارهای جدید كانتینری و خودرویی برای بندر شهید رجایی فراهم شود تا سهم بازار بزرگترین بندر تجاری ایران در بین بنادر منطقه خلیج فارس ارتقاء یابد. براساس اعلام مدیران این كشتیرانی ، قرار است جدیدترین و بزرگترین كشتی رو- رو خط كشتیرانی K Line با ظرفیت هفت هزار و 500 خودرو در آینده ای نزدیك به بندر شهید رجایی سفر كند."
یادآور می شود: بندر شهید رجایی به علت فاصله كوتاه از مسیر اصلی تردد بین قاره ای كشتی ها ، با قرار گرفتن در محل تلاقی راهگذر ترانزیتی شمال – جنوب ، مهم ترین كانون تجارت بین المللی ایران محسوب می شود. درشرایطی كه بیش از 90 درصد جابه جایی محموله های تجاری كشور از طریق حمل و نقل دریایی صورت می گیرد ، بندر شهید رجایی به تنهایی عهده دار بیش از 53 درصد حجم كل این مبادله ها در زمینه ترانزیت ، واردات و صادرات و سایر فعالیت های بندری است و تاثیرگذاری ویژه ای در اقتصاد منطقه دارد. كشتي های رو - رو مجهز به سكوي مخصوص در قسمت پهلو یا جلو یا عقب هستند، وسایل نقلیه حامل بار و مسافر ميتوانند مستقیماً از این كشتيها وارد یا خارج شوند. كشتي های رو - رو معمولاً داراي طبقات مختلف و متحرك هستند تا از فضاي آن حداكثر استفاده به عمل آید. ارتباط این طبقات با آسانسورهاي مخصوص یا سطح شیبدار به عمل ميآید.
نظر شما