توسعه همکاری های بانکی ایران و کره جنوبی/ همکاری بانك مركزی و بانك كی.دی.بی(KDB)

خبرگزاری شبستان:ایران و کره جنوبی دارای روابط اقتصادی و تجاری بسیاری با یکدیگر هستند و به تازگی نیز در راستای توسعه روابط بانکی؛ نخستین دفتر نمایندگی بانك كُره‌‌ای در ایران آغاز به کار کرد و تفاهم نامه همكاری بانك مركزی و بانك کی.دی.بی امضا شد.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: کره جنوبی دومین رشد سریع اقتصادی دنیا در چهار دهه اخیر را دارا می‌باشد. در کره جنوبی، از سال ۱۹۶۳ و فقط ظرف مدت ۴۰ سال، درآمد سرانه بر حسب قدرت خرید، چیزی نزدیک به ۱۴ برابر افزایش یافت. دست یافتن به نتیجه‌ای مشابه برای بریتانیا بیش از دو سده (بین اواخر سده هجدهم و زمان حاضر) و برای آمریکا در حدود یک و نیم سده (از سدهٔ ۱۸۶۰ تا کنون) زمان برد. این پیشرفت قابل توجه که کره جنوبی را در کمتر از نیم قرن بدل به کشوری پیشرفته و ثروتمند نمود، اغلب معجزه رودخانه هان نامیده می‌شود و در مجامع بین‌المللی، صفت «ببر آسیا» را برای این کشور به ارمغان آورده است.

 

بنابراین گزارش، کره جنوبی و ایران دو کشور آسیایی هستند که اولی در شرق و دومی در غرب این قاره واقع می‌باشند. هر دو کشور جز سازمانجنبش عدم تعهد و هیچگونه وابستگی خاصی به قطب‌های نظامی جهان ندارند. روابط این دو کشور قبل و بعد از اعمال تحریم‌ها علیه ایران متفاوت بوده است. کشورمان جزو بزرگترین صادرکننده نفت و گاز جهان است. علاوه بر آن ایران دارای منابع غلات از جمله گندم و ذرت است و همچنان بزرگترین صادرکننده خرماو پسته در جهان به شمار می‌رود. اکثر پوشاک مورد مصرف این کشور از ترکیه و چین و سنگاپور تهیه می‌شود. قدرت نظامی ایران در خاورمیانه در رده اول است و نسبتاً موقعیت نظامی خوبی دارد از این رو جایگاهی مناسب برای کره جنوبی برای سرمایه گذاری خارجی است. در سفری که به تازگی رییس جمهور کره جنوبی به ایران داشت قراردادهای بسیاری در حوزه های مختلف بسته شد و در راستای افزایش تعاملات اقتصادی و تجاری کره جنوب با ایران؛ نخستین دفتر نمایندگی بانك كُره‌‌ای در ایران آغاز به كار كرد.

 

این گزارش می افزاید: روابط عمومی بانك مركزی در این باره نوشته است: "این نخستین حضور یك بانك كره‌ای در ایران است كه در طول روابط بین دو كشور در ایران آغاز به كار می كند؛ این بانك بعد از برجام درخواست خود را به بانك مركزی ایران ارائه كرد و پس از موافقت‌، از امروز آغاز به كار كرد. غلامعلی كامیاب، معاون ارزی بانك مركزی در این مراسم گفته بود که ایجاد دفتر نمایندگی می‌تواند برای رسیدن به هدف گسترش همكاری بانكی بین دو كشور كمك شایانی كند و به طور قطع به تشویق «ووری بانك» برای تاسیس شعبه در تهران منجر می‌شود. گسترش همكاری‌های بین دو كشور برای منویات مقام های عالی ایران و كره جنوبی است زیرا عزم جدی برای افزایش حجم تجارت بین دو كشور وجود دارد؛ به همین منظور باید زمینه گسترش فعالیت‌های بانكی فراهم شود."

 

بنابراین گزارش، در راستای توسعه روابط بانکی میان ایران و کره جنوبی تفاهم‌نامه همكاری بین بانك مركزی جمهوری اسلامی ایران و بانك كی.دی.بی(KDB) كره جنوبی نیز به امضای غلامرضا كامیاب معاون ارزی بانك مركزی و لی دانگ ژئول، مدیرعامل این بانك كره ای به امضا رسید. روابط عمومی بانك مركزی در این زمینه به نقل از لی دانگ ژئول نوشته است: "امضای تفاهم نامه قدمی مثبت برای توسعه همكاری‌ها بین بانك مركزی ایران و بانك كی.دی.بی/KDB است. بانك ما برای سرمایه گذاری و كمك به توسعه صنعتی در ایران اعلام آمادگی می كند. در حال حاضر با چهار بانك ایرانی ارتباطاتی داریم و امیدواریم برای رسیدن ایران به رشد و توسعه اقتصادی و صنعتی یاری رسان باشیم. این بانك همه تلاش خود را برای برقراری روابط سازنده و استوار با بانك مركزی ایران به كار می‌گیرد و امضای این تفاهم‌نامه، آغاز راه است."

 

بانك توسعه كره جنوبی (KDB) در سال 1954 با هدف عرضه و مدیریت سرمایه صنعتی تأسیس شده تا به توسعه صنایع كره و اقتصاد ملی كمك كند. این بانك 100 درصد دولتی بوده و مدیرعامل آن توسط رئیس جمهوركره تعیین می‌شود. KDB نقش مهمی در تأمین مالی طرح‌ها در خارج از كشور و عرضه سرمایه صنعتی برای بانك‌ها و شركت‌های داخلی كره دارد.

 

یادآور می شود: ارزش مبادلات غیرنفتی ایران و كره جنوبی در سال 2013 چهار میلیارد و 100 میلیون دلار بوده كه از این رقم بیش از 300 میلیون دلار صادرات ایران به كره جنوبی و سه میلیارد و 800 میلیو ن دلار واردات از كره بوده است. همچنین بر پایه آمار گمرك جمهوری اسلامی ایران، در سال 2015 حجم كل مبادلات تجاری دو كشور پس از كاهش به سبب تحریم ها، به چهار میلیارد و 285 میلیون دلار رسید كه حجم واردات ایران از كره جنوبی چهار میلیارد و 35 میلیون دلار و صادرات به آن كشور 250 میلیون دلار بود.

کد خبر 542950

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha