تحویل اس-۳۰۰ به ایران نقض برجام نیست/ واکنش مشاور اوباما به انتقاد مخالفان از برجام

خبرگزاری شبستان:تحویل اس-۳۰۰ به ایران نقض برجام نیست، واکنش مشاور اوباما به انتقاد مخالفان از برجام، بانکداران انگلیس در انتظار مجوز کری برای رابطه با ایران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: تحویل اس-300 به ایران نقض برجام نیست، رایزنی لاوروف و ظریف در خصوص آتش‌بس سوریه، واکنش مشاور اوباما به انتقاد مخالفان از برجام، بانکداران انگلیس در انتظار مجوز کری برای رابطه با ایران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

واشنگتن: تحویل اس-300 به ایران نقض برجام نیست

«الیزابت ترودو» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز سه‌شنبه اذعان کرد که تحویل سامانه دفاع موشکی اس-300 به ایران نقض توافق هسته‌ای نیست.

ترودو که در نشست خبری روزانه صحبت می‌کرد، گفت واشنگتن مخالف تحویل این سامانه به ایران بوده، اما اقدام روسیه در تحویل آن به ایران را ناقض برنامه جامع اقدام مشترک نمی‌داند.

سردار حسین دهقان وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران دیروز گفت سامانه اس-300 در اختیار پدافند هوایی ایران قرار گرفته است.

کاخ سفید: ثابت شد که قرار نیست صدها میلیارد دلار پول به ایران سرازیر شود

«جاش ارنست» سخنگوی کاخ سفید در کنفرانس خبری روزانه خود، امروز به تفسیر صحبت‌های «جان کری» وزیر خارجه کشورش در خصوص امتناع تاجران و بانک‌های خارجی از معامله با ایران پرداخت.

کری در لندن گفته بود که »عادلانه» نیست بانک‌ها و تاجران خارجی که نمی‌خواهند با ایران تعامل اقتصادی داشته باشند، تحریم‌های آمریکا را بهانه کنند.

جاش ارنست این گفته‌های جان کری را اینگونه تفسیر کرد: «این نشان داد که ادعای مخالفان توافق و به خصوص جمهوری‌خواهان مبنی بر اینکه قرار است صدها میلیارد دلار پول وارد ایران شود، درست نبوده است.»

ارنست البته تصریح کرد: «این افراد یا در اشتباه بودند یا دروغ می‌گفتند.»

یکی از خبرنگاران در خصوص آزمایش‌های موشکی ایران و قول دولت اوباما مبنی بر مبارزه با اقدامات به اصطلاح ثبات‌زدایانه ایران سوالی پرسید.

سخنگو پاسخ داد: «سخت است که میان این اقدامات و توافق هسته‌ای، ارتباطی پیدا کرد؛ توافق برای بازداشتن ایران از دستیابی به بمب اتم بود که امروز هم نه بر اساس گمانه‌زنی‌های اطلاعاتی، بلکه بر اساس راستی‌آزمایی و بازرسی ادامه‌دار بازرسان بین المللی، می‌دانیم که ایران سلاح هسته‌ای ندارد.»

ارنست باز هم به شلیک آزمایشی موشک‌های بالستیک پرداخت و گفت: «آنها (ایرانیان) قبل از توافق این کار را می‌کردند و حالا هم ادامه می‌دهند. ما تلاش خود برای مقابله با برنامه موشکی ایران را دوچندان کرده‌ایم و در این مسیر، تحریم‌های جدیدی هم علیه ایران اعمال شده است.»

رایزنی لاوروف و ظریف در خصوص آتش‌بس سوریه

«سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه امروز با «محمد جواد ظریف» همتای ایرانی خود، در خصوص اوضاع سوریه مذاکره کرد.

بر اساس گزارش شبکه خبری الجزیره، لاوروف در این تماس تلفنی بر سر نحوه اجرای آتش‌بس در سوریه، با وزیر خارجه ایران مذاکره کرده است.

تروریست‌های سوری به رغم در جریان بودن همین آتش‌بس، چند روز پیش به شهرک «خان طومان» حمله و چندین مستشار ایرانی را مجروح و شهید کردند؛ آنطور که یکی از نمایندگان مجلس گفته، 5 یا 6 پاسدار ایرانی نیز در چنگال تروریست‌ها اسیراند.

وزیر خارجه روس‌ها در مکالمه تلفنی با محمدجواد ظریف البته بر تمرکز تلاش‌ها بر مبارزه با داعش و جبهه‌النصره و بستن مسیرهای تغذیه این گروه‌های ترویستی از خارج از سوریه تأکید کرده است.

کری: تحریم‌های آمریکا بهانه است، تاجران خودشان با ایران کار نمی‌کنند

«جان کری» وزیر خارجه آمریکا یک روز پس از دیدار با وزیر خارجه سعودی‌ها، تقصیر ترس تاجران از تبعات تعامل اقتصادی با ایران را به گردن خود آنها انداخت.

بر اساس گزارش رویترز، کری که بنا دارد امروز با نمایندگان بانک‌های اروپایی دیدار و تعاملات آنها با ایران را بررسی کند، گفته که «تجار اگر قصدی برای تعامل با ایران ندارند، نباید از آمریکا و تحریم‌هایش به عنوان بهانه‌ استفاده کنند؛ ... این عادلانه نیست، این صحیح نیست.»

جان کری در بخش دیگری از سخنان خود، منظورش را در یک جمله و واضح‌تر بیان کرد و گفت: «برخی مواقع در این روند (تجارت با ایران) از ما به عنوان بهانه استفاده می‌شود.»

جان کری که در جمع خبرنگاران سخن می‌گفت، مدعی شد که دولت آمریکا به بانک‌های اروپایی اعلام کرده که برجام به قوت خود باقی است و مانعی بر سر راه تعامل با ایران نیست.

وزیر خارجه آمریکا البته ماندن تحریم‌ها برای برخی نهادهای خاص از جمله سپاه پاسداران را گوشزد کرد و گفت که بانک‌ها برای دیگر ایرانیان می‌توانند حساب باز کنند و «تجارت مشروع» آنان را تسهیل کنند.

تاجران و بانک‌های خارجی از ترس زیر پا گذاشتن برخی تحریم‌های موجود آمریکا از جمله تحریم «دسترسی به نظام مالی آمریکا»، از تعامل تجاری با ایران پرهیز می‌کنند.

مهر:

واکنش مشاور اوباما به انتقاد مخالفان از برجام

بن رودز مشاور امنیت ملی کاخ سفید در واکنش به مطالب منتشر شده در رسانه های آمریکا اعلام کرد به هیچ وجه قصد ندارد افکار عمومی در آمریکا را درباره پرونده هسته ای ایران گمراه کند.

روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی مفصل از تاریخچه زندگی بن رودز و چگونگی راهیابی وی به تیم اوباما نوشت: سیاست خارجی اوباما در این سالها به دست بن رودز در جهت انحراف افکار عمومی خلق شده است.

این روزنامه به قلم دیوید ساموئل می نویسد اعتقاد دارد مشاور اوباما در مسائل امنیتی با تسلط خاص خود در استفاده از کلمات افکار عمومی و رسانه ها را درباره توافق هسته ای گمراه کرده است.

نیویورک تایمز درباره مشاور اوباما می نویسد: داستانی که کاخ سفید برای افکار عمومی حاضر کرده بود بسیار ماهرانه از شخصیت های گمنام استفاده کرده است تا افکار عمومی را بفریبد.

بن رودز در واکنش به گزارش نیویورک تایمز گفته است کاخ سفید هرگز به دنبال گمراه کردن افکار عمومی نبوده است. وی گفت: در دوره اول ریاست جمهوری اوباما چندین بار برای ارتباط دیپلماتیک با ایران تلاش کردیم ولی در دوره ریاست جمهوری حسن روحانی این امر تحقق یافت.

وی افزود: برای رسیدن به توافق هیچ کار غیرشفافی در چارچوب قوانین بین المللی صورت نگرفته است و انتقادات احزاب مخالف در آمریکا بی اساس است.

مشاور امنیت ملی رئیس جمهوری آمریکا در ادامه گفت، آنچه مخالفان به آن توجه نمی‌کنند این است که ما در مورد کارایی توافق، ارزش‌های دموکراسی و آنچه بر سر آن معامله می‌کنیم، اعتقاد عمیق داشته و داریم، و محور اصلی کلیه تلاش‌های ما، آشکار کردن حقایق بود.

پل رایان رئیس مجلس نمایندگان آمریکا روز دوشنبه در یادداشتی، بدون اشاره مستقیم به اظهارات بن رودز و گزارش روزنامه نیویورک تایمز، نوشت بود دولت اوباما اساسا مردم آمریکا را درباره توافق ایران گمراه کرده است.

جان مک‌ کین، رئیس کمیته نیروهای مسلح مجلس سنای آمریکا نیز در واکنش به گزارش نیویورک تایمز، کاخ سفید را متهم به انتشار اطلاعات ساختگی درباره توافق هسته ای ایران کرده است.

مذاکره جان کری با بانکهای اروپایی درباره برجام

جان کری وزیر امور خارجه آمریکا از گفتگوهایش با بانک های انگلیسی درباره معامله با ایران خبر داد و گفت: بانک های اروپایی نباید آمریکا را به خاطر عدم معامله با ایران بهانه قرار دهند.

پیش از این بانک های اروپایی اعلام کرده بودند که به خاطر ترس از تحریم های احتمالی آمریکا حاضر نیستند با شرکت های ایرانی معامله کنند.

جان کری روز سه شنبه گفت: متهم کردن آمریکا در مورد عدم معامله بانک های اروپایی با ایران بی انصافی است و به نظر نمی رسد ارتباطی با سیاست های خارجی آمریکا داشته باشد.

وی افزود: ما بر اساس توافق هسته ای با ایران و بعد از برجام اکثر تحریم های اقتصادی علیه این کشور را برداشته ایم و حالا دیگر بانک های اروپایی خودشان باید در مورد تعامل با ایران تصمیم بگیرند.

یک مقام آمریکایی تایید کرده است که جان کری که در حاضر در لندن به سر می برد، قرار است روز پنج شنبه با بانک های انگلیسی و اروپایی درباره معامله با شرکت ها  و بانکهای ایرانی مذاکره کند.

کری در گفتگو با خبرنگاران در لندن افزود: لازم است وضعیت برجام و توافق هسته ای را برای بانک های اروپایی شفاف سازی کرد.

گفته می شود اکثر بانک های معتبر انگلیس از جمله HSBC و استاندارد چارترد در جلسه روز پنج شنبه با جان کری حضور خواهند داشت.

بانکداران انگلیس در انتظار مجوز کری برای رابطه با ایران

سفر سه روزه «جان کری» به انگلیس از امروز سه شنبه آغاز می شود و نظر به آنکه بانک های اروپایی همچنان نگران واکنش آمریکا به ارتباطات آنها با ایران هستند، بانک های انگلیسی قصد دارند تا در این رابطه جلسه ای را با وزیر امور خارجه ایالات متحده برگزار کنند.

در همین رابطه دیگر رسانه های انگلیس اعلام کردند انجمن بانکداران انگلیس برای رفع نگرانی از جریمه و دادگاهی بانکها در صورت تراکنش های مالی با ایران، برنامه دیدار با جان کری وزیر خارجه امریکا را در زمان حضور در لندن تدارک دیده و از بانکها خواسته است نمایندگان خود را برای حضور در این نشست معرفی کنند.

بانکهای بزرگ در انگلیس به عنوان یکی از اصلی ترین کانونهای عرضه خدمات مالی درجهان با وجود اجرای برجام و توصیه دولت برای برقراری روابط بانکی هنوز از بیم جریمه از برقراری رابطه کارگزاری با ایران خود داری می کنند.

این وضعیت در حالی است که چندی قبل مقامات ارشد آمریکا از جمله شخص «باراک اوباما» رئیس جمهور ایالات متحده، مدعی شده بودند بانک ها می توانند بدون هیچگونه نگرانی اقدام به مبادالات مالی با ایران کنند.

وزیر امور خارجه آمریکا نیز که در اوایل اردیبهشت ماه سال جاری با همتای ایرانی خود دیدار داشت گفته بود که واشنگتن مخالفتی با ارتباط بانک های خارجی با تهران ندارد و آمریکا در برابر قراردادهای خارجی با ایران که بر اساس برجام انجام شده باشند نخواهد ایستاد.

کری که این اظهارات را از روی یک متن از پیش آماده شده بیان می کرد در ادامه گفت: آمریکا مخالفتی با تجارت هایی که از زمان اجرای برجام ایران مجاز به انجام آنها شده نداشته و در آینده نیز مخالفتی با آنها نخواهد داشت.

هر چند آمریکا مدعی است که مخالفتی با اراتباط بانک های خارجی با ایران ندارد اما با این وجود هنوز بانک های ایالات متحده اجازه ارتباط با ایران را ندارند و بانک های دیگر کشورهای غربی نیز از واکنش احتمالی آمریکا در مورد ارتباط با ایران بیمناک هستند.

تسنیم:

کری: دوری شرکت‌ها از ایران به بهانه تحریم‌های آمریکا ناعادلانه است

"جان کری" وزیر امور خارجه آمریکا روز سه‌شنبه گفت که شرکت‌ها در سرتاسر جهان، آمریکا را بهانه خود برای خودداری از تعامل با ایران معرفی می‌کنند.

کری که قرار است روز پنجشنبه در لندن با بانک‌های اروپایی درباره داد و ستد با ایران دیدار کند، گفت: این ناعادلانه و ناصحیح است که شرکت‌ها تحریم‌های آمریکا را مقصر تصمیم خود برای دور ماندن از ایران معرفی می‌کنند.

وی تاکید کرد آمریکا متعهد است که به تعهدات خود بر اساس توافق هسته‌ای با ایران پایبند باشد.

وزیر امور خارجه آمریکا که در جمع خبرنگاران در لندن صحبت می‌کرد، اضافه کرد: اگر آنها نمی‌خواهند که به تعامل با ایران بپردازند یا آنکه یک معامله خوبی در آنجا نمی‌بینند نباید بگویند ما به دلیل آمریکا نمی‌توانیم به تعامل با ایران بپردازیم.

ایرنا:

كره جنوبی: دومین دوره شكوفایی اقتصادی كشور با ایران آغاز شده است

كره جنوبی روز چهارشنبه با اعلام اینكه دومین دوره شكوفایی اقتصادی این كشور آغاز شده است آن را مرهون ارتقای سطح روابط مشاركت راهبردی - اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران و نتیجه سفر «پارك گئون هی» به تهران دانست.

با گذشت حدود دو هفته از سفر خانم «پارك گئون هی» رئیس جمهوری كره جنوبی به ایران، رسانه های این كشور همچنان به بازتاب این سفر می پردازند و از آن به عنوان سفری تاریخی و مهم و در واقع مهمترین رویداد در روابط رسمی تهران - سئول از سال ١٩٦٢ تاكنون ارزیابی می كنند.

در این بین بخش اعظم ناظران اقتصادی، صنعتی و دست اندركاران امور بازرگانی در كره جنوبی گفته اند كه اصلی ترین عامل جهش در روابط اقتصادی دو كشور، سفر عالی ترین مقام اجرایی این كشور در ماه جاری میلادی به ایران بوده است.

مسئولان و صاحبان موسسات كره ای می گویند كه اولین دیدار یك رئیس جمهور از این كشور به ایران كه از سال 1962 روابط خود را رسما برقرار كردند، موضوعی فراتر از گزارش های موجود است و اهمیت آن روز به روز بیشتر می شود.

آنها دیدار خانم «پارك» با حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی و دكتر حسن روحانی رئیس جمهوری، امضای نزدیك به 60 سند همكاری، قرارداد و تفاهمنامه به ارزش 45 میلیارد و 600 میلیون دلار و شركت در نشست بزرگ تجار و بازرگانان دو كشور را از دستاوردهای بزرگ سفری دانستند كه با بزرگترین هیات تجاری همراه رئیس جمهوری به یك كشور انجام شده است.

كره جنوبی بر این باور است كه در طول سالیان گذشته یكی از كشورهایی كه همواره در شرایط سخت در كنارش بوده ایران است.

كارشناسان و صاحب نظران اقتصادی كره جنوبی همچنین ایران را بزرگترین صادركننده نفت به كشورشان می دانند و می گویند این همكاری از دیرباز در زمینه های مختلف وجود داشته و همچنان تداوم خواهد داشت.

مسئولان كره جنوبی پس از سفری كه صورت گرفت بارها در نشست هایی كه داشتند نتایج آن را مورد بررسی قرار داده و تاكید كردند كه روابط دو طرف فقط بازرگانی نیست بلكه طیف گسترده ای از موضوعات را از علوم و فنون گرفته تا امور فرهنگی در بر می گیرد.

بسیاری از دست اندركاران امور بازرگانی این كشور می گویند كه روند رو به رشد روابط دو كشور بویژه در زمینه بازرگانی هرگز متوقف نشده و اگرچه فراز و نشیب هایی داشته اما مشخص و مطلوب بوده است.

خبرگزاری یونهاپ از كره جنوبی روز چهارشنبه در گزارشی نوشت: شخص رئیس جمهور سفرش به ایران را بسیار مهم می داند و در آیین های مختلف از جمله نشست روز گذشته (سه شنبه) اعضای كابینه در سئول بار دیگر به این نكته تاكید كرده است.

این گزارش می افزاید: روابط تجاری دو كشور بسیار دیرینه است. برای نمونه شركت صنعتی «دائه لیم» در 40 سال گذشته چندین قرارداد با ایران به ارزش 4 میلیارد و 500 میلیون دلار امضا كرده است و اینك خود را برای امضای قراردادهای جدیدی به ارزش هشت میلیارد و 100 میلیون دلار آماده می كند.

كره جنوبی می گوید 230 نفر بازرگانی كه رئیس جمهوری این كشور را در سفر به ایران همراهی كردند، باعث شدند تا عرصه های گسترده ای از همكاری شروع شود. از جمله می توان به همكاری حمل و نقل دریایی، گاز، علوم و فنون، ‌مخابرات، صنایع، انرژی و نفت و ایجاد سامانه بانكی و نقل و انتقالات یورویی اشاره كرد.

گزارش ها حاكی است كه خط هوایی مستقیم «كوریا ایرلاین» به ایران در سال جاری میلادی راه اندازه می شود و ضمن فعال تر شدن اتاق بازرگانی دو كشور نسبت به قبل، چند بانك كره ای قرار است شعبات خود را در ایران راه‌اندازی كنند.

«آن چونگ بون» دبیر ارشد امور اقتصادی نهاد ریاست جمهوری كره جنوبی می گوید: سفر «پارك» ما را به آنچه در ایران می خواستیم رساند. قراردادهای بزرگی بستیم و طرفین برای رساندن ارزش تبادلات تجاری به مرز 18 میلیارد دلار موافقت كردند و همزمان با توجه به اینكه رشد اقتصادی ایران بین 5 تا پنج و نیم درصد گزارش شده است، دور تازه ای از همكاری های بازرگانی شروع خواهد شد.

وی می گوید: تهران و سئول یك بار در سال های 1970 شكوفایی اقتصادی را تجربه كردند و سفر «پارك» به ایران را باید شروع دومین دوره شكوفایی اقتصادی برای دو كشور بویژه كره جنوبی دانست. ما وقوع این تغییر و تحولات را مدیون سفر رئیس جمهوری كشورمان به تهران هستیم.

گفتنی است، «پارك گئون هی» رئیس جمهوری كره جنوبی، 12 اردیبهشت ماه جاری به دعوت دكتر حسن روحانی رئیس جمهوری كشورمان سفری سه روزه به تهران داشت.

وی را در این سفر، هیاتی متشكل از ٢٣٦ نفر از مسئولان و رئیسان بزرگترین شركت ها و صاحبان صنایع كشورش و بالغ بر 70 خبرنگار همراهی می كردند.

ایران و كره جنوبی برای تولید موتورهای برقی شركت مشترك تاسیس می كنند

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت بعد از امضای تفاهم نامه با شركت «دیلیم موتور» كره جنوبی برای ایجاد شركت مشترك با هدف تولید موتورهای برقی در ایران گفت: این شركت مشترك علاوه بر تامین نیاز مصرف كنندگان داخلی، می تواند بخشی از نیاز منطقه را نیز تامین كند.

«منصور معظمی» عصر امروز(سه شنبه) در حاشیه امضای تفاهمنامه میان سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و شركت «دیلیم موتور» كره جنوبی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: این تفاهمنامه برای ایجاد شركتی مشترك میان این دو مجموعه و تولید موتورهای برقی در ایران به امضا رسید.

معظمی گفت: تولید موتورهای برقی در ایران تاكنون انجام نشده است؛ ایدرو به صورت مشترك یك شركت با دیلیم موتور تاسیس و اقدام به ساخت موتورهای برقی خواهد كرد.

وی با بیان اینكه هشت میلیون دستگاه موتورسیكلت در كشور وجود دارد، گفت: ایران یك بازار بسیار جذاب برای تولید موتورسیكلت است اما برای ورود به بازار موتورسیكلت برقی لازم است شناخت بیشتری پیدا كنیم.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: تولیدات این شركت مشترك علاوه بر تامین مصرف كنندگان داخلی، می تواند بخشی از نیاز منطقه را نیز تامین كند؛ بنابراین یك فرصت بسیار خوب برای ایران و كره جنوبی است كه بتوانند با مشاركت یكدیگر علاوه بر تامین بازار داخل، صادرات نیز داشته باشند.

وی ادامه داد: در این مرحله به دنبال شناخت بازار، نوع تكنولوژی و همچنین چگونگی همكاری هستیم و باید دو طرف در یك زمان كوتاه بتوانند این تفاهمنامه را به قرارداد تبدیل كنند.

** سه پیش نیاز برای ورود 40 شركت های خارجی به بازار ایران

معظمی با تاكید بر اینكه سیاست وزارت صنعت، باز كردن بازار ایران روی شركت های خارجی نیست، گفت: این شركت ها برای ورود به بازار ایران باید سه پیش نیاز و ویژگی لازم را مورد توجه قرار دهند.

وی افزود: نخستین شرط لازم همكاری در قالب مشاركت براساس تفاهم دوطرف و همچنین توجه كامل به ظرفیت ها و توانمندی های داخلی است.

وی ادامه داد: در این رابطه شركا و همكاران اقتصادی ما باید اقدام به ورود سرمایه به ایران كنند.

رئیس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران(ایدرو)، تكنولوژی را از دیگر ضرورت ها و الزامات حضور موثر شركت های خارجی در ایران دانست و گفت: شركت های خارجی باید برای حضور در ایران در كنار سرمایه، لزوما تكنولوژی های روز دنیا را با خود به همراه داشته باشند.

معظمی، توجه به بازار ایران و منطقه را از دیگر شروط لازم برای ورود شركت های خارجی به كشورمان اعلام كرد و افزود: در كنار بازار ایران، برخی از محصولات قابلیت صدور به كشورهای منطقه دارد.

وی ادامه داد: شركت های خارجی از طریق مشاركت با ایران باید بتوانند وارد بازارهای منطقه شوند؛ در واقع ورود به بازار ایران، مستلزم همكاری های دوجانبه و چندجانبه در قالب سیاست های كلی اعلام شده توسط جمهوری اسلامی ایران است.

** جزئیات تفاهم نامه تولید موتورهای برقی

«فرداد دلیری» معاون توسعه سرمایه گذاری های صنعتی سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران نیز در رابطه به جزئیات این تفاهم نامه اشاره كرد و گفت: این موتورسیكلت ها با یك بار شارژ می تواند 60 كیلومتر پیمایش و حداكثر 70 كیلومتر در ساعت سرعت داشته باشد.

وی با بیان اینكه این موتورسیكلت ها دارای باطری سه كیلوواتی خواهد بود، گفت: موتورهای برقی برای مناطق مركزی شهر مناسب است؛ اكنون شهرداری و معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری در برخی شهرهای كشور سیاست استفاده از موتورهای برقی را مورد توجه قرار دادند و ما با مشاهده اطلاع از این سیاست، تصمیم گرفتیم تولید این موتورها در داخل انجام شود.

وی افزود: همكاری ایران و كره جنوبی در این زمینه 50 - 50 است؛ یا یك كارخانه جدید ساخته خواهد شد و یا یك كارخانه جدید برای این طرح خریداری می كنیم.

وی اضافه كرد: استفاده حداكثری از توانمندی های داخلی مورد تاكید ایدرو قرار دارد و علاوه بر راه اندازی یك كارخانه تولید و مونتاژ موتورهای برقی زنجیره تامین نیز فعال خواهد شد.

وی ادامه داد: ایدرو در شرایط كنونی باید جاده را برای فعالیت های این چنینی صاف كند اما سه سال بعد از بهره برداری و راه اندازی، شركت جدید را به بخش خصوصی واگذار خواهد كرد.

دلیری تاكید كرد كه این موتورها با 40 درصد ساخت داخل آغاز می شود و به تدریج این نسبت افزایش می یابد.

وی سرمایه گذاری اولیه برای این طرح را چهار میلیون یورو پیش بینی كرد و گفت: كل منابع مورد نیاز به صورت یكسان توسط طرف ایرانی و كره ای تامین خواهد شد.

وی افزود: اكنون بحث مطالعات اقتصادی و بازارسنجی در حال تدوین است و پیش بینی می شود حداكثر در مدت حداكثر 6 ماه آینده به قرارداد برسد.

وی در مورد بسترهای لازم برای استفاده شهروندان از موتورهای برقی نیز گفت: این موتورها به دو صورت قابل شارژ است؛ در روش نخست در منزل شارژ در مدت دو ساعت به طول می انجامد اما نوعی فست شارژینگ (شارژ سریع) همچون پمپ بنزین ها در معابر تعبیه خواهد شد كه یك باطری موتور را در مدت پنج دقیقه شارژ می كند.

 

کد خبر 542948

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha