قوه قضاییه در مورد جرایم خشن از نوع اسیدپاشی کوتاهی نمی‌کند

سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به اینکه این نهاد در مورد جرایم خشن از نوع اسیدپاشی کوتاهی نمی‌کند، گفت: دستگاه قضایی سروکارش با متهم و مجازات و جرم است و در راستای مصالح نظام در چارچوب وظیفه خود اقدام می‌ کند.

به گزارش خبرنگار شبستان، حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای در بخش دوم سخنان خود در پاسخ به سؤال خبرنگار شبستان مبنی بر نصب انواع تبلیغات و بنرهای تبلیغاتی در خیابان و منابر عمومی گفت: ممکن است تبلیغی خود جرم باشد و در مواردی نیز ممکن است تبلیغ و نوع مکانی که در آن تبلیغ می‌شود جرم تلقی شود. نصب تبلیغ نیازمند مجوز از مراجع ذیربط است اما اگر مجوز گرفتند و در مصداق تبلیغات تخلف کردند بستگی به نوع تخلف دارد که چه کسی برخورد کند. در مواردی وزارت ارشاد و در مواردی ممکن است دستگاه قضایی برخورد کند. از جمله مواردی که برخورد قانونی می‌شود موضوعاتی است که خلاف عفت عمومی و برخلاف قانون باشد. طبیعی است که در این موارد دادستان هم وارد موضوع می‌شود و بستگی به نوع موضوع برخورد می‌کند.

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سؤال خبرنگاری پیرامون جریان انحرافی اظهار کرد: ما عنوان اتهامی با نام جریان انحرافی نداریم که هر کس در این رده بود مجرم باشد یعنی در قانون اتهامی با این عنوان ذکر نشده است. اگر کسی در مظان اتهام است تحت تعقیب قرار می‌گیرد.

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای پیرامون بررسی انگیزه‌های ارتکاب به جرم از سوی قاضی تصریح کرد: قاضی انگیزه‌های جرم را تحلیل نمی‌کند اما این به آن معنا نیست که هیچ بررسی‌ای در این مورد انجام نمی‌دهد بلکه اگر لازم بود تخفیف جرم دهد انگیزه‌ها را نیز بررسی می‌کند که در این صورت اگر کسی در ارتکاب به جرم انگیزه‌ای شرافت‌مندانه داشته باشد شامل تخفیف می‌شود.

وی افزود: اما این موضوع به معنای ریشه‌یابی نکردن نیست؛ قاضی موظف به ریشه‌یابی نیست مگر در صورتی که نیازمند تخفیف مجرم باشد.

سخنگوی قوه قضاییه در مورد اخلال در نظام پولی و ارزی اظهار کرد: این موضوع جرم است و اگر فردی با این موضوع مظنون باشد، بازداشت است. اخلال در نظام پولی و ارزی طبق قانون مصلحت نظام تعریف شده اما برای اثبات آن در مورد افراد مختلف که مظنون به این موضوع هستند باید منتظر جلسات بعدی بود.

وی در مورد تبرئه قضات پرونده کهریزک اظهار کرد: آنچه در روزنامه‌ها آمده و عنوان شده است که قضات این پرونده تبرئه شده‌اند، درست نیست، قبلا شکایتی نسبت به قاضی این پرونده بیش از یک سال پیش مطرح شده بود و قرار منع تعقیب صادر شد اما به این موضوع اعتراض شد و برای رفع نقص باید استعلام می‌شد.

وی افزود: اما چون جواب استعلام نیامده است همچنان پرونده باز است و به دادگاه بازگشته است و هیچ تبرئه‌ای نسبت به قاضی مورد نظر صورت نگرفته است و آنچه در روزنامه‌ها آمده صحت ندارد.

محسنی اژه‌ای در پاسخ به سؤال خبرنگار دیگری مبنی بر استفاده از سلاح سرد در قتل‌های مختلف اظهار کرد: برخی از سلاح‌های سرد امروز ممکن است هیچ استفاده‌ای جز خلاف نداشته باشند. برخی قمه‌ها در مناطق مختلف در دست افرادی است که استفاده صحیحی نمی‌شود و یا برخی وسایل دیگر مانند پنجه بوکس که امروزه استفاده صحیحی ندارد اما آیا لازم نیست اقدامی در این زمینه صورت گیرد؟

وی ادامه داد: برای نوعی از این سلاح‌ها باید محدودیت ایجاد شود اما نه هر نوع سلاح سردی زیرا کارد آشپزخانه نیز سلاح سرد محسوب می‌شود. به نظر من لازم است در این زمینه اقدامی صورت گیرد.

سخنگوی قوه قضاییه خاطرنشان کرد: اگر امروز لایحه‌ای در زمینه سلاح سرد به دولت برود و به مجلس برگردد به زمان مجلس حاضر نمی‌رسد اما اگر چنانچه نمایندگان این وظیفه را احساس کنند که طرحی در زمینه حمل سلاح سرد تهیه کنند حتما در جهت کارشناسی این طرح کمک می‌کنیم و در مورد چگونگی استفاده از انواع سلاح‌های سرد و استفاده‌کننده‌های آنها محدودیت‌هایی اعمال می‌کنیم.

وی با بیان اینکه ما در مورد حمل سلاح‌های سرد به خانواده‌ها نیز توصیه‌هایی را می‌کنیم، افزود: خانواده‌ها مراقب جوانان خود باشند. اگر احساس می‌کنند که جوان چاقویی همراه خود دارد و ممکن است در موردی نتواند خود را کنترل کند و از آن استفاده نابجا کند و از طرف دیگر به اشرار نیز هشدار می‌دهیم که ما در برخورد با کسانی که با سلاح گرم و سرد امنیت مردم را به خاطر می‌اندازند، اغماضی نمی‌کنیم.

وی ادامه داد: طبق نظر فتوای فقها کسانی که با حمل سلاح سرد یا گرم موجب اخافه یا وحشت مردم شوند به عنوان محارب با آنها برخورد می‌شود، فرقی نمی‌کند اخافه‌الناس در سلاح گرم یا سرد باشد.

محسنی اژه‌ای افزود: حتی اگر شاکی مورد نظر در مورد حمل سلاح سرد یا گرم رضایت داد گذشته از این موضوع از جنبه محاربه بودن آن گذشت نمی‌شود.

سخنگوی قوه قضاییه در مورد پرونده‌های اسیدپاشی و تعویق اجرای حکم آن اظهار کرد: در مورد این پرونده یک بار حکم به مرحله اجرا رفت اما از لحاظ پزشکی و فنی مقدمات آن آماده نبود و شاکی پرونده به خارج از کشور رفته بود. ما همچنان امروز منتظر بازگشت شاکی پرونده هستیم و اگر شاکی بازگشت شکایت در جای خود باقی است و حکم اجرا می‌شود.

وی اظهار کرد: قوه قضاییه در مورد جرایم خشن از نوع اسیدپاشی کوتاهی نمی‌کند، پرونده‌ها به قوت خود دنبال می‌شوند.

وی در مورد انتساب موارد و عناوین نادرست و اهانت به رییس‌جمهور در رسانه‌ها و مطبوعات گفت: پیرامون این موضوع با دادستان صحبت کردیم و قرار به پی‌گیری موارد مورد نظر شد. دادستان در جریان اهانت به رییس جمهور بودند و امروز هیئت نظارت بر مطبوعات به همراه نماینده قوه قضاییه در این هیئت قضیه را دنبال کردند و تذکر لازم به نشریه مورد نظر داده شده است.

وی در پاسخ به سؤال خبرنگار دیگری در مورد محاکمه کروبی و موسوی در دادگاه علنی و رفع ابهام در این زمینه گفت: دستگاه قضایی سروکارش با متهم و مجازات و جرم است و بدیهی است در راستای مصالح نظام در چارچوب وظیفه خود اقدام می‌کند و در این زمینه لازم نیست جوابی بگیرید.

وی در مورد حادثه آتش‌سوزی مصلحت نظام اظهار کرد: می‌دانم چنین اتفاقی افتاده است ولی نشنیده‌ام کسی دستگیر شده باشد.

وی در پاسخ به سؤال خبرنگار دیگری در مورد صدور حکم و اجرای آن در مورد پروند‌ه‌های پالیزدار و آجرلو و کامران دو تن از نمایندگان مجلس تصریح کرد: بخشی از حکم صادر شده و اجرا شده است. در قوه قضاییه احکامی که صادر شده بعد از اینکه قطعی شد قابل تجدیدنظر است و در مراحل نهایی اجرا می‌شود اما لازم نیست هر موردی که اجرا شد اطلاعیه‌‌ای نیز در مورد آن صادر شود.

محسنی اژه‌ای خاطرنشان کرد: در قوه قضاییه در طول روز چندین حکم اجرا می‌شود اما لازم نیست در مورد اجرای احکام اطلاعیه‌ای صادر شود.

پایان پیام/

 


 

کد خبر 54293

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha