به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان امروز در خصوص فناوری های هسته ای ایران در حوزه سلامت سخن گفت.
بنابراین گزارش، وی با تاکید براین نکته که سازمان انرژی اتمی توجه ویژه ای به حوزه سلامت دارد و از سرریز تجارب اندوخته شده در این سازمان در حوزه های مختلف استفاده می شود، اعلام کرد: در دو- سه سال اخیر یكی از تجهیزات گلوگاهی و بسیار مهم یعنی سانتریفیوژهای پاپیولار را به وزارت بهداشت تحویل دادیم و امسال هم سانتریفیوژهای زونال و اولترا را تحویل دادیم.
رییس سازمان انرژی اتمی اضافه كرد: این تجهیزات برای ساخت داروهای نوتركیب و جدید و جداسازی پروتئین ها، RND و DNA به كار گرفته می شود.
صالحی افزود: در بازار بین المللی كشورهای دارنده این تجهیزات آن ها تحت عنوان تجهیزات دوگانه در اختیار كشوری قرار نمی دهند و لذا ما وارد این عرصه شدیم.
وی در ادامه به تولید رادیوكیت ها اشاره كرد و اظهارداشت: بیش از 20 مورد رادیوكیت های مختلف تشخیصی و درمانی را تولید می كنیم و به 150 مركز پزشكی خدمات ارائه می كنیم.
صالحی ادامه داد: علاوه بر این FDG پدها را تامین می كنیم. ضمن این كه سرمایه گذاری 250 میلیارد تومانی در حوزه GNP و GDP سرمایه گذاری می كنیم تا با كمك صندوق توسعه ملی رادیوداروها را در قالب GNP تولید كنیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان این كه مقدمات راه اندازی این مركز فراهم شده اظهارامیدواری كرد: امسال این مركز راه اندازی شود.
به گفته صالحی تاسیس بیمارستان پزشكی هسته ای با بهره گیری از مدرن ترین تجهیزات موجود از دیگر اقدامات سازمان انرژی اتمی است كه البته راه اندازی آن حدود چهار الی پنج سال طول می كشد.
وی در ادامه ضمن قدردانی از جامعه پزشكان اظهارداشت: جا دارد به سهم خود از مجموعه پزشكان كشور تشكر ویژه كنم. خود من سال گذشته و بعد از شصت و اندی سال برای اولین بار از كمك های پزشكان بهره مند شده ام و آقای دكتر فاضلی ما را از یك مرگ حتمی نجات دادند و به سهم خودم از زحمات این عزیزان قدردانی می كنم.
رئیس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: پزشك را واسطه فیض الهی می دانم كه یك دست آن در دست خدا و دست دیگرش بر سر بیمار است.
صالحی در پاسخ به سوالی در خصوص وضعیت بخش سلامت در فضای پساتحریم گفت: در حوزه سلامت می شود گفت سایه تحریم بر روی این بخش نیست.
صالحی همچنین از ارائه خدمات به 150 مركز پزشكی هسته ای در كشور خبر داد كه از تجهیزات مرتبط با پرتوها استفاده می كند و گفت: تجهیزاتی همچون گاما كامرا و ایكس ری از جمله تجهیزاتی هستند كه سازمان انرژی اتمی در حوزه سلامت آن را تامین می كند.
وی با بیان این كه سازمان انرژی اتمی به عنوان دستگاه پایشگر، درستی به كارگیری تجهیزات را ارزیابی می كند، اظهارداشت: پروژه جدیدی تحت عنوان ساخت شتابگرهای كوچك خطی در سازمان تعریف شده است، ضمن این كه در زمینه سیكلوترون ها كار می كنیم كه یك مورد داریم و یكی هم می خریم.
رئیس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: یك دستگاه رودوترون ساختیم كه در قزوین نصب می شود.
به گفته صالحی علاوه بر این، پروژه ای هزار میلیارد تومانی چشمه نور را داریم كه اجرایی شدن آن 10 الی 15 سال زمان می برد و امسال مجلس 60 میلیارد تومان برای این پروژه اختصاص داده است.
به گزارش شبستان، صالحی در حالی امروز در خصوص فناوری های هسته ای حوزه سلامت سخن می گفت که قرار است او و مدیران سازمان انرژی اتمی در جلسه یکشنبه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در خصوص برجام و اجرای آن توضیحاتی به نمایندگان مجلس شورای اسلامی ارایه دهند.
نظر شما