آیت الله سید ابوالحسن مهدوی، عضو مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه موقت اصفهان به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان گفت: هنگامی که انسان صدقه می دهد باید مواظب باشد که این صدقه را با منت گذاشتن خراب نکند، در قرآن میفرماید ای کسانیکه ایمان آوردید؛ صدقات خود را با منت و اذیت باطل نکنید.
وی با بیان اینکه خدای متعال دوجا بر انسان منّت گذاشته است، گفت: منت اول در بعثت پیامبر(ص) که یکی بزگترین نعمت هایی است که خداوند به بندگانش ارزانی داشته که مردم غالباً قدردان آن نبوده و ناسپاسند.
آیت الله مهدوی خاطر نشان کرد: نعمت بعثت انبیاء و رسولان الهی که برای هدایت بشر مبعوث شده اند بسیار بزرگ است؛ لذا خدای متعال چون می بیند بندگانش این نعمت بزرگ را نادیده می گیرند، بر آنها منت گذاشته و می فرماید خداوند بر مؤمنان منت نهاد (نعمت بزرگى بخشيد) هنگامىكه در ميان آنها، پيامبرى از خودشان برانگيخت كه آيات او را بر آنها بخواند و آنها را پاك كند و كتاب و حكمت بياموزد، هرچند پيش از آن در گمراهى آشكارى بودند.
عضو خبرگان رهبری افزود: در ظهور امام زمان(عج) نیز منتی است که خداوند در آینده بر سر ما میگذارد و می فرماید «وَنُرِيدُ أَنْ نَمُنَّ» (اراده کردیم منت بگذاریم).
وی گفت: حال ممکن است بپرسید پس چرا خدای متعال در قرآن منت گذاشته است؟ که این سوال دو جواب دارد، این منت برای نعمتی خیلی درشت است؛ منتی که خدا گذاشته، جهت جلب منفعت نبوده بلکه برای ایصال منفعت است.
امام جمعه موقت اصفهان ادامه داد: حقیقت منتی که ما روی سر کسی می گذاریم، این است که می خواهیم از او جلب منفعت کنیم مثلاً در إزای کمک به کسی توقع دعا داریم اما خدای متعال چه نیازی به لطف ما دارد؟! هیچ نیازی ندارد.
آیت الله مهدوی خاطر نشان کرد: پس اگر خداوند متعال می گوید من با بعثت بر شما منت می گذارم، هدف دیگری را دنبال می کند و آن هدف این است که ما قدر بعثت را بدانیم و با قدر دانستن نعمت بعثت، خودمان را به کمال برسانیم؛ یعنی نگوییم بعثت هم مثل بقیۀ نعمت های خداست، نه، مثل بقیه نیست.
وی تاکید کرد: اینکه خدا منت می گذارد، می خواهد ما را بیدار کند و بگوید این نعمت را با نعمت های دیگر مقایسه نکنید و قدر این نعمت را بدانید.
عضو خبرگان رهبری افزود: منت نعمت بعثت و ظهور امام(عج) را با این آیه جواب میدهیم که میفرمایند «ما سَألتُکُم مِن أجرٍ فَهُوَ خَیرٌ لَکُم»؛ یعنی نتیجۀ مزدی که از شما خواستم، به خودتان برمی گردد، پس منتی که خدا می گذارد، هیچوقت در ازای دریافت سودی از انسان ها نیست؛ بلکه میخواهد سود برساند.
نظر شما