براتی: عصرخوبی برای فرهنگ دوستان خوزستانی رقم خورد/تاثیر فعالیت کانون ها بر فرهنگ مطالعه استان

خبرگزاری شبستان: انتشار کتاب نامه خوزستان و سخنرانی و شعر خوانی شاعران و نویسندگان خوزستانی، دستاورد اختصاص پنجمین نشست استان‌ها به خوزستان در بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بود.

حسین براتی معاون فرهنگی ارشاد اسلامی خوزستان در حاشیه «روز خوزستان» در بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: در راستای سیاست های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به منظور حضور حداکثری و مشارکت استانها در فعالیت های فرهنگی علی الخصوص در حوزه کتاب در دستور کار خودش قرار داده بود، امسال امور استانها به مشابه دو سال گذشته از استانها دعوت می کند و هر روز را به نام یکی از استانها نام گذاری می کند که بیستم اردیبهشت ماه هم به نام استان خوزستان در این نمایشگاه تعیین شده بود.

وی افزود: این مساله از قبل به ما اعلام شده بود و کارگروهی در معاونت فرهنگی تشکیل شد و برنامه ای را در این خصوص پیش بینی کردیم که خوشبختانه منجر به انتشار کتابی تحت عنوان «نامه خوزستان» شامل مقالات مختلف شد.

براتی در خصوص برنامه های انجام شده در «روز خوزستان» گفت: با حضور آقای احمدی مدیر کل امور استانها و فعالان فرهنگی و فرهیختگان و اساتید فرهنگی که غالبا خوزستانیان مقیم تهران بودند و برخی از شخصیت های که در غالب یک کاروان پنجاه نفره از استان خوزستان حضور یافته بودند چند سخنرانی و شعرخوانی تعدادی از شعرا و اجرای موسیقی محلی و شاهنامه خوانی را برگزار کردیم. این مراسم باعث شد تا عصر خوبی را در این رویداد بزرگ فرهنگی کشور برای اهالی فرهنگ دوست خوزستانی رقم بزنیم.

مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی مساجد استان خوزستان در خصوص عملکرد این کانونها در امر ترویج کتابخوانی در استان خوزستان گفت: از آنجاییکه مساجد اماکنی عمومی و در دسترس عامه مردم هستند و ظرفیت بسیار بزرگی را پدید آورده اند که به واقع می توان گفت یک شبکه بسیار گسترده ای هستند که در مناطق مختلف کشور و به تبع در سطح استان و مراکز شهری، روستایی و حتی بعضا عشایری هستند. سیاستی هم که ستاد دنبال کرده مبنی بر ایجاد و صدور مجوزدار کردن کتابخانه های مساجد با استانداردهایی که مد نظر ستاد عالی است. خوشبختانه در این چند سال اخیر ما هم در استان خوزستان، توفیق داشتیم با حمایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، از منابع تملک .... و منابع استانی میزان قابل توجهی تجهیزات کتابخانه ای و حتی کتاب، تهیه کنیم و خدماتی را به لحاظ کمی و کیفی به کانونهای وابستمون که امکان ایجاد کتابخانه داشته اند را ارائه دهیم.

وی افزود: به تبع با توجه به رشد کمی که شکل گرفت انگیزه مضاعفی در میان کانونهای فرهنگی مساجد بوجود آورد تا سعی کنند که خدماتی را در حوزه کتاب و  ترویج فرهنگ مطالعه ارائه دهندکه با توجه به ظرفیتی که در اختیارشان بود، امکاناتی که داشتند و علاقه ای که توانستند ایجاد بکنند فکر می کنم توفیقاتی را به دست آورده اند.

معاون فرهنگی ارشاد اسلامی خوزستان به تعیین اهواز به عنوان «پایتخت کتاب ایران» در سال گذشته هم اشاره کرد و گفت: از آنجایی که در سال گذشته به دلیل این  موضوع کتاب موضوع روز و آنلاین اداره کل بود از لحاظ کمیت در این حوزه به کتاب و کتابخوانی هم از سوی اداره کل و هم از سمت ستاد کانونهای فرهنگی مورد اقبال قرار گرفت و سعی هم شد به لحاظ کیفی با توجه به بضاعتی که وجود داشت هم قدم هایی برداشته شد وهمین اتفاق بود که مجموعه وزارت خانه را به این نتیجه رساند که اهواز پایتخت کتاب ایران شود و اگر این خلاقیت و بضاعت وجود نداشت قطعا به این جمع بندی نمی رسیدند.

براتی تاکید کرد: حتی در طرح دوستدار کتاب ما روستاهایی را داشتیم که پیشنهاداتی را برای دبیرخانه ارسال کردند که البته در سطحی نبودند که پذیرفته شوند اما وقتی می بینیم که نزدیک به سی طرح از روستاها ارسال می شود می توان نتیجه گرفت که به یک بلوغ فکری رسیده اند که در این راستا گام برمی دارند و این نشانه قوت این مجموعه است.

وی در پایان میزان فعالیت کانونها را نسبت به سالهای گذشته خوب توصیف کرد.

 

 

کد خبر 542682

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha