به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حجت الاسلام علی رمضانی صبح امروز (21 اردیبهشت) در گردهمایی مدیران کانون های فرهنگی هنری شهر قزوین بیان کرد: ما با خلاقیت و ابتکار می توانیم مجموعه کانون های مساجد را زمینه ساز جذب جوانان کنیم.
وی ادامه داد: ما در چند سال گذشته جنگ نرم و شبیخون فرهنگی را خیلی جدی نگرفتیم تا این اواخر متوجه شدیم که جنگ، جنگ افکار و اندیشه است نه جنگ نظامی و دشمن نیز با توجه به اینکه می داند در جنگ نظامی نمی تواند بر ما غالب شود از همین رو رویکرد فرهنگی و تغییر نگرش ها را در دستور کار خود قرار داده است.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین اضافه کرد: با توجه به این امر باید تلاش کنیم روش های غلط غربی را که امروز در جامعه ما به سرعت دارد پیشی می گیرد واکاوی کرده و هوشیاری لازم را به مردم دهیم.
وی با اشاره به لزوم استفاده از ظرفیت مسجد تأکید کرد: قلب تپنده جامعه مسجد است و باید از این ظرفیت بیشترین بهره برداری را داشته و بر اساس اصول، منطق و نیازهای جامعه امروز قدم برداریم و نیازسنجی یکی از مواردی است که باید در کانون های مساجد مورد توجه داشته باشیم.
حجت الاسلام رمضانی اعلام کرد: مسئولیت ما در مجموعه مساجد بیش از دیگران است چراکه حرکت ما اثرگذار بوده بنابراین لازم است در کانون های مساجد نیازسنجی کرده و جاذبه لازم ایجاد شود و یکی از جاذبه ها در مسجد می تواند گردشگری باشد، ما مساجد بسیاری در شهر قزوین داریم که دارای قدمت تاریخی بوده و می تواند ما را شناساندن شهر قزوین یاری کند.
وی عنوان کرد: ما هر سال بر اساس سیاست هایی که ستاد عالی کانون های مساجد ابلاغ می کند، تفاهم نامه ای را بین دبیرخانه و کانون منعقد کرده و بر این اساس برنامه ها اجرا می شود و یکی از نقاط ضعفی که در مجموعه مسجد وجود دارد نبود برنامه منسجم و منظم است که آسیب زیادی زده و مسجد را دچار روزمرگی می کند.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین افزود: بنابراین برنامه هایی که نیاز جامعه در مسجد است را پیش روی شما قرار دادیم و همچنین برنامه های مورد حمایت دبیرخانه نیز در این تفاهم نامه آمده است و این برنامه ها در بخش های مختلف فرهنگی، پژوهش، هنری و غیره است.
وی با اشاره به اهمیت توجه به نماز در مساجد توضیح داد: حضور جدی مجموعه در نماز جماعت نکته ای است که توسط کانون ها باید مورد توجه باشد چراکه هدف از تشکیل کانون های فرهنگی هنری مساجد تقویت اصل اسلام یعنی نماز است و بعد از این اصول، دنبال مبانی اخلاقی در جامعه هستیم.
حجت الاسلام رمضانی تأکید کرد: با توجه به اینکه ما در مجموعه مسجد فعالیت می کنیم رسالت ما از بسیاری از سازمان ها و نهادهای دولتی سنگین تر است و چشم امید مردم نیز به سمت مسجد است و مسجد نیز روزنه های امید را در بین مردم تقویت می کند و ما نیز باید مبانی اعتقادی و دینی را در بین مردم تقویت کنیم.
وی خاطر نشان کرد: این توقع وجود دارد که کانون های مساجد با خلاقیت و ابتکار حضور جوانان و نوجوانان را در مساجد بستری سازی کنند.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین اظهار کرد: عملیاتی کردن نگاه امام و رهبری در حوزه مسجد، توجه به شعار سال مبنی بر اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل، تقویت نماز و اصلاح قرائت نماز، ترویج کتاب و کتابخوانی در مساجد، تبیین احکام شرعی با استفاده از ظرفیت فضای مجازی، ایجاد حلقه های مشورتی در مسجد، حضور جدی مسجدی ها در فضای مجازی و تبیین مطالب دینی، توجه به فعالیت های پژوهشی، ارتباط با نهادهای فعال نظیر بسیج و غیره در مسجد، دوری از اختلافات در مسجد و غیره از جمله مواردی است که از سوی کانون های فرهنگی هنری مساجد باید مورد توجه قرار گیرد.
نظر شما