پدری برای اهالی رسانه در تمامی دوران ها/ شرکت معاون وزیر ارشاد در مراسم نکوداشت پرفسور معتمدنژاد

خبرگزاری شبستان: ۲۱ اردیبهشت سالروز تولد دکتر کاظم معتمدنژاد «پدر علم ارتباطات ایران» است که اگر امروز در بین ما بود، ۸۲ سالگی اش را جشن می گرفتیم.

خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی: پرفسور معتمدنژاد در سال 1313 در روستای مود شهرستان بیرجند متولد شد. تحصيلات ابتدایى و قسمتى از تحصيلات متوسطه خود را در زادگاهش و قسمت ديگر را در بيرجند و سال ششم ادبى را در دبيرستان مروى تهران گذرانيد.

 

در سال 1336 به اخذ درجه ليسانس و در سال 1339 به اخذ درجه دكترى در رشته قضائى از دانشكده حقوق و علوم سياسى دانشگاه تهران نائل شد. وى در زمان تحصيل در دوره كارشناسى با مدير وقت روزنامه كيهان كه استاد ايشان نيز بود رابطه دوستانه‏اى برقرار كرد.

 

وقتى استاد از دانشجويان دوره دكترى براى همكارى در كيهان دعوت كرد، معتمد نژاد فرصت را غنيمت شمرده و به محيط روزنامه وارد شد.

 

ديرى نپائيد كه از مترجمى زبان فرانسه، به مسؤليت گروه خارجى و مقالات ارتقاء يافت. روزنامه كيهان كه به روزنامه نگاران تحصيلكرده نياز داشت، براى وى بورسيه‏اى از دولت فرانسه دريافت داشت. معتمد نژاد در دانشگاه سوربن فرانسه موفق به اخذ دكترى حقوق و علوم سياسى و نيز دكترى تخصصى روزنامه نگارى از انستيتوى مطبوعات و علوم نظرى دانشگاه پاريس گرديد(1343).

 

خدمات دانشگاهى ايشان ارسال 1344 در سمت استاديارى در دانشكده حقوق و علوم سياسى دانشگاه تهران آغاز مى‏شود ضمناً همكارى خود را از آغاز ورود به ايران با موسسه كيهان حفظ كرد.

 

در سال 1343 مؤسسه كيهان پيشنهاد وى را براى يك دوره عالى روزنامه نگارى پذيرفت و براى اين منظور از بين داوطلبان ديپلم 25 نفر انتخاب شدند. در پايان دوره دو ساله، اسم اين دوره عالى به مؤسسه عالى مطبوعات و روابط عمومى تغيير كرد.

 

در سال 1350 يعنى زمانى كه نخستين فارغ التحصيلان در بحبوحه اخذ دانشنامه بودند، اسم مؤسسه به دانشكده علوم ارتباطات اجتماعى تغيير يافت. در اين موقع از دانشيارى دانشكده حقوق دانشگاه تهران استعفا داده و در دانشكده علوم ارتباطات اجتماعى در سمت معاونت دانشكده مشغول به كار شد. از سال 56 تا 59 نيز سمت رياست دانشكده را عهده‏ دار بود.

 

با پيش آمدن انقلاب اسلامى، دانشكده مذكور تعطيل و در دانشكده علوم اجتماعى دانشگاه علامه طباطبائى به عنوان يك گرايش  ادغام شد.

 

با تعطيل شدن دانشگاه ها، معتمد نژاد به پاريس رفت و در آنجا به تدريس و تحقيق پرداخت. تا ياد وطن او را دلتنگ كرد و در سال 1368 به ايران بازگشت.

 

معتمدنژاد مجدداً نسبت به توسعه رشته علوم ارتباطات و گشايش دوره ه اى كارشناسى، كارشناسى ارشد و دكترى اقدام نمود تا سرانجام در سال 1375 با پذيرفته شدن دوره دكتراى ارتباطات در وزارت فرهنگ و آموزش عالى به آرزوى ديرين خود رسيد.

 

معتمدنژاد در تشكيل و عضويت انجمن هاى مختلف از قبيل انجمن دفاع از آزادى مطبوعات، انجمن بين المللى تحقيق در ارتباطات جمعى، انجمن بين المللى حقوق فضا، انستيتوى بين المللى ارتباطات، انجمن فرانسوى علوم ارتباطات و اطلاعات نقش عمده داشته است.

 

معتمدنژاد بيش از 70 مقاله علمى به مجامع بين ‏المللى و يا مجلات ارائه داده و ياخود در تشكيل سمينار ها و كنفرانس هاى علمى نقش مهمى داشته است.

 

معتمدنژاد بعدازظهر چهاردهم آذر ۱۳۹۲ در بیمارستانی در تهران به دلیل بیماری درگذشت و پس از تشییع جنازه ای باشکوه در قطعه نام‌آوران بهشت‌ زهرا به خاک سپرده شد.

 

برگزاری مراسم نکوداشت پرفسور معتمدنژاد با حضور معاون وزیر فرهنگ و ارشاد

معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی از برگزاری مراسم نکوداشت پرفسور معتمدنژاد با حضور معاون وزیر فرهنگ و ارشاد در بیرجند خبر داد و به خبرنگار شبستان در بیرجند گفت: این مراسم ساعت ۱۰ صبح دوشنبه ۲۷ اردیبهشت برگزار می شود.

 

عباسعلی بهاری افزود: در این مراسم خلیل معتمدنژاد برادر پرفسور معتمدنژاد، پرفسور بلالی مود پدر علم سم شناسی ایران، دکتر میرعابدینی مدرس علوم ارتباطات، جواد قاسمی رئیس انجمن روابط عمومی های ایران، مدیر مسئول روزنامه شرق و جمعی از بزرگان و فرهیختگان استان خراسان جنوبی حضو دارند.

 

وی درخصوص برنامه های جنبی این مراسم نکوداشت گفت: بازدید مسئولان و مهمانان این مراسم از زادگاه پرفسور معتمدنژاد در شهر مود، افتتاح پارکی در خیابان دولت بیرجند به نام پرفسور معتمدنژاد، رونمایی از بافت تابلو فرش پرفسور معتمدنژاد و بازدید از موزه مشاهیر از جمله این برنامه هاست.

 

بافت تابلو فرش «پرفسور معتمدنژاد» در مود ‌آغاز می شود

رئیس شورای شهر سربیشه گفت: همزمان با ۲۷ اردیبهشت و با حضور مسئولان از بافت تابلو فرش «پرفسور معتمدنژاد» در شهر مود رونمایی می شود.

 

حسین فنودی در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند گفت: مراسم گرامیداشت پرفسور معتمدنژاد همزمان با صبح ۲۷ اردیبهشت در بیرجند برگزار می شود.

 

وی با اشاره به اینکه نقشه بافت تابلوفرش پرفسور معتمدنژاد به تایید اعضای شورای شهر مود و سربیشه رسیده است، افزود: رونمایی از بافت این تابلوفرش در همان روز و با حضور مسئولان در مود انجام خواهد شد.

 

فنودی با بیان اینکه بافت این تابلوفرش حدود ۲ ماه به طول می انجامد، گفت: بافت تابلوفرش پرفسور معتمدنژاد به همت ۴ تن از هنرمندان شهر مود و در دو شیفت کاری انجام می شود.

 

عضو شورای شهر مود یادآور شد: ابعاد این تابلوفرش ۹۰*۷۰ است و بعد از بافت،‌ این تابلو فرش در موزه شهر مود که قبلا مدرسه محل تحصیل پرفسور معتمدنژاد بوده است، نصب خواهد شد.

 

 

گزارش: زینب رمضانی

 

 

 

 

 

کد خبر 542619

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha