خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: عمان ایر (به عربی: الطيران العماني) شرکت هواپیمایی ملی کشور عمان است. که درفرودگاه بینالمللی مسقط واقع در السیب در نزدیکی مسقط، مستقر شده است و پروازهای برنامهریزی شده و چارتر داخلی وخارجی را انجام میدهد. مقر اصلی عمان ایر فرودگاه بینالمللی مسقط است. این شرکت یکی از اعضای پیمان حمل و نقل هوایی عربی است. عمان ایر در ابتدای مارس ۲۰۱۰ توانست اولین شرکت هواپیمایی جهان باشد که خدمات تلفن همراه واینترنت وایفای را بصورت همزمان در حین پرواز ارائه دهد. در سال ۲۰۱۱ عمان توانست در France’s Laurier d’Or du Voyage d’Affaires جایزه طلایی خطوط پروازی سال را از آن خود کند.
بنابراین گزارش، این شرکت هواپیمایی در نظر دارد پرواز خود به سمت مشهد مقدس را آغاز کند. در این راستا فارس به نقل از تایمزوفومن نوشته است: "شرکت هواپیمایی عمان ایر در توییتر رسمی خود اعلام کرد. به زودی یکی دیگر از پروازهای خود به مقصد ایران (شهر مشهد) را به زودی آغاز خواهد کرد. عمان ایر اعلام کرده است پرواز به مشهد دومین مقصد پروازی به مقصد ایران بعد از تهران خواهد بود. پیشتر این شرکت دومین پرواز روزانه خود به تهران را آغاز کرده بود."
این گزارش می افزاید: ایران بعد از لغو تحریمها برنامههای جذب توریست را بیشتر کرده است. در ماه ژانویه امسال عبدالحسین خدری رئیس شرکت خدری جهان دریا گفت: پروازهای کشورهای اسلامی حوزه خلیج فارس برای ارتباط بیشتر با ایران-مسقط- بمبئی مطالعه میشود و توسط سازمان بنادر و دریایی ایران حمایت خواهد شد.
یادآور می شود: در عرصه سیاست خارجی عمان پیوسته به نوعی از ثبات محافظهکارانه در رویکردها و جهتگیریهای بینالمللی و منطقهای مشهور بوده است. با این همه، ثبات و تمایز در سیاست خارجی عمان تا به حدی است که در سی و دو سال گذشته (از آزادسازی خرمشهر به این سو) بر خلاف اکثر کشورهای شورای همکاری خلیج فارس کمتر تنشی در مناسبات مسقط و تهران به وجود آمده است. داشتن مناسبات نزدیک با تهران برای مسقط این فرصت را هم ایجاد میکرده که بتواند استقلال و امکان مانور خود را در برابر عربستان سعودی تا حدی حفظ کند.
اندکی پس از به قدرت رسیدن قابوس، او با شورش گروهی چپگرا در ایالت استان ظفار طی شورش ظفار مواجه شد ولی توانست با حمایت محمدرضا شاه پهلوی و ارتش ایران بر آنها غلبه کند. از همین رو، او بقای تخت و تاج خود را تا حد زیادی مدیون ایران میداند. بنا به اسناد ویکیلیکس، در حالی که در مناقشه بر سر برنامه هستهای ایران بالا گرفت و بیشتر کشورهای عربی از آمریکا درخواست حمله به ایران را داشتند، عمان تلاش داشته تا نقش میانجیگر را بین ایران و آمریکا حتی از پیش از روی کار آمدن دولت باراک اوباما داشته باشد. علاوه بر سابقه قدیمی روابط دو کشور، اینکه ایران و عمان بر دو سوی تنگه هرمز مسلط هستند هم عاملی مهم در حسن همجواری آنها به شمار میرود. ثبات و آرامش این تنگه هم به لحاظ امنیت عمان و هم به دلیل اهمیت آن برای تدوام صدور نفت از خلیج فارس به جهان اهمیت زیادی دارد. همه اینها ایجاب میکند که مسقط روابط حسنه و عاری از تنشی با تهران داشته باشد و حتی بکوشد تنشهای بالقوه خطرناک در روابط ایران با سایر کشورها را هم تا حد ممکن کاهش دهد.
همین مناسبات خوب با تهران سبب شده که به خصوص در دهه گذشته عمان نقش میانجیگرانه بیبدیل در مناسبات ایران و غرب برای آزادی گروگانها و شهروندان زندانی دو طرف (مانند بازداشت سه شهروند آمریکایی در سال ۲۰۰۹ و آزادی شماری از افراد نزدیک به حکومت ایران که از زندانهای غرب) بازی کند.
نظر شما