سیاست ریاض عقب راندن ایران در منطقه/ ایران و سوریه محور گفتگوهای جان کری و الجبیر

خبرگزاری شبستان:رد طرح ممنوعیت خرید آب سنگین ایران، اوباما قبل از روحانی مشتاق به توافق با ایران بود، سیاست ریاض عقب راندن ایران در منطقه، ایران و سوریه محور گفتگوهای جان کری و الجبیر از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: رد طرح ممنوعیت خرید آب سنگین ایران، اوباما قبل از روحانی مشتاق به توافق با ایران بود، سیاست ریاض عقب راندن ایران در منطقه، ایران و سوریه محور گفتگوهای جان کری و الجبیر از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

طرح ممنوعیت خرید آب سنگین ایران برای سومین بار در سنا رد شد

نمایندگان دموکرات مجلس سنا بامداد سه‌شنبه به دلیل اختلاف با قانونگذاران حزب رقیب بر سر یکی از متمم‌های الحاقی به لایحه بودجه آب و انرژی این کشور، از توافق بر سر «ختم بررسی» این لایحه و رأی‌گیری درباره آن در صحن سنا جلوگیری کردند. 

 متمم الحاقی یاد شده که «تام کاتن»، سناتور حزب جمهوری‌خواه آن را پیشنهاد کرده، کاخ سفید را از خرید آب سنگین ایران منع می‌کند.

طبق گزارش پایگاه خبری «هیل»، قانونگذاران دموکرات‌ سنا با 50 رأی در برابر 42 رأی مانع از این لایحه 37.5 میلیارد دلاری شدند.

این سومین بار است که دستور ختم بررسی لایحه بودجه آب و انرژی آمریکا به دلیل اختلاف بر سر متمم الحاقی سناتور «کاتن» مورد تأیید قرار نمی‌گیرد.

میچ مک‌کانل، رهبر اکثریت جمهوری‌خواه در مجلس سنا به همین دلیل خواستار برگزاری یک جلسه رأی‌گیری مستقل درباره متمم پیشنهادی مورد نظر است. پس از آن، لایحه بودجه هم مستقلاً به رأی گذاشته خواهد شد.

طرح کاتن بعد از آن پیشنهاد شد که مقام‌های کاخ سفید اعلام کردند در راستای تضمین اجرای توافق هسته‌ای با ایران (برجام)، قصد خرید 32 تن آب سنگین از ایران دارند.

بر اساس توافق هسته‌ای ایران و 1+5، ایران متعهد شده است که ذخایر آب سنگین خود را طی سال‌های اولیه در سطح کمتر از 130 تن نگهداری کند و در سال‌های بعد نیز اجازه ندهد این ذخایر به بیش از 90 تن برسد.

«اوباما» قبل از «روحانی» مشتاق به توافق با ایران بود/ «میانه‌روهای ایران»، بازارگرمی اوباما برای «برجام»

روزنامه نیویورک‌تایمز، در گزارشی جنجالی که با موج گسترده واکنش‌ها در داخل آمریکا روبه‌رو شده دولت «باراک اوباما»، رئیس‌جمهوری این کشور را به صحنه‌سازی برای جلب حمایت از توافق هسته‌ای ایران یا «برجام» متهم کرده است.

موضوع اصلی این گزارش مفصل و 28 صفحه‌ای، در اصل، شرح زندگی «بن رودز»، معاون مشاور امنیت ملی آمریکا و نحوه رسیدن او به یکی از اثرگذارترین مناصب کاخ سفید است.

«دیوید ساموئلز»، نویسنده گزارش «نیویورک‌تایمز»، بر اساس مصاحبه با کارشناسان، مقام‌ها و خود «بن‌رودز»، این مقام کاخ سفید را با توجه به سابقه‌اش در داستان‌نویسی، مهارتش برای استفاده بی‌همتا از قابلیت‌های زبانی و تسلط به شکل‌دهی افکار عمومی در فضای جدید رسانه‌ای طراح اصلی روایت‌های کاخ سفید در حوادث مختلف، و حتی، معمار اکثر سیاست‌های دولت اوباما تصویر کرده است.

«ساموئلز» بر اساس تحقیقاتش در زندگی «بن‌رودز» درباره او چنین می‌نویسد: «رودز، همانند اوباما داستان‌نویسی است که از ابزارهای یک نویسنده برای پیشبرد برنامه‌هایی که در قالب سیاست بسته‌بندی می‌شوند، اما اغلب کاملاً شخصی هستند، بهره‌ می‌برد. او در ساختن پی‌رنگ‌هایی (طرح داستان) فراگیر با قهرمان‌ها و تبهکارهایی که تعارضات و انگیزه‌هایشان را با صفات به دقت انتخاب‌شده، نقل‌قول‌ها و اظهارات مقام‌های ارشد بی‌نام و نشان و یا آشنا توصیف می‌کند، فردی چیره‌دست است.»

در توصیف بن‌رودز، علاوه براین آمده است: «او قالب‌ریز و فروشنده روایت‌های سیاست خارجی اوباما، در زمانی است که موج بنیان‌افکن رسانه‌های اجتماعی، قلعه‌های شنی رسانه‌های سنتی را شسته‌ و از میان برده‌اند.»

اما بخشی از گزارش نیویورک‌تایمز که در روزهای گذشته جنجال زیادی به پا کرده، قسمت‌های مربوط به نقش «رودز» در شکل‌ دادن به روایت‌های رسمی کاخ سفید از توافق هسته‌ای ایران و نوعی زد و بند با رسانه‌ها برای ایجاد بازارگرمی برای آن روایت‌ها و «برجام» است.

نیویورک‌تایمز در بخشی از این گزارش می‌نویسد: «آنچه اکثر مردم درباره توافق ایران می‌دانند - یعنی اینکه دولت اوباما از سال 2013 در راستای بهره‌گیری از واقعیت سیاسی جدید ایجاد شده در ایران پس از روی کار آمدن میانه‌روها در انتخابات تعامل جدی با این کشور را آغاز کرده - تا اندازه زیادی جهت ایجاد بازارگرمی برای توافق ساخته شده بود.»

نویسنده سپس با وارد کردن ایراد به این روایت، می‌‌افزاید: «نزدیک‌ترین مشاوران اوباما همواره این را درباره او می‌دانند که او مدتها قبل‌تر در سال 2012 و حتی از زمان آغاز ریاست‌جمهوری‌اش مشتاق به رابطه با ایران بود.»

نویسنده این گزارش، «ساموئلز» می‌گوید خود «بن‌رودز»، دو روز بعد از اجرایی شدن برجام درباره میزان محوری بودن همین روایت کاخ سفید به او گفته است: «این، نقطه کانونی کمان بود.»

به نوشته نیویورک‌تایمز، در روایت ابداعی «بن رودز»، «داستان» برجام از سال 2013 آغاز می‌شود که طیف «میانه‌رو» طیف «تندرو» را شکست می‌دهد و سیاست‌های انعطاف‌پذیری را در پیش می‌گیرد که یکی از مصداق‌های آن اراده‌ای جدید برای مذاکره درباره برنامه هسته‌ای ایران است. محور دیگر روایت ابداعی معاون مشاور امنیت ملی آمریکا، قالب‌بندی کردن «برجام» به عنوان انتخابی بین دو گزینه صلح و جنگ بود: موضوعی که در حملات کاخ سفید به مخالفان «برجام» بارها تکرار شد.

بانکداران بین‌المللی از توضیحات آمریکایی‌ها برای از سرگیری رابطه با ایران متقاعد نشدند

یک رسانه آمریکایی بامداد سه‌شنبه گزارش داد مقام‌های آمریکا بعد از اجرایی شدن برجام با مقام‌های بانکی از 15 کشور دنیا میز گرد برگزار کرده‌اند تا به آنها درباره از سرگیری روابط بانکی با ایران اطمینان حاطر بدهند.

این خبر را المانیتور به نقل از منابع آگاه گزارش داده و افزوده که رایزنی‌های مقام‌های آمریکایی در این باره حاصلی در بر نداشته است.

مقام‌های وزارت خزانه‌داری آمریکا ماه گذشته بعد از رد اخبار جنجالی درباره احتمال اعطای دسترسی به ایران جهت استفاده از دلار در مبادلات بین‌المللی گفتند راهبرد واشنگتن برای شکستن فضای بیم و هراس حاکم بر بانک‌های بین‌المللی جهت بازگشت به ایران ارائه توضیحات و دادن اطمینان خاطرهای لازم به بانکداران درباره بی‌خطر بودن تجارت قانونی در ایران خواهد بود.

المانیتور اکنون می‌گوید این راهبرد به شکست انجامیده است.

یک منبع بازرگانی آگاه به المانیتور گفت که مقام‌های وزارت خارجه و خزانه‌داری آمریکا در همایشی که روزهای 3 و 4 ماه مه برگزار شده با دو بانک سوئیسی «کردیت» و «یوبی‌اس» وارد رایزنی در همین باره شدند. وی می‌گوید اکثر بانک‌های بزرگ خارجی درخواست بازگشت به ایران را بنا به دلایل متعدد، از جمله جریمه‌های سنگین قبلی آمریکا و نگرانی از بازگشت دوباره تحریم‌ها علیه ایران رد می‌کنند.

«گرگ روزنبرگ»، سخنگوی «یو‌بی‌اس» به المانیتور گفت که این بانک قصدی برای انجام تراکنش‌های مربوط به تجارت ایران ندارد.

وی در مصاحبه‌ای ایمیلی به المانیتور گفت: «در حال حاضر، تغییری در سیاست‌های کلی تحریمی ما که داشتن فعالیت‌های تجاری با ایران یا فعالیت‌های شامل ایران را محدود می‌کند، صورت نگرفته است.»   

دولت آمریکا از توهم خطرناک رابطه با ایران بیرون ‌بیاید

سناتور جمهوریخواه  «جان مک کین» امروز (دوشنبه) گفت، زمان آن فرا رسیده است که دولت اوباما توجیه کردن توافق هسته‌ای با ایران را کنار گذاشته و در پی بهبود راهبرد جامعی برای حفظ امنیت آمریکا باشد.

 به نوشته وبگاه «واشنگتن اگزمینر» جان مک کین با انتشار بیانیه‌ای به واکنش به سومین آزمایش موشکی بالستیک ایران در سال جاری پرداخت.

وی همچنین به انتقاد از کاخ سفید در زمینه گزارشی پرداخت که بر اساس آن «بن رودز» مشاور امنیت ملی آمریکا مدعی شد در بیان حقایق توافق بدون تفکر با ایران به مردم آمریکا تخلفاتی انجام داده و کلک زده است.

مک کین با اشاره به «بشار اسد» رییس جمهور  سوریه گفت: «توجیهات همچنان ادامه دارد در حالی که دولت اوباما اقدام‌های تحریک کننده ایران چون دستگیری نظامیان آمریکایی از سوی سپاه پاسداران که نقض آشکار قوانین بین‌المللی است ، پرتاب موشک در نزدیکی ناو هواپیمابر آمریکا و آزمایش‌های موشکی بالستیک که نقض قطعنامه‌های سازمان ملل متحد است و تداوم حمایت از رژیم بشار اسد که موجب بی‌ثباتی خاورمیانه و ضربه زدن به منافع آمریکا شده است را نادیده می‌گیرد .»

مک کین در ادامه گفت: «زمان آن رسیده است که دولت آمریکا از توهم خطرناک رابطه با ایران بیرون ‌آمده و راهبردی جامع را برای مواجهه با نفوذ بدخیم ایران در منطقه و حفظ منافع امنیت ملی آمریکا اتخاذ نماید.»

وجود اماکن مقدس تشیع در سوریه و تقابل شطرنج گونه ایران و عربستان

«خوان کول» تحلیلگر آمریکایی امور خاورمیانه در تازه ترین اظهار نظر درباره آخرین وقایع سوریه و اشاره به حوادث خان طومان و شهادت برخی از مستشاران ایرانی نوشت: ایران به چهار دلیل حمایت از سوریه را متوقف نمی‌کند.

بر اساس این گزارش، ایران شنبه هفته جاری از کشته شدن (شهادت) 13 نفر و نیز زخمی شدن 21 تن از آن‌ها در نبرد با نیروهای وابسته به القاعده و تکفیری‌های سوریه در خان طومان در نزدیکی حلب خبر داد.  با این اوصاف، ایران به پشتیبانی از حکومت «بشار اسد» رییس جمهور سوریه در نبرد علیه شورشیان ادامه می ‌دهد  و این امر را حتی «علی اکبر ولایتی» نماینده آیت‌الله خامنه‌ای رهبر ایران اعلام کرد . ولایتی در سخنان خود از تداوم روابط ایران با سوریه خبر داده بود.

خوان کول در ادامه با اشاره به دلایل خود می‌نویسد: سوریه با توجه به وجود شخصیت‌های مقدس تشیع در کشورش، برای ایران قدر و منزلت دارد و سپردن این کشور به دست داعش و تخریب امکان متبرکه، به هیچ وجه در افکار عمومی ایرانیان جایگاهی ندارد.

دلیل دومی که این تحلیلگر آمریکایی عنوان کرده این است که سوریه پلی بین ایران و لبنان و تجهیز حزب‌الله از سوی ایران است . بدون متحدی چون سوریه‌، ایران قادر به حمایت تسلیحاتی و موارد دیگر از حزب‌الله نیست و از دست دادن سوریه شکست راهبردی محسوب می‌شود.

دلیل سوم که خوان کول اشاره کرده این است که در صورت سقوط سوریه به دست سلفی‌ها ، ایران از سوی عناصر شبه نظامی محاصره می‌شود.

 و اما دلیل چهارم این مسئله از دید تحلیلگر آمریکایی این است که سوریه مهره شطرنج رقابت بین ایران و عربستان سعودی است و در صورت عقب نشینی ، ایران میدان رقابت را واگذار خواهد کرد. بنابراین حکومت ایران تلاش خود در سوریه را برای نباختن در میدان نبرد افزون‌تر می‌کند.

آخرین تحولات میدانی از سوریه نیز بدین شکل است که  همزمان  با پیشروی تروریست‌ها در جنوب حلب و جبهه «خان طومان» ،نیروهای مقاومت در «غوطه شرقی» دمشق از اختلافات داخلی گروه‌های تروریستی نهایت بهره را برده‌اند. غوطه شرقی که در نزدیکی دمشق، پایتخت سوریه واقع شده به طور کامل تحت محاصره ارتش سوریه قرار دارد و به دلیل تجمع هزاران تن از عناصر تروریستی «جیش الاسلام، جبهه النصره و فیلق الرحمن» از اهمیت ویژه ای برخوردار است و آزادسازی آن با پاکسازی یک استان برابر است.

نبرد بی‌رحمانه شاهزاده بن سلمان علیه ایران/ سیاست ریاض عقب راندن ایران در منطقه است

وبگاه شبکه خبری «ان بی سی»  در تحلیلی پیرامون آخرین تحولات در ساختار دولت عربستان سعودی و عزل وزیر نفت این کشور نوشت: تصمیم عربستان سعودی در تغییر وزیر با نفوذ نفتش نشان از آخرین تلاش‌های  «محمد بن سلمان» جانشین ولیعهد عربستان  در تحکیم قدرت و پیگیری رویکرد «نبرد بی‌‌رحمانه برای به دست گرفتن بازار نفت علیه رقیب دیرینه منطقه‌ایش یعنی ایران است.

بر اساس این گزارش، عربستان سعودی روز شنبه در اقدامی تعجب برانگیز «علی النعیمی» وزیر نفت این کشور را که از سال 1995 در این سمت بود و البته چهره‌ای مطرح در بین کشورهای صادر کننده نفت عضو اوپک بود را با «خالد الفلاح» رییس شرکت نفت دولتی این کشور «آرامکو» جایگزین کرد.

ان بی سی نوشت: این اقدام پیش‌بینی می‌شد زیرا النعیمی قدرتش را در آخرین جلسه اوپک که در آوریل در دوحه قطر برگزار شد از دست داده بود به ویژه هنگامی که اعضای اوپک برای حمایت از بهای نفت در سطح جهانی تصمیم به عدم حفظ سقف تولید خود در وضعیت کنونی گرفتند. این درحالی بود که عربستان سعودی رهبر واقعی اوپک، پیشتر اعلام کرده بود موافق توافقی برحفظ سقف تولید نفت در برهه کنونی است .

 برخی دیگر از تحلیلگران البته عنوان داشتند این جابجایی تنها راهبرد نفتی ریاض برای نگهداری سهمش از بازار نفت و فشار بر کشورهای غیر اوپک در کاستن از تولید نفتشان نیست بلکه واقعیت این جریان توازن قوا در داخل خانواده سلطنتی سعودی و افزایش تنش این کشور با ایران است .

«هلیما کرافت » رییس بانک کانادایی «کاپیتال مارکتز» در این باره معتقد است که عزل النعیمی به خاطر تحیکم قدرت بن سلمان است.

وی در این زمینه گفت: «در حالی که خالد الفلاح  وزیر نفت جدید عربستان شخصی فن سالار است ،در عین حال استقلال قدرت نسبت به اسلافش ندارد. همچنین بن سلمان بر خاتمه دادن به وابستگی کشورش بر هیدروکربن‌ها از طریق تغییرات گسترده و حفظ بازار نفت علیه ایران تا افزایش بهای آن تمرکز دارد.»

کرافت افزود: «عربستان به شدت در پی افزایش فشار بر ایران، رقیب دیرینه‌اش است که قصد دارد با افزایش تولید صنایع نفتی‌ا‌ش را بعد از سال‌ها تحریم احیا نماید . علاوه بر این ، محمد بن سلمان به شدت در پی به راه انداختن جنگ بی‌رحمانه برای دسترسی به بازار در برابر رقیب منطقه‌ایش ایران است که سعی دارد جایگاه کلیدی‌اش در هند و چین را به دوره قبل تحریم‌ها برساند.»

کرافت در خاتمه افزود: «به نظر می‌رسد سیاست‌نفتی محمد بن سلمان بر پایه پیشبرد سیاست خارجی تحریک آمیز برای عقب راندن نفوذ ایرانی‌ها است. وی نه تنها خواهان میدان دادن به ایران احیا شده بعد از رفع تحریم‌ها ، بلکه خواهان ذره‌ای عقب نشینی از بازارهای نفتی نیست.»

مهر:

مک کین: به استراتژی جدیدی در برابر ایران نیاز داریم

جان مک کین رئیس کمیته نیروهای مسلح کنگره آمریکا به  آزمایش موشکی بالستیک ایران واکنش نشان داد.

وی پس از اعلام آزمایش موشکی توس ایران در بیانیه ای خطاب به کاخ سفید اعلام کرد که آمریکا باید برای رابطه با ایران و جلوگیری از نفوذ این کشور در منطقه استراتژی جدیدی به کار گیرد.

وی گفت: اوباما باید رابطه اش را با ایران قطع کند و از این توهم خارج شود که آمریکا می تواند رابطه خوبی با ایران داشته باشد.

بعضی از رسانه های ایران به نقل از حسین دهقان وزیر دفاع اعلام کرده بودند که ایران برای سومین بار در سال جاری موشک بالستیک آزمایش کرده است.

پیش از این وزارت های دفاع و خارجه آمریکا در بیانیه های جداگانه ای نسبت به آزمایش هسته ای ایران واکنش نشان داده بودند.

مک کین ضمن اشاره به تحولات سوریه گفت: ایران با اعزام نیرو به سوریه همچنان از بشار اسد حمایت می کند و این در حالی است که اوباما سعی می کند با ایران ارتباط برقرار کند.

وی افزود: سیاست های ایران در آزمایش موشکی و حمایت از بشار اسد موجب بی ثباتی منطقه شده است و این چیزی نیست که دولت آمریکا به دنبال آن است.

ایران و سوریه محور گفتگوهای جان کری و الجبیر

«جان کری» وزیر خارجه آمریکا و «عادل الجبیر» همتای سعودی وی روز دوشنبه در فرانسه دیدار و پیرامون تحولات منطقه گفتگو کردند.

«جان کربی» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اظهار داشت که دو طرف در این دیدار روابط واشنگتن و ریاض و همچنین تحولات منطقه از جمله سوریه، یمن و ایران را مورد بررسی قرار دادند.

بنا بر اعلام کربی، وزرای خارجه عربستان و آمریکا در این دیدار پیرامون مقابله با داعش و آتش بس در سوریه بر اساس قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت گفتگو و بر ضرورت پایبندی تمام طرف های بحران سوریه به آتش بس تاکید کردند.

دو طرف همچنین روند مذاکرات صلح یمن را که در کویت در حال برگزاری است مورد بررسی قرار دادند.

واشنگتن: در حال بررسی صحت خبر آزمایش موشکی ایران هستیم

اعلام خبر آزمایش دو موشک بالستیک از سوی ایران بازتاب گسترده ای در میان رسانه های بین المللی به دنبال داشت. مقامات آمریکایی نسبت به این خبر واکنشهای متفاوتی نشان دادند.

جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید روز دوشنبه گفت: کاخ سفید در حال بررسی این است که این آزمایش توسط ایران صورت گرفته است یا اینکه چنین چیزی وجود ندارد.

ارنست در واکنش به خبر اعلام شده در رسانه های ایران و جهانی گفته است در صورت تکمیل تحقیقات توسط دولت آمریکا، هیچ واکنشی نشان داده نخواهد شد.

وی گفت: ما از ادعای مقامات ایرانی نسبت به آزمایش موشک بالستیک اطلاع داریم ولی از این موضوع نیز اطلاع داریم که ممکن است چنین آزمایشی صورت نگرفته باشد.

اظهارات سخنگوی کاخ سفید در حالی بیان شده است که سخنگوی وزارت کشور آمریکا نیز نسبت به این خبر واکنش نشان داده است.

«الیزابت تردودو» سخنگوی وزارت کشور آمریکا در مصاحبه با سی ان ان گفت: هرگونه آزمایش موشکی ایران نقض آشکار قوانین شورای امنیت محسوب می شود.

وی گفت: آزمایش موشکی ایران به طور حتم تحریم آمیز و امنیت منطقه را با چالش مواجه می کند.

باشگاه خبرنگاران جوان:

فرانسه: ایران و سوریه در نشست های آینده شرکت می کنند

وزیر امور خارجه فرانسه در گردهمایی به اصطلاح دوستان سوریه، از  حضور ایران و سوریه در گردهمایی آینده برای برقراری صلح در سوریه سخن به میان آورد.

ژان مارک اِرو گفت: این گردهمایی قرار نیست جایگزین گردهمایی گروه بین المللی حمایت از سوریه که مسئول دنبال کردن مذاکرات است، شود. این گروه زیر نظر سازمان ملل قرار دارد و آمریکا و روسیه این سازمان را در هدایت آن یاری می کنند.

وی مدعی شد: حکومت سوریه در مذاکرات سیاسی ژنو هیچ تمایلی برای پیشبرد مذاکرات برای انتقال حکومت از خود نشان نمی دهد و هیچ پیشنهاد روشنی ارائه نکرده است.

اِرو گفت: گردهمایی گروه بین المللی حمایت سوریه هفته آینده در وین با هدف  بازگشت صلح، بازسازی سوریه و بازگشت آوارگان به کشورشان برگزار می شود. و من امیدوارم که هفته آینده در این زمینه به پیشرفت هایی دست یابیم.

ایرنا:

بيل كلينتون: بهبود روابطه ايران و امريكا به زمان نياز دارد

بيل كلينتون، همسر نامزد پيشتاز انتخابات رياست جمهوري آمريكا، ضمن انتقاد به برنامه هاي دونالد ترامپ، مخالفت خود را با ارائه تصويري هراسناك از مسلمانان اعلام داشت و آينده روابط ايران و آمريكا را نيازمند زمان و در حال ارزيابي متقابل عنوان كرد.

پس از پايان يافتن رقابت هاي درون حزبي حزب جمهوري خواه و محرز شدن حضور دونالد ترامپ به عنوان تنها نماينده اين حزب در انتخابات رياست جمهوري امريكا، رقابت هاي درون حزبي در جبهه حزب دموكرات به صورت فشرده بين برني سندرز و هيلاري كلينتون در جريان است.

كمپين انتخاباتي هيلاري كلينتون از چهارشنبه گذشته با حمايت اعضاي خانواده اش در كاليفرنيا شروع شد.

يكي از اولين سخنراني هاي برنامه هاي ماه مي اين كمپين، سخنراني بيل كلينتون روز يكشنبه در منطقه ي اتباع كره مقيم شهر لس آنجلس(Koreatown) بود و در گاردن سوئيت هتل اين محله و با مشاركت جامعه آسيايي تبارهاي امريكا برگزار شد.

در اين برنامه كه در سالن اجتماعات اين هتل با حضور پررنگ كره اي تبارهاي ساكن آمريكا برگزار شد،حضور گسترده رسانه هاي مختلف خبري و شبكه هاي تلويزيوني بشدت محسوس بود و بيل كلينتون با وجود گذشت چندين سال از دوره رياست جمهوري و دوري از سياست همچنان مورد توجه رسانه ها قرار گرفت.

در ابتداي اين برنامه دو نفر از جامعه آسيايي تبارها براي دقايق كوتاهي صحبت كردند و سپس بيل كلينتون به ارائه سخنراني كوتاه و فشرده اي پرداخت و تلاش كرد به ايجاز برنامه هاي آتي همسرش در صورت تصدي رياست جمهوري آمريكا را تشريح كند.

كلينتون گفت:«عميقا براي من و هيلاري حمايت جامعه آسيايي تبارهاي امريكايي مهم است و من همچنين مي خواهم بگويم كه اين جامعه بالاتر از همه بايد منجر به ايالات متحده يكپارچه و آينده مشترك شود و ما معتقديم كه تنوع و پذيرش يكديگر مي تواند همچون يك نقطه قوت عمل كند.

همچنين كلينتون در با يك كنايه غير مستقيم نسبت به اظهارات دونالد ترامپ واكنس نشان داد و گفت :«هيلاري با اين نوع هياهوها و جنجال ها براي اهريمن جلوه دادن مسلمانان آمريكايي مخالف است.»

بيل كلينتون در تمام مدت سخنراني بدون ذكر نام و اشاره مستقيم به نام دونالد ترامپ تلاش داشت به گفته هاي او واكنش نشان دهد.او در بخشي ديگر از سخنانش با اشاره به اظهارات ترامپ براي كشيدن ديوار حائل بين امريكا و مكزيك گفت:برخي مي گويند نياز به ساخت يك حصار در سراسر رودخانه ريو گراند وجود دارد.ايالات متحده مي تواند يك ديوار در امتداد مرز كانادا بسازد و يا حتي يك ديوار حائل در امتداد سواحل اقيانوس آرام، اما آيا اين راه حل از تروريسم افراطي جلوگيري مي كند؟»

وي ادامه داد:«رئيس جمهوري بعدي مي تواند نيروي دريايي را در مناطق ورودي مستقر كند و يا حتي مي تواند از طريق نيروهاي هوايي همه روزه پروازهايي در مرزهاي ورودي براي جلوگيري از ورود هر كسي به امريكا در آينده برقرار كند.اما شما نمي توانيد رسانه هاي اجتماعي را كنترل كنيد.»

كلينتون همچنين در بخشي ديگر از اين سخنراني با تاكيد مكرر بر مزاياي يك 'طبقه متوسط قوي تر' خاطر نشان كرد اين چنين طبقه اي به تسهيل 'ترقي اجتماعي' كمك مي كند و همسرش براي اين كار بهترين ايده ها را دارد .

رئيس جمهوري اسبق آمريكا همچنين گفت كه بدهي هزينه هاي تحصيل دانشگاهي بايد به يك سيستم شبيه به وام مسكن 20 ساله تبديل شود تا دانشجويان بتوانند هر ماه مقدار پول محدودي را براي هزينه تحصيل بپردازند.

وي همچنين ايده برني سندرز ديگر كانديداي حزب دموكرات براي رايگان كردن شهريه كالج ها را زير سئوال برد و گفت:«ايالت هايي مانند كاليفرنيا قادر به اجراي چنين طرحي نخواهند بود.»

کد خبر 542571

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha