به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، محسن جلال پور، عصر امروز(20 اردیبهشت) در جلسه هم اندیشی کرمانی های مقیم خارج از کشور که هم اکنون با حضور معاون اجرایی رییس جمهور در هتل پارس در حال برگزاری است؛ دغدغه بیکاری و حل آن و ایجاد اشتغال را به عنوان مهمترین و اصلی ترین نیاز و دغدغه مورد توجه قرار داد و گفت: شرایط اشتغال کاملاً تعریف شده و مشخص است که حتماً نیاز به سرمایه گذاری بخش خصوصی دارد زیرا پروژه های عمرانی و بودجه های کشور نتوانسته اشتغال مورد نیاز برای کشور ایجاد کند.
وی با افزودن اینکه با میلیاردها دلار هزینه های نفتی و ارزی نتوانستیم هیچ تغییری در میزان اشتغال کشور ایجاد کنیم و در سال های 84 تا 92 هیچ رشد جدی نداشتیم؛ افزود: نیازمند نگاه جدید هستیم و اگر با اینها{پول نفت و...}می شد اشتغال ایجاد کرد، امروز عربستان با آن همه ذخایر و فروش سالانه نفت نباید در صدر کشورهایی می بود که از نظر اشتغال، نباید مشکل داشته و به توسعه پایدار هم نرسد.
جلال پور با تأکید بر اینکه باید بخش خصوصی پای کار بیاید و این امر مشخص و تعریف شده و پذیرفته شده است و همه ساز و کارها اندیشیده شده و دولت و استاندار هم در استان همه تلاش خود را برای بهبود کسب و کار جهت سرمایه گذاری انجام دادند؛ گفت: رتبه کسب و کار در سال های اخیر به بالاترین رتبه ها ارتقاء یافته و به 10 استان اول راه یافیتم؛ تصریح کرد: تلاش مسئولین استان برای ایجاد فضای مناسب کسب و کار است.
وی با تأکید بر اینکه یک وظیفه و مسئولیت اجتماعی در این زمینه داریم و هیچ چیز بیش از توسعه کار و اشتغال در استان ارزش آفرین نیست؛ تصریح کرد: همه ما به عنوان فعالین اقتصادی این رسالت را داریم.
علیرضا رزم حسینی، استاندار هم در این نشست گفت: خدا را شاکرم که در کرمان مسئولیت دارم و انگیزه نسبت به آبادانی و مجد و عظمت استان دارم که با همکاری شما و سرمایه های اجتماعی و انسانی بتوانیم استان را چند قدم جلو ببریم. کارنامه ای که در این دولت در کرمان بوجود آمد و مثلث توسعه اقتصادی مطرح شد؛ ائمه جمعه برای آن تبلیغ کردند و 75 هزار میلیارد تومان موافقت نامه با شرکت های صاحب نام امضاء شده است.
وی پیشینه درخشان استان کرمان و تفاوت فاحش آن با بعضی از استان ها را مورد توجه قرار داد و گفت: عدد سرمایه گذاری بیشتر از این است و ما فرش قرمز برای هر کسی که باری از دوش مردم بردارد؛ پهن می کنیم و رسالت انقلاب اسلامی، در جهت تعالی فرهنگ و اقتصاد و رفاه عمومی است؛ باید کرمان را بسازیم.
نماینده عالی دولت در استان کرمان با اعلام اینکه 300 میلیارد تومان پروژه توسط قرارگاه خاتم در استان در حال اجرا است و در حوزه شهری هیچ عقب افتادگی نداریم و پروژه ها طبق زمانبندی پیش می رود؛ گفت: اگر مرکز استان ساخته شود دیگر شهرستان ها هم سرمایه گذار می رود و قلعه گنج نمونه آن است. سه کارخانه در شهری که تصور نمی رفت و امروز ۷۸ درصد شاخص های امنیتی این ناامن ترین شهرستان بالا رفته و توسعه برای نخستین بار توسعه توسط بخش خصوصی تمرین شد.
قوام شهیدی، مدیرکل امور ایرانیان وزارت امور خارجه هم گفت: سنتی در دولت تدبیر و امید گذاشته شد مبنی بر دعوت از ایرانی های مقیم خارج از کشور دعوت شود تا در هر صحنه حضور یافته و از حضور آنها در استان استفاده و بسترسازی و آشنایی با ظرفیت های استان خودشان صورت گرفته و از ظرفیت عظیم ایرانی های مقیم خارج از کشور در کمک به توسعه استان استفاده شود.
وی با بیان اینکه این جلسات با حمایت معاونت اجرایی ریاست جمهوری برگزار می شود و به جد اعتقاد راسخ به این دارد که امر مشارکت ایرانیان خارج از کشور در توسعه در سرنوشت ملی و اقتصادی کشور و در اهداف استانی مهم است؛ افزود: زیرساخت های توسعه با تکنولوژی، فکر و علم سرمایه ایرانیان می تواند سرعت بیشتری پیدا کند، اگر در گذشته به دلایل مختلف و شرایط سخت کشور و مقاومت در عرصه های مختلف، اجازه توسعه همه جانبه به ما داده نشده و زمینه های بروز آن نبوده، امروز با اقدامی که در دو سال گذشته انجام و به توافق برجام انجامید، وضعیت متفاوتی از گذشته پیدا کرده ایم و می توانیم بوییم تحریم های ظالمانه و نظام ظالمانه ای که جلوی توسعه کشور را می گرفت، متوقف شده است.
شهیدی با افزودن اینکه ما امروز در داخل کشور فضای امید و خوشبینی نسبت به آینده شاهد هستیم و همچنین در عرصه های اقتصادی سرمایه گذاران علاقمند به سرمایه گذاری و نوآوری های جدید هستند؛ گفت: روزی نیست که هیئت های اقتصادی، سیاسی و توافقنامه و تفاهمنامه های متعدد امضا نشود و اینها برای توسعه همه جانبه و چندوجهی بسترسازی می کند.
وی گفت: معتقدیم توسعه در هیچ کشوری اتفاق نمی افتد مگر با تعامل با خارج از مرزهای آن کشور و حتما اتفاقی که افتاده با استفاده از فناوری، علم و آورده های از خارج و مخلوط کردن با داشت های داخلی، توانسته توسعه منطقه ای را برای خود سامان بدهد و ما از این مسئله مستثنی نیستیم و حتما نیازمند تعامل با خارج از مرزها و نیازمند سرمایه گذاری های بزرگ در زیرساحت ها و پروژه های بزرگ است.
شهیدی اظهار داشت: امروز در عرصه داخلی شاهد تحولات زیادی هستیم و ایران در عرصه بین المللی نقش تعیین کننده ای دارد و کشور رویکرد را تغییر داده و نگاه کشورهای جهان به ما تغییر کرده و جمیع عواملی که امروز رخ داده، ایجاب می کند یک جهش اقتصادی و اجتماعی در کشور صورت بگیرد و توسعه همه جانبه آغاز شود و می تواند با مشارکت ایرانیان مقیم خارج صورت بیرد.
نظر شما