انجام هدایت تحصیلی بر اساس نیاز و امکانات منطقه/  فعالیت ۱۸ هزار مشاور تحصیلی در کشور

خبرگزاری شبستان: رئیس اداره مشاوره تحصیلی شغلی وزارت آموزش‌وپرورش گفت: هدایت تحصیلی نه تنها بر اساس استعداد و توانمندی دانش‌آموز است بلکه هم‌اکنون با در نظر گرفتن نیاز منطقه و امکانات و تجهیزات و نیروی انسانی و شرایط تحصیلی دانش‌آموز انجام خواهد شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، علی اصغر ایزدی امروز (20 اردیبهشت) در اولین کنگره استانی هدایت تحصیلی، اظهار کرد: هدایت تحصیلی و انتخاب رشته تاکنون به شکل نقطه‌ای انجام می‌شده است.

 

وی افزود: در حال حاضر هدایت تحصیلی از حالت نقطه ای خارج شد تا به صورت فرایندی و با تشکیل پرونده از پایه ابتدایی و شناخت دانش آموزان در نهایت در پایه نهم انتخاب بر اساس آگاهی و شناخت باشد.

 

رئیس اداره مشاوره تحصیلی شغلی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه در نظام ۳-۳-۶ انتخاب رشته به شکل فرایندی از دوره ابتدایی آغاز و تا پایه نهم ادامه دارد، گفت: در پایه نهم دانش‌آموز به صورت قطعی انتخاب رشته خود را انجام می‌دهد.

 

ایزدی بیان داشت: در هدایت تحصیلی مدرسه و مربی در نظر دارد به دانش‌آموز کمک کند تا بر اساس علایق و سلیقه خود و همچنین با توجه به نیاز جامعه نسبت به انتخاب رشته همت کند.

 

وی با بیان اینکه دانش‌آموزان بعد از انتخاب رشته باید گرایش خود را به سه‌شاخه نظری، فنی و حرفه‌ای و کاردانش مشخص کنند، تصریح کرد: در دوره شش‌ساله دبستان هدف آموزش مهارت‌های عمومی است و اگر قرار است انتخابی در پایان این دوره باشد باید بر اساس ملاک‌های هدایت تحصیلی صورت گیرد.

 

رئیس اداره مشاوره تحصیلی شغلی وزارت آموزش‌وپرورش با اشاره به اینکه در حال حاضر حدود 18 هزار مشاور تحصیلی در سطح کشور وجود دارند که در امر هدایت تحصیلی و مشاوره سازگاری و شغلی انجام وظیفه می‌کنند، تأکید کرد: مدیران و مشاوران در هدایت تحصیلی دانش آموزان مسئولیت مهمی بر عهده دارند.

 

ایزدی با اشاره به اینکه در نحوه امتیازدهی به انتخاب رشته، ۷۵ امتیاز ویژه دانش‌آموز  است، گفت: همچنین نظر والدین، دبیر، آزمون‌های مشاوره، نظر مشاور بر اساس مصاحبه‌های فردی و عملکرد درسی در امتیازدهی مورد توجه قرار می‌گیرد.

 

وی ادامه داد: هدایت تحصیلی نه تنها بر اساس استعداد و توانمندی دانش‌آموز است بلکه هم‌اکنون با در نظر گرفتن نیاز منطقه و امکانات و تجهیزات و نیروی انسانی و شرایط تحصیلی دانش‌آموز انجام خواهد شد.

 

رئیس اداره مشاوره تربیتی و تحصیلی وزارت آموزش و پرورش خاطر نشان کرد: با توجه به برنامه توسعه پنجم و ششم قرار است هدایت تحصیلی دانش‌آموزان به سمت رشته‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش سوق یابد.

 

وی یادآور شد: در گرایش دانش‌آموزان به سمت رشته‌های فنی و کاردانش اجباری وجود ندارد و امکان تغییر رشته برای دانش‌آموزان در پایان سال دهم وجود خواهد داشت.

کد خبر 542397

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha