به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، حسین جابری انصاری، سختنگوی وزیر امور خارجه با بیان اینکه چند روزی تا انجام مقدمات مسایل حج باقی است، اعلام کرد: اگر روند فعلی ادامه یابد عملا حج 95 منتفی می شود.
وی با اشاره به کارشکنی های دولت عربستان در این زمینه خاطرنشان کرد: ما هنوز به برگزاری این امر واجب امیدواریم اما اگر این روند ادامه یابد عربستان سد راه اعزام زائران ایرانی به بیت الله الحرام شده اس.
وی با یادآوری جلسه روز گذشته شورای عالی حج عنوان کرد: تا روزهای آتی که آخرین روزهای امکان پیگیری مسایل حج است امیدواریم عربستان از این سیاست اشتباه خود دست بکشد و طبق کنوانسیونهای بین المللی به عنوان میزبان مناسک به وظایف خود متعهد باشد و این وظایف را انجام دهد اما اگر این روند ادامه یابد عملاً امکان اعزام حجاج ایرانی وجود نخواهد داشت.
جابری انصاری در پاسخ به سوال خبرنگاری راجع به تحولات سیاسی درون ترکیه گفت: تحولات داخلی ترکیه نباید مورد اظهارنظر ما باشد اما امیدواریم این تحولات براساس قانون صورت بگیرد و زمینههای گسترش همکاری ایران و ترکیه در شرایط بحرانی فعلی منطقه فراهم شود.
سخنگوی وزیر خارجه راجع به بازگردانده شدن اشیای باستانی ایران از آمریکا گفت: روز گذشته این اشیاء در اختیار رئیس موزه ملی قرار گرفت و بازگشت آنها مشکلات بین ایران و آمریکا را حل نخواهد کرد و ما همچنان پیگیر حقوق ایران در آمریکا هستیم.
جابری انصاری در ادامه راجع به تحولات صورت گرفته در روزهای اخیر به غزه گفت: فلسطین حقیقتاً مظلوم است و امیدواریم که ملتهای مسلمان با وحدت و همگرایی مساله اصلی جهان اسلام که فلسطین است را با تدبیر حل کند.
وی تاکید کرد: حل مشکلات فلسطین باید موردتوجه نخبگان منطقه باشد.
جابری انصاری درخصوص برگزاری دوره جدید نشست حماس سوریه (کشورهای حل کننده بحران سوریه) و دعوت از ایران برای حضور در این نشست گفت: ایران از زمان تشکیل این کمیته به عنوان یک عضو فعال در آن بوده و سیاست ما همچنان برای ایجاد راه حل سیاسی به منظور حل بحران این کشور ثابت است و ایران با ادامه این سیاست اصولی خود در نشستهای بین المللی راجع به سوریه تعامل خودش را ادامه خواهد داد.
تکذیب سفر رسمی مقتدا صدر به تهران
سخنگوی وزیر امور خارجه در خصوص خبر منتشر شده هفته گذشته مبنی بر سفر مقتدا صدر به تهران به منظور انجام رایزنيهایی با ایران درخصوص میانجی گری بین گروههای درگیر در عراق گفت: در این سطح هیچ سفری از سوی اقای صدر به ایران صورت نگرفته البته برخی از بستگان وی در شهری در ایران حضور دارند که رفت و آمدهای غیررسمی آقای صدر به این شهر انجام شده است.
وی در مورد اتش بس صورت گرفته در سوریه که گفته می شود موجب تجدیدقوای تروریستها شده خاطرنشان کرد: تروریستها تابع هیچ یک از قوانین بین المللی نیستند و ایجاد آتش بس و انجام مذاکرات سیاسی در سوریه همچنان راهی برای حل بحران این کشور است و از این طریق امیدواریم که راههای فراهم شدن آتش بس دائمی گفتگوهای سوری سوری و برگزاری انتخابات در این کشور فراهم شود.
سخنگوی وزیر خارجه در واکنش به شهادت به رسیدن تعدادی از مستشاران ایرانی در خوانطومار در سوریه گفت: قوانین حاکم بر جنگ است و در حمله ای که در خانطومار صورت گرفته به دلیل حضور تعدادی از مستشاران ایرانی در صحنه نبرد این افراد به شهادت رسیدهاند و آتش بس وجود دارد اما سازوکار دقیقی برای نظارت بر آن پیش بینی نشده و اگر دولت سوریه آتش بس را نقض کند مورد سوال کشورهای مختلف قرار می گیرد اما طرف مقابل یعنی تروریستها تابع هیچ یک از قوانین بین المللی نیستند.
وی خاطرنشان کرد: تا هنگامی که سازوکارهای قوی دراین زمینه وجود نداشته باشد امکان حرکت به سمت آشتی ملی در سوریه فراهم نخواهد شد.
وی در پاسخ به سوالی راجع به درگیریهای اخیر صورت گرفته در سردشت کردستان گفت: از این اتفاق بی خبرم و در آینده راجع به آن پاسخ خواهم داد.
سخنگوی وزیر خارجه در واکنش به سوالی راجع به اظهارات امریکا مبنی بر اینکه دسترسی به دلار را در مقابل محدود کردن فعالیتهای موشکی ایران برای کشورمان فراهم خواهد کرد عنوان کرد: موضع جمهوری اسلامی ایران در مورد تسلیحات دفاعی بارها بیان شده و در طول مذاکرات هستهای نیز طرف مقابل چندین بار تقاضای مذاکره درخصوص تسلیحات دفاعی ما را داشت که ایران اجازه نداد.
وی تاکید کرد: سیاست ایران در این خصوص ثابت است و منظومه دفاعی کشور تابع نیازهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران است.
وی در واکنش به اظهارات مسعود بارزانی درخصوص لزوم استقلال کردستان عراق گفت: ایران بر استقلال و تمامیت ارزی کل عراق تاکید دارد و معتقد است خطر اصلی امروز این کشور خطر تروریست و افراط گرایی و نخبگان عراق باید این شرایط را درک کنند و گفتگوهای ملی بین جریانهای مختلف این کشور باید صورت بگیرد که جمهوری اسلامی ایران همه طرفهای عراقی را تشویق می کند که گفتگوهای ملی را بر گفتگوهای حزبی و مذهبی ترجیح دهد.
وی راجع به بحران یمن و گفتگوهای کشورهای مختلف درخصوص این بحران که در کویت بی نتیجه ماند و همچنین ورود نیروهای امریکایی به بهانه مبارزه با طالبان اظهار داشت: مداخله نیروهای خارجی فقط پیچیده تر شدن بحرانهای منطقه منجر می شود و موضع جمهوری اسلامی ایران درخصوص یمن و دیگر بحرانهای منطقه همواره بر امتناع نیروهای خارجی در این کشورها بوده است.
وی تصریح کرد: بحرانهای جاری باید از راه گفتگوهای سیاسی حل شود و وظیفه کشورهای منطقه نیز این است که تسهیل کننده گفتگوهای طرفهای درگیر باشند.
سخنگوی وزیر امور خارجه در پایان این نشست سفر خود به تبریز که در آخر هفته گذشته صورت گرفته است اشاره کرد و گفت: در این سفر بازدیدی از مرزهای ایران و نخجوان داشتم که مرزبانان ایرانی را در حال انجام وظیفه دیدم و بسیار از امنیت حاکم بر مرزهای کشورمان خوشحالم.
نظر شما