ایران و اسلواکی در مسیر توسعه روابط/لایحه حمايت متقابل از سرمايه گذاري

خبرگزاری شبستان:ایران و اسلواکی روابط دارند که این روابط را می توان به چهار بخش سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و علمی و اموزشی تقسیم کرد و برای تسهیل روابط اقتصادی به تازگی لايحه موافقتنامه حمايت متقابل از سرمايه گذاري میان دو کشور تقدیم مجلس شد.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: اسلواکی کشوری محصور به خشکی در اروپای مرکزی است. این کشور از غرب با جمهوری چک و اتریش، از شمال با لهستان، از شرق با اوکراین و از جنوب با مجارستان هم‌مرز است. تاریخ استقلال این کشور اول ژانویه ۱۹۹۳ از چکسلواکی است. اسلواکی در سال ۲۰۰۴ به اتحادیه اروپا و در اول ژانویه ۲۰۰۹ به منطقه یورو پیوست.

 

بنابراین گزارش، اقتصاد اسلواکی به تولید و صدور خودرو و وسایل الکترونیکی، به ویژه به آلمان وابسته است و موتور محرکه رشد اقتصادی اسلواکی به طور انحصاری تقاضای خارجی است. منابع طبیعی آن شامل انواع زغال سنگ؛ اوره آهن، مس و منگنز؛ نمک؛ زمین‌های کشاورزی؛ و مقدار کمی نفت و گاز است. مهم‌ترین صنایع آن ماشین‌سازی، صنایع فلزی، صنایع الکتریکی و اپتیک، صنایع نظامی، خودروسازی، نساجی، منابع غذایی و آشامیدنی، شیمیایی، کاغذ و چاپ، صنعت برق، صنایع گاز، سرامیک، و تولید سوخت هسته‌ای است. فراورده‌های کشاورزی اسلواکی جو، سیب زمینی، چغندرقند، رازک، میوه، احشام و خوک، و تولیدات جنگلی است. اسلواکی با آمار چهارده درصد بیکاری یکی از بالاترین رقم‌ها را در این زمینه در اروپا به خود اختصاص داده است.

 

این گزارش می افزاید: ایران و اسلواکی دارای روابط به نسبت خوبی هستند که این روابط را می توان به چهار بخش تقسیم کرد.

1) روابط سياسي

پس از استقلال جمهوري اسلواك در سال 1371، مناسبات ميان دوكشور بويژه در بعد سياسي از روند خوبي برخوردار بوده است. در اين مدت طرف اسلواكي ضمن گشايش سفارت در تهران، در سال 1378 سطح آن را از كاردار به سفير ارتقاء داد. در حاليكه سفير کشورمان در وين به عنوان سفير آكرديته در آن كشور انجام وظيفه مي کند.

 

2) همكاري هاي اقتصادي

ميزان مبادلات تجاري فيمابين دو كشور در سال 2004 درحدود 30 ميليون دلار بوده كه نسبت به سال قبل بيش از دو برابر افزايش داشته است (ميزان مبادلات دو كشور در سال هاي 2002 و 2003 به ترتيب 7 و 13 ميليون دلار بوده است). سومين اجلاس كميسيون مشترك ميان دو كشور (پس از 5/6 سال) در شهريور 1383 در تهران برگزار شد و برخي از زمينه هاي همكاري از سوي طرفين در حال بررسي و پيگيري مي باشد.

 

3) وضعيت موافقتنامه ها

تاكنون موافقتنامه هاي حمل و نقل جاده اي و هوايي و تفاهمنامه هاي همكاري هاي بانكي، همكاري ميان وزارت خارجه هاي دو كشور و جانشيني اسلواكي در معاهدات سابق به امضاء و تصويب طرفين رسيده است. موافقتنامه هاي حمايت متقابل از سرمايه گذاري مشترك ـ اجتناب از اخذ ماليات مضاعف ـ برنامه همكاري هاي فرهنگي، علمي و آموزشي _ تفاهمنامه ارائه تسهيلات در امور نمايشگاههاي بازرگاني _ يادداشت تفاهم هاي همكاري ميان راديو و تلويزيون هاي دو كشور _ تفاهمنامه همكاري علمي و تكنولوژيك و برنامه همكاري هاي بهداشتي در دست بررسي و پيگيري مي باشد.

 

4) همكاري هاي فرهنگي، علمي و آموزشي

موضوع امضاي يادداشت تفاهم همكاري در بخش هاي مختلف فرهنگي، هنري، علمي و آموزشي ميان دو كشور در دست بررسي مي باشد.همچنين در زمينه گردشگري نيز متن پيشنهادي طرف اسلواكي به سازمان ايرانگردي و جهانگردي تحويل داده شده است و قرار است اين همكاري ها در چارچوب كميسيون مشترك اقتصادي ( باتوجه باينكه وزارت اقتصاد اسلواك متولي اين امر مي باشد) پيگيري گردد. در بخش علمي نيز همكاري هايي از جمله اعطاي بورس تحصيلي از سوي دولت اسلواكي وجود دارد. همچنين موضوع ارزشيابي مدارك تحصيلي دانشگاه هاي اسلواكي در ايران، از سوي طرف اسلواكي پيگيري مي شود. عليرغم عدم وجود موافقتنامه اي براي مبادلات فرهنگي، مبادلات در اين بخش وجود دارد. حضور طرفين در جشنواره ها و نمايشگاه هاي فيلم، موسيقي، عكس و نقاشي، برگزاري نمايشگاه تاريخ هفت هزار ساله ايران در براتيسلاوا ، اعزام تيم هاي مختلف ورزشي از جمله موارد اين همكاري ها مي باشد.

 

بنابراین گزارش در راستای تسهیل روابط اقتصادی کشورمان با اسلواکی؛ حجت الاسلام حسن روحاني، رئيس جمهور لايحه موافقتنامه تشويق و حمايت متقابل از سرمايه گذاري بين دولت جمهوري اسلامي ايران و دولت جمهوري اسلواك را براي طي تشريفات قانوني به مجلس شوراي اسلامي تقديم كرد.

 

اين لايحه با توجه به اهميت سرمايه گذاري در به كارگيري منابع و امكانات بالقوه اقتصادي و نظر به ضرورت تشويق و حمايت از سرمايه گذاري هاي اتباع دولت جمهوري اسلامي ايران و دولت جمهوري اسلواك و به منظور ايجاد و حفظ شرايط مساعد براي سرمايه گذاري هاي يادشده در جهت ارتقاء و تحكيم همكاري هاي اقتصادي و تأمين منافع هر دو دولت، تدوين شده است. بر اساس ماده واحده اين لايحه، موافقتنامه تشويق و حمايت متقابل از سرمايه گذاري بين دولت جمهوري اسلامي ايران و دولت جمهوري اسلواك مشتمل بر يك مقدمه و بيست و چهار ماده تصويب و اجازه تنظيم اسناد آن داده مي شود.

کد خبر 542280

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha