حجت الاسلام و المسلمین محمدحسین مختاری، رئیس پژوهشگاه مطالعات تقریبی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، عنوان کرد: یکی از فعالیتهای مهم و پروژههای بزرگ پژوهشگاه مطالعات تقریبی، شناخت جریانات تکفیری در دوران معاصر است.
خطر گروههای تکفیری همواره وجود دارد
رئیس پژوهشگاه مطالعات تقریبی اظهار داشت: پژوهشگاه با همکاری فرهیختگان حوزوی طرح اجمالی و تفصیلی جریانات تکفیری را آماده کرده است که در این راستا از نقطه نظرات اساتید حوزههای علمیه و دانشگاهها و همچنین علمای اهل سنت و شیعه استفاده میشود.
حجت الاسلام و المسلمین مختاری تصریح کرد: امروز شناخت زیرساختهای پدیده تکفیر از مسائل مهم است و پژوهشگاه درصدد است تا مجموعه تحقیقاتی همهسویه در مورد بحث پدیده تکفیر داشته باشد.
وی با اشاره به این که گروه خوارج در دوران امامت امام علی (ع) به نوعی از گروههای تکفیری بودند، گفت: خطر گروههای تکفیری همواره وجود دارد و باید به مقابله با آنان پرداخت.
امروز نحلههای فکری افراطی گسترش یافته است/ پژوهشگاه مطالعات تقریبی در شناسایی، آسیبشناسی و آیندهپژوهی گروههای تکفیری رسالت خطیری دارد
رئیس پژوهشگاه مطالعات تقریبی بیان داشت: امروز نحلههای فکری افراطی که برگرفته از افکار و اندیشههای به دور از منطق و استدلال و برهان است، جای پایی یافتند که ممکن است در آینده به گونهها و اشکال مختلف ظهور و بروز پیدا کنند.
حجت الاسلام و المسلمین مختاری تصریح کرد: پژوهشگاه مطالعات تقریبی در شناسایی گروههای تکفیری وآسیبشناسی و آیندهپژوهی در این عرصه رسالت خطیری دارد تا همه مردم از جمله حوزههای علمیه و دانشگاهیان وظیفه خود را در این دوران بدانند.
مطالعات جریانات تکفیری ساماندهی میشوند
وی یادآور شد: مراکز تحقیقاتی زیادی در خصوص پدیده تکفیر و گروههای تکفیری مطالبی بیان کرده اند که برای پرهیز از موازی کاری از داشتهها و مطالعات آنها استفاده میشود، اما این مطالعات و پژوهشها در خصوص گروههای تکفیری باید سامان داده شوند و انسجام یابند.
رئیس پژوهشگاه مطالعات تقریبی در پایان عنوان کرد: موضوع تکفیر و گروههای تکفیری باید آسیب شناسی شوند و درباره آنها آیندهپژوهی صورت بگیرد تا بدانیم که در سالهای آینده با چه نوع جریانهای فکری افراطی مواجه هستیم و به مقابله با آنها بپردازیم.
نظر شما