به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، محمدحسین كفراشی مدیركل امور شاهد و ایثارگر وزارت آموزش و پرورش، امروز(۱۹ اردیبهشت) در گردهمایی در گردهمایی مدیران امور شاهد و ایثاگر آموزش و پرورش خوزستان گفت: این استان در دوران دفاع مقدس و هشت سال جنگ تحمیلی رشادتهای زیادی از خود بر جای گذاشته است.
وی سه وظیفه آموزش، خدماتی و حمایتی ترویجی را عهده دار هستیم، اضافه کرد: وظیفه آموزشی ما در مدارس شاهد نمود پیدا می كند، این مدارس در سال ۶۵ به دستور امام(ره) و به منظور خدمت به خانواده های شهدا تأسیس شدند.
وی با بیان اینکه مدارس شاهد در طول این سالها دوران های متفاوتی از طلایی، ثبات و سراشیبی را تجربه کرده اند، بیان کرد: در حال حاضر یك هزار و ۳۳۷ مدرسه شاهد با ۴۵۰ هزار دانش آموز در كشور وجود دارند.
مشاور وزیر آموزش و پرورش، خاطر نشان کرد: در واقع ۱۴ درصد از دانشآموزان کشور در مدارس شاهد، ایثارگران و طرح پراکنده شاهد به تحصیل مشغول هستند.
وی با اشاره به بحث هایی که در خصوص تعطیلی مدارس شاهد صورت گرفته بود، اذعان داشت: پس از این بحث ها شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۸۲ مصوبه ای را تصویب کرد که بر اساس آن مقرر شد مدارس شاهد به عنوان ترویج کننده فرهنگ ایثار و شهادت به فعالیت خود ادامه دهند حتی اگر فرزند شهیدی وجود نداشته باشد.
وی با بیان اینکه ۶۸ درصد ورودی های مدارس شاهد طی سال گذشته فرزندان ایثارگران بودند، تصریح کرد: این درحالی است که این رقم تا پیش از این تنها ۴۰ درصد بوده که این رشد به دلیل طراحی سامانه ثبت نام اینترنتی و رفع مشکل ثبت نام 15 هزار نفر ایثارگر در دوره های مختلف تحصیلی بوده است.
کفراشی، با اشاره به مشکلات ثبت نام دانش آموزان در مدارس شاهد، ابراز کرد: در گذشته مدیران مدارس شاهد درگیری زیادی برای ثبتنام دانش آموزان داشتند و زمان بسیاری در این خصوص گرفته می شد اما اکنون با ثبت نام اینترنتی این مشکلات رفع شده و ثبتنام تنها در طول 2 هفته انجام می شود.
وی با تاکید براینکه فلسفه ایجاد مدارس شاهد خدمت به خانواده های شاهد و ایثارگر و تحصیل آنان با هر معدل و نمره ای است، افزود: متاسفانه برخی از مدیران مدارس شاهد را با مدارس تیزهوشان اشتباه می گرفتند و معیارهای خاصی را در ثبت نام اعلام می کردند.
مدیركل امور شاهد و ایثارگر وزارت آموزش و پرورش، به راه اندازی سامانه سجا برای سامانه ثبت نام دانش آموزان در مدارس شاهد اشاره کرد و ادامه داد: سال گذشته ۱۴۰ هزار نفر در این سامانه كه به طور مستقیم به بنیاد شهید كشور متصل است، نام كردند و. امسال پیش بینی می شود بیش از ۳۰۰ هزار پیش ثبت نامی داشته باشیم.
وی با بیان اینکه در مدارس شاهد باید از آرامش روحی و روانی دانش آموزان صیانت کنیم، یاد آور شد: مدارس دیگر مشاوره دارند اما مدارس شاهد مشاوره محور هستند و یكی از وظایف و اهداف اصلی آنها رفتارسازی است و تلاش داریم دانش آموزان با خدمات رسانی در این مدارس زندگی راحت تری داشته باشند.
کفراشی، همچنین با تاکید بر ضرورت آموزش های مهارتی در مدارس شاهد، اظهار کرد: دانش آموزان در مدارس شاهد باید خلاق و ماهر تربیت شوند و در این مدارس صرفاً به مسائل آموزشی توجه نشود.
وی توضیح داد: متاسفانه با توجه به اینکه دانش آموزان شاهد اعتقاد دارند که مدرک خود را خواهند گرفت و سهمیه ورود به دانشگاه نیز دارند و استخدام خواهند شد، انگیزه کافی را ندارند.
مشاور وزیر آموزش و پرورش، تاکید کرد: باید از این روند جلوگیری شود و دانش آموزان را از لحاظ آموزشی و انگیزه های یادگیری ارتقا دهیم تا همه بتوانند در جایگاه یک رهبر و لیدر نقش آفرینی کنند.
وی عنوان کرد: مدارس شاهد از لحاظ فضا نسبت به سایر مدارس وضعیت بهتر و دارای معلمان و مدیران خوبی هستند، بنابراین به هیچوجه منطقی نیست خروجی این مدارس با مدارس عادی یكی باشد.
کفراشی، با تاکید بر اینکه باید نظارت کافی و جدی بر مدارس شاهد داشته باشیم، بیان کرد: در این راستا رتبه بندی مدارس شاهد سراسر كشور به منظور تقدیر از مدارس فعال را بر اساس طرح تعالی مدیریت مدارس در دستور كار قرار داده ایم.
نظر شما