به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، علی طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی در همایش فرایند قانونگذاری الزامات و راهکارها گفت: در ابتدای کار دولت یازدهم نرخ تورم 45 درصد بود و رشد اقتصادی نیز منفی 8/6 درصد بود که ما برنامههایی را برای تنظیم شرایط اقتصادی شروع کردهایم، تورم کنترل و مهار شد و زمینه برای دستیابی به رشد اقتصادی در سال 93 فراهم شد.
وی اظهار کرد: رشد اقتصادی ما در سال 93 رشد اقتصادی مثبت سه درصد را تجربه کردیم و در چنین شرایطی با کاهش قیمت نفت مواجه شدیم که با توجه به وابستگی اقتصاد کشور به درآمدهای نفتی رشد اقتصادی کند شد و اگر مشکل کاهش قیمت نفت به وجود نمی آمد ما در سال 94 رشد اقتصادی بالای 5 درصد را داشتیم.
طیب نیا ادامه داد: امسال در شرایطی قرار گرفتیم که برجام به نتیجه رسیده است و باید از همه ظرفیتها برای روند بهبودی تورم و دستیابی به رشد اقتصادی 8 درصد در طول برنامه بهره ببریم.
وزیر اقتصاد گفت: ما بایستی با بحث رکود و تورم مقابله کنیم البته بین این دو پدیده رابطه وجود دارد و اولویت نخست ما مقابله با رکود است. البته هزینههای رکود و بیکاری و کساد به مراتب بیشتر از تورم است.
وی با طرح این سوال که مشکل تولید ما چیست گفت: در حال حاضر سطح تولید ما نسبت به سال 92 و 91 پایین تر است که البته ما می خواهیم به تولید سال 91 و 92 برسیم و بعد در یک مسیر تولید بالا حرکت کنیم.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه مشکل عمده تولیدکنندگان کمبود منابع است گفت: براساس محاسبات ما تا انتهای سال 93 بدهی های دولت 380 هزار میلیارد تومان بوده است که اگر بدهی های شرکت نفت را نیز به ان اضافه کنیم این رقم به 540 هزار میلیارد تومان می رسد.
وزیر اقتصاد از دیگر موانعی را که باید از سر راه تولید برداشته شود توسعه صادرات عنوان کرد و ادامه داد: تامین سرمایه در گردش بنگاههای تولیدی از دیگر سیاستهای ما برای رونق بخشی به بخش تولید است.
نظر شما