وزارت ارشاد موافق کمک به تشکیل انجمن های هنری است

خبرگزاری شبستان: علی جنتی با بیان اینکه دولت موافق انجمن های صنفی است، گفت: دولت موافق است که انجمن های صنفی هنری تشکیل شود، مجلس کنونی موافق همراهی با دولت است و این مجلس می تواند در راستای اهداف دولت حرکت کند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ظهر امروز یکشنبه 19 اردیبهشت در نشستی با اعضای شورای عالی خانه هنرمندان گفت: یکی از موضوعاتی که همواره به آن افتخار می کنم خدمت به اصحاب فرهنگ و هنر است و از اینکه با فرهیختگان ملت سروکار دارم و تبادل نظر می کنم ابراز خرسندی می کنم. امروز روز به یاد ماندنی برای من است که با عصاره انجمن های مختلف هنری دیدار دارم.

 

وی خاطرنشان کرد: من نزدیک سال است می خواستم در جلسه ای با هنرمندان دیدار داشته باشم اما فرصت آن فراهم نشد.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: در بحث فرهنگ و هنر توجه به سلیقه های مختلفی که در کشور وجود دارد و همه هم اعمال سلیقه و نظر می کنند یکی از موارد حاشیه ساز است و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی از وزارتخانه های حاشیه ساز است. دستگاه های تخصصی داریم که همانند وزارت ارشاد نیستند که همه آحاد مردم در مورد آن اظهار نظر کنند. در حوزه فرهنگ و هنر همه اظهارنظر می کنند از مراجع عظام تا مردم کوچه و بازار. ما یک دشواری را دنبال می کنیم، سیاست های دولت در این راستا از ابتدا روشن بوده و سیاست هایی که قبل و بعد از آمدن دکتر روحانی اعلام می کردند این سیاست ها را ما اعمال و اجرا می کنیم.

 

علی جنتی تصریح کرد: در حوزه کتاب، مطبوعات، آزادی هایی که باید تامین شود که افراد بتوانند آنچه در فکر و اندیشه را دارند اظهار کنند یا تجسم ببخشند این فضا برای آنها فراهم نشده است. رشد در حوزه کتاب در این 2-3 از 64 هزار عنوان کتاب در سال 92 به 84 هزار عنوان رسیده است، میانگین تیراژ اما کاهش پیدا کرده است و افراد با سلیقه های مختلف نوشته های خود را عنوان می کنند و ما سخت گیری نداریم. در حوزه مطبوعات و نشریات الکترونیکی به راحتی مجوز صادر می کنیم و سعی کردیم زمان صدور مجوزها را کم کنیم اما فرایند صدور مجوز سریع تر شده است.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: در مورد مسایل هنری تنها می شود این را گفت که هنر گویاترین وسیله انتقال فرهنگ است که هنر موسیقی، تئاتر، تجسمی و سینما. صحبت هایی که دوستان در مورد تثبیت جایگاه انجمن های هنری فرمودند از لحاظ قانونی بود که ماده واحده ای به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داده شد که من در جریان آن نیستم. وقتی که شما می خواهید اتحادیه ای از انجمن های صنفی ایجاد کنید این مسئله قابل حل است ما می توانیم با وزارت کار این مسئله را هماهنگ کنیم که یک جایگاه قانونی خاصی پیدا کنیم، همانطوری که در مورد انجمن صنفی مطبوعات این مسئله مطرح بود که این انجمن با صدور حکم قضایی تعطیل شد اما در نشست های تخصصی با مسئولان مربوطه به یک راه حل نهایی رسیدیم. دولت موافق هر کمکی به انجمن های هنری است تا این انجمن ها جایگاه خود را پیدا کنند، مجلس کنونی مجلس همراهی با دولت است و می شود در آن هر کاری را انجام داد.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از اعضای عالی شورای هنرمندان خواست پیش نویس تشکیل انجمن صنفی هنری را تهیه کنند و آن را در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار دهند و گفت: این پیش نویس را من پیگیری می کنم و در دولت نیز مشکلی ندارد. ممکن است بعد از دولت مشکلی داشته باشد که البته با تیم فرهنگی مجلس به مشکل برنخواهد خورد.

 

علی جنتی در مورد بیمه هنرمندان نیز اظهار داشت: در مورد بیمه هنرمندان در مقاطع سنی که نمی توانند از بیمه برخوردار شوند باید دولت در مصوبه ای این مشکل را حل و فصل کنند. صندوق اعتباری هنر که صندوق اعتباری حمایت از هنرمندان و روزنامه نگاران است زمانی که من به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آمدم جمعیت عظیمی عضو این صندوق بودند و این صندوق 40 هزار میلیارد به صندوق بازنشستگی بدهکار بود. تلاش شده است این صندوق از حالت کمک بگیر دولت خارج شود به دنبال این هستیم که این صندوق را به بنگاه اقتصادی تبدیل کنیم، حدود 50 هزار نفر عضو این صندوق هستند که 23 هزار نفر آنها بیمه هستند.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از برگزاری نشستی با روسای انجمن های هنری خبر داد و گفت: قرار شد در این نشست موضوع بیمه هنرمندان مطرح شود تا این مسئله حل و فصل شود و هنرمندانی که بیمه نیستند تحت بیمه قرار بگیرند، ما باید مشکلات قانونی این موضوع را حل کنیم و ردیف بودجه ای برای آن تعریف کنیم.

 

علی جنتی سپس با اشاره به 80 رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی در 60 کشور دنیا به وظایف رایزنان فرهنگی در کشورهای دیگر اشاره کرد و گفت: رایزنان فرهنگی وظیفه برقراری ارتباط با انجمن های فرهنگی هنری در خارج از کشور و داخل کشور را بر عهده دارند، باید نقش رایزنان فرهنگی پررنگ تر شود و اینها با مسئولان خانه هنرمندان در تعامل باشند. برخی از رایزنان فرهنگی از عملکرد خانه هنرمندان غافل هستند و نمی دانند در این خانه چه می گذرد. ما بر این اعتقاد هستیم که کارها را تا آنجایی که می شود به بخش غیردولتی واگذار کرد.

 

جنتی افزود: ما واگذاری کارها به بخش غیردولتی را در بخش رسانه های دیجیتال و نشر انجام داده ایم و دولت در این موارد دخالت مستقیم ندارد، باید تصدی گری ها را واگذار کرد تا هنرمندان خودشان کارهایشان را انجام دهند. امسال برنامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این است که خود تشکل ها و انجمن های هنری کارهایشان را انجام دهند و دولت در حد توان به این انجمن ها کمک کند. در حوزه تئاتر، موسیقی و هنرهای تجسمی نیروهای خیلی خوبی در استانها است که از آنها غفلت شده است، این هنرمندان نیازمند کمک هستند ما امسال به خانه هنرمندان توجه بیشتری کنیم تا برخی از مسایل و مشکلات حل شوند.

 

علی جنتی خاطرنشان کرد: تشکیل خانه هنرمندان کار ارزنده ای بود که شهرداری تهران آن را انجام داد الان سرمایه عظیم انسانی در اینجا جمع شده است که برای نظام قابل استفاده است. بسیاری از برنامه ها در خارج از کشور را خانه هنرمندان می تواند انجام دهد.

 

وی افزود: در ایام عید 37 گروه را وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای اجرا به خارج از کشور اعزام کرد. ما در حد شناخت مان به گروه ها کمک می کنیم اما شناخت انجمن ها بیشتر از ماست و در این راستا می توانند کمک بیشتری به وزارتخانه بکنند. ما آمادگی کامل داریم که با خانه هنرمندان همکاری کنیم؛ از شما می خواهیم تفاهم نامه ای را بنویسید و انتظارات تان از وزارت ارشاد اسلامی را در آن لحاظ کنید که ما هم این تفاهم نامه را می بینیم و پیگیری می کنیم.

 

وی خاطرنشان کرد: برگزاری نمایشگاه کتاب در شهر آفتاب در سایه تفاهم نامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با شهرداری تهران صورت گرفت، ما 10 تفاهم نامه همکاری با سازمان ها و وزارتخانه ها داریم که این تفاهم نامه ها اجرایی می شوند.

 

وزیر ارشاد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به درخواست ایرج راد رییس خانه تئاتر از وزیر ارشاد برای اضافه کردن عنوان هنر پیش از فرهنگ در عنوان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: آقای راد از من خواستند واژه هنر را به عنوان وزارتخانه اضافه کنم اوایل انقلاب تفکری وجود داشت که همه چیز باید بر اساس آن تغییر می کرد البته این اقدام به راحتی صورت نمی گیرد، مهم اسم نیست اراده ای باید وجود داشته باشد که در توسعه هنر در کشور بکوشد.

 

علی جنتی از پیگیری راه اندازی شرکت سرمایه گذاری توسعه هنر در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر داد و گفت: ما 2 سال است که پیگیر راه اندازی این شرکت هستیم، امیدوارم این شرکت به کمک هنرمندان در حوزه های مختلف بیاید که نیازمند اعتبار هستند، بورس هم راه اندازی این شرکت را به علت اینکه توجیه اقتصادی دارد، پذیرفته است.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین خاطرنشان کرد: ما مرتب برای برگزاری کنسرت در شهرستان ها در تنش هستیم ولی کار خودمان را انجام می دهیم، ما اصول و چهارچوب هایی داریم که از آن اصول و چهارچوب ها خارج نمی شویم برنامه های موسیقی به جز در شهر مشهد در بقیه شهرها برگزار می شود.

 

جنتی یادآور شد: در سال تئاتر به دلیل تنگناهای موجود نتوانستیم به هنرمندان نمایشی کشور کمک کنیم اما امسال این مهم را مورد توجه قرار داده ایم.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به صحبت های بهزاد اژدری رییس انجمن هنرمندان سفالگر اظهار داشت: آقای اژدری گله مندانه صحبت کردند من بخشی از دغدغه های ایشان را قبول دارم اما نه به این پررنگی که فرمودند، ما از متخصصان استفاده می کنیم به این شکل نیست که هر کسی کاری را انجام دهد، کارهای تخصصی در حوزه کتاب و بخش های دیگر هنری را متخصصان انجام می دهند الان خرده گیری هایی که قبلا انجام می شد دیگر انجام نمی شود. در ابتدای آمدن معاون فرهنگی به شورای بررسی کتاب گفتم اگر قرآن هم وحی منزل نبود شما به آن ایراد می گرفتید، من هم قبول دارم باید از نظرات متخصصان فن استفاده کرد.

 

وی همچنین از ارسال لایحه قانون مطبوعات جدید به مجلس خبر داد و گفت: همچنین آیین نامه قانون مطبوعات نیز به مجلس می رود، این آیین نامه را مطبوعاتی ها نوشته اند.

 

وی اظهار داشت: در حوزه سینما هم خود شورای صنفی آثار را می بینند و بررسی می کنند و طبق ضوابط اظهارنظر می کنند.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: ما در جهت لغو برخی از مجوزها و کاهش صدور فرایندهای مجوز کار کرده ایم و این روند هم اکنون آسان شده است به گونه ای که مجوز مطبوعات سه ماهه پاسخ داده می شود، موسسات فرهنگی دو ماهه و مجوز کتاب 22 روزه صادر می شود.

 

وی در مورد ثبات مدیریت در داخل ایران نیز اظهار داشت: در مورد ثبات مدیریت در داخل کشور تغییرات مداوم مدیریت ها نمی گذرد کار به وجه مطلوب پیش برود.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین در مورد معافیت های مالیاتی گفت: معافیت های مالیاتی هم اکنون نیز هست اما گاهی برخی از مسئولان اظهارنظرهایی می کنند که این اظهارنظرهای شخصی مشکل می آفریند و کلی اثر اقتصادی دارد.

 

علی جنتی درباره واگذاری موزه هنرهای معاصر به بنیاد رودکی نیز اظهار داشت: بحث موزه هنرهای معاصر یکی از حرف هایی بود که بی جهت در جامعه مطرح شد آقای مرادخانی در پی حل مشکلی بودند همانطور که می دانید بسیاری از آثار موزه هنرهای معاصر در کشورهای دیگر خواهان دارد، ما این آثار را مجانی به آنها نمی دهیم این آثار درآمد دارند که درآمدشان برای اقتصاد کشور مفید است، موزه هنرهای معاصر کاملا دولتی است و هر چه درآمد دارد باید به خزانه دولت واریز شود. آقای مرادخانی می خواستند با طرح این موضوع درآمدها به موزه برگردد و صرف نگهداری موزه شود.

 

وی درباره قانون یک درصد بودجه عمرانی سازمانها که باید صرف خرید آثار هنری نیز شود، گفت: ما در سال 93 این را در بودجه داشتیم که دستگاههای دولتی یک درصد هزینه عمرانی شان را صرف خرید آثار هنری کنند که این در مجلس به تصویب نرسید. در سال 94 این را در بودجه لحاظ کردیم که باز اعمال نشد البته اجرای این قانون کمک بزرگی به هنرمندان است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 542191

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha