به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، نفیسه ساطع، عضو هیأت علمی دانشگاه قم امروز (19 اردیبهشت) در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت برگزاری همایش ملی بین رشتهای انسان، جامعه، سلامت در دانشگاه قم برگزار شد، عنوان کرد: امروز علوم سلامت به طور خاص به تن پزشکی متمرکز شده است و پزشکی کارنامه رفیع و کارآمدی دارد، اما ناکارآمدی ابعاد مختلف علوم سلامت تأسف آور است.
شعار ما به جای درمان و پیشگیری باید حفظ و ارتقای سلامت باشد
دبیر علمی همایش ملی بین رشتهای انسان جامعه سلامت اظهار داشت: در چند دهه اخیر یک بازگشت هایی به پزشکیهای مکمل از جمله در روانشناسی به طور ویژه پدید آمده است که به سمت روانشناسی مثبت نگر و فرانسان گرایی پیش رفته است، اما انسان دارای ساحات مختلف از جمله روانشناختی، فیزیولوژیکی، جامعهشناختی، معنوی، روحی و اقلیمی است و اگر بخواهد سلامت انسان حفظ شود، باید ساحات مختلف وجودی انسان که در دل جامعه رشد میکند، با هم لحاظ شود تا علوم سلامت کارآمدتری به دست آید.
ساطع با بیان این که شعار ما به جای درمان و پیشگیری باید حفظ و ارتقای سلامت باشد، تصریح کرد:علوم سلامت بجای این که بیمارمحور باشند، باید انسان محور باشند و به جای این که بیماری محور باشند، باید سلامت محور باشند.
علوم سلامت را از رویکرد بیماریمحوری به سلامتمحوری تغییر دهیم
وی بیان داشت: یکی از راههای برون رفت از ناکارآمدیهای علوم سلامت، اتخاذ رویکرد بین رشتهای به علوم سلامت است و در این زمینه تمام علوم اجتماعی، انسانی، دینی و علومی که با انسان مرتبط هستند باید آموزشها و پژوهشهای مرتبط داشته باشند تا این همیاری آینده بهتری برای ارتقای حفظ و سلامت انسان رقم بزند.
عضو هیأت علمی دانشگاه قم تأکید کرد: همایش ملی انسان جامعه و سلامت با رویکرد بین رشتهای تلاشی برای بازتعریف سلامت با عنایت به ساحات مختلف وجودی انسان است و تلاشی برای تغییر رویکرد علوم سلامت از بیمارمحوری به انسان محوری و از بیماری محوری به سلامت محوری است.
خردورزی در مبانی نظری علوم سلامت رسالتی بر دوش اندیشمندان حوزه و دانشگاه است
ساطع عنوان کرد: خردورزی در مبانی نظری علوم سلامت رسالتی بر دوش تمام فرهیختگان و اندیشمندان حوزه و دانشگاه است و امید است که این همایش حرکت جدی به سمت همیاری و فعالیتهای تمام رشتههای مرتبط با علوم سلامت باشد.
وی یادآور شد: طرح نامه همایش ملی بین رشتهای انسان، جامعه و سلامت در آذر سال 93 تصویب شدو از مراکز و نهادهای علوم انسانی، دینی، اجتماعی و سلامت دعوت به همکاری شد.
دبیر علمی همایش انسان جامعه و سلامت با بیان این که در این همایش از وزارت بهداشت، وزارت علوم، وزارت ورزش و شورای انقلاب فرهنگی بهره گرفته شد، اظهار کرد: یکی از فعالیتهای دبیرخانه این همایش این بود که به علت نو و بدیع بودن موضوع این همایش، 8 پیش نشست در قم و تهران برگزار شد.
ارسال بیش از 350 مقاله به دبیرخانه همایش ملی بینرشتهای انسان، جامعه و سلامت
ساطع با بیان این که همایش بین رشتهای انسان جامعه و سلامت در 9 محور فراخوان شد، گفت: دین و سلامت، اخلاق و سلامت، انسان و سلامت، روان و سلامت، جامعه و سلامت، مبانی نظری علوم پزشکی و سلامت، ورزش و سلامت، سیاست گذاری و سلامت و همچنین پدیده شناسی وسلامت از جمله این محورها بود.
وی تصریح کرد: در این همایش، کلیه دانش آموختگان علوم سلامت، علوم دینی، علوم رفتاری، حوزوی و اجتماعی از جمله مخاطبان همایش بودند و از همه گروهها مقالاتی دریافت شد.
عضو هیأت علمی دانشگاه قم با بیان این که بیش از 350 مقاله به دبیرخانه ارسال شده است، افزود: مقالات داوری شدند و پس از ارزیابی، 110 مقاله به عنوان ارائه شفاهی و 60 مقاله به عنوان پوستر انتخاب شده است.
حضور شخصیتهای حوزوی، دانشگاهی و سیاسی در همایش ملی بینرشتهای انسان جامعه و سلامت در قم
ساطع با بیان این که مقالات ارزندهای از شخصیتهای حوزوی و دانشگاهی به این همایش ارسال شده است، گفت: در این همایش، باقر لاریجانی، معاون آموزشی و دبير شوراي آموزش پزشكي و تخصصي وزارت بهداشت و همچنین سورنا ستاری، معاون علمی وفناوری ریاست جمهوری از جمله سخنرانان این همایش هستند.
وی با بیان این که همایش انسان، جامعه و سلامت در روزهای 21 و 22 اردیبهشت در دانشگاه قم برگزار میشود، عنوان کرد: در اختتامیه همایش، مخبر دزفولی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، آیت الله هادوی، استاد خارج فقه و همچنین غفوری فرد، عضو شواری انقلاب فرهنگی سخنرانی میکنند.
دبیر علمی همایش ملی بین رشتهای انسان جامعه سلامت با بیان این که همایش در چند قسمت برنامه ریزی شده است، اظهار داشت: سه نشست تخصصی با موضوع محورهای همایش در این همایش برگزار میشود، همچنین کارگاههای متعدد ورزشی، سالمندشناسی، روانشناسی و سلامت و همچنین کارگاههای جنین شناسی، آیات قرآن و سلولهای بنیادی از سوی جهاد دانشگاهی برگزار میشود.
نظر شما