کلاهبرداری سایبری با عنوان تبریک مناسبت‌های مذهبی و ملی

خبرگزاری شبستان: رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان اردبیل در خصوص کلاهبرداری سایبری با عنوان تبریک مناسبت‌های مذهبی و ملی به اهالی استان اردبیل هشدار داد.

سرهنگ حافظ شریفی، رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان اردبیل به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اردبیل گفت: کلاهبرداری جدیدی با عنوان تبریک روز معلم در اردبیل اتفاق افتاد و نکته ای که باید در این مواقع به آن توجه کنیم صحت ایمیل های دریافتی است و اینکه آیا ایمیل دریافتی از جانب دانش آموز شما است؟

 

وی با بیان اینکه معلمان و فرهنگیان باید در این زمینه هوشیار بوده و از بازکردن ایمیل های ناشناس خودداری کنند، افزود: این نوع از کلاهبرداری از طریق ارسال پیام های مختلف از طریق ایمیل یا شبکه های اجتماعی به یکی از راهکارهای کم هزینه و مناسب تبدیل شده است.

 

شریفی ادامه داد: شبکه های اجتماعی و پست های الکترونیک این قابلیت را برای معلمان و فرهنگیان عزیز فراهم آورده است که پیام های تبریک دانش آموزان خود را به سادگی دریافت کنند و دانش آموزان نیز سعی می کنند با ارسال پوسترها و کارت های تبریک این روز را با معلم خود جشن بگیرند.

 

رئیس پلیس فتا اردبیل اضافه کرد: در این میان برخی از افراد سودجو با ارسال یک بدافزار در قالب فایل پیوست تبریک روز معلم سعی دارند به نوعی به سیستم قربانی نفوذ پیدا کنند که این فایل پیوست می تواند حاوی کیلاگر و یا بدافزار دسکتاپ فیشینگ باشد که در این صورت به محض نفوذ به سیستم قربانی مجرم می تواند به اطلاعات بسیار مهمی از قربانی از قبیل رمزهای بانکی، رمزهای ورود به حساب های کاربری و...دست پیدا کند.

 

این مقام مسئول تصریح کرد: متاسفانه برخی از افراد سودجو از این مناسبت به نفع خود استفاده کرده و ضمن معرفی خود به عنوان حامیان امر آموزش، اقدام به طراحی سایت های مختلف با این موضوع کرده که برخی مواقع نیز فعالیت غیرمجاز دارند.

 

وی متذکر شد: پیش بینی می شود برپایی سایت های فروشگاهی با موضوع روز معلم و مناسبت های ملی و مذهبی دیگر به بهانه های تجلیل و تکریم افزایش داشته باشد که برخی از این سایت های فروشگاهی با هدف کلاهبرداری و برداشت غیر مجاز از حساب کاربران و هموطنان طراحی شده است.

 

از رفتن به لینک های شبکه های اجتماعی خودداری شود

 

رئیس پلیس فتا اردبیل با اشاره به طراحی و فعالیت سایت های فروشگاهی جعلی، عنوان کرد: برخی از سایت ها اقدام به طراحی درگاه های پرداخت بانک ها به صورت جعلی کرده و با استفاده از این صفحات جعلی که به ظاهر شبیه به درگاه اصلی بانک است، سعی می کنند اطلاعات مهم بانکی کاربران را سرقت کنند.

 

شریفی اظهار داشت: در این بین کاربران عزیز اینترنت باید مراقب اینگونه سایت ها و فعالیت های غیر مجاز باشند و خود آدرس سایت موردنظر را در آدرس بار تایپ کنند و از رفتن به لینک هایی که در شبکه های اجتماعی و یا سایت های دیگر ارائه شده است، خودداری کنند.

 

رئیس پلیس فتا اردبیل در پایان سخنان خود تاکید کرد: خانواده های گرامی در صورت خرید اینترنتی به بهانه مناسبت های ملی و مذهبی به اصالت سایت فروشگاهی و داشتن نماد اعتماد الکترونیک توجه داشته باشند.

کد خبر 542049

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha