به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان،محمد امین رحیمی، رئیس دیوان محاسبات در دومین روز از همایش فرایند قانونگذاری و الزامات و راهکارها با بیان اینکه دیوان محاسبات در بحث نظارت با سند مالی و کارشناسی و تخصصی و حرفه ای اقدام می کند گفت: ما از بروز حاشیهها پرهیز کردیم حاشیهها سهم مهلک وزارتخانهها هستند و سعی کردیم اقدامات پیشگیرانه را با اقدامات قضایی همگام کنیم و با رعایت انصاف با افراد برخورد کردیم.
رحیمی ادامه داد: از گزارشهای سال قبل ما چنین برمی آيد که بودجه های هنگفتی هر ساله خرج می شود که این بودجه ها متناسب با توسعهیافتگی است که از دلایل آن می توان ایرادات ساختاری و بی انضباطی مالی و فساد اشاره کرد.
وی تصریح کرد: بودجه عمومی کشور در برنامه پنجم در سال 90 کل بودجه 508 هزار میلیارد تومان در سال 94، 830 هزار میلیارد ریال و در سال 95، 977 هزار میلیارد تومان برآورد شده است که با بررسی این ارقام می توان متوجه شد که ارقام نزدیک به 2 برابر بودجه ابتدای سالهای گذشته هستند اما توسعه یافتگی به این مقدار نیست این در حالی است که تنها 30 درصد از این بودجه دولتی است و 70 درصد ان مربوط به بانکها و شرکتهای خصوصی است.
رحیمی با بیان اینکه خصوصی سازی درست اجرا نشده است خاطرنشان کرد: در ابتدای سال 90 از بودجه جاری آنچه محقق شد 82 هزار میلیارد تومان و در سال 94، 180 هزار میلیارد تومان و در سال 95 آنچه در قانون بودجه آمده است 209 هزار میلیارد تومان هزینههای جاری است.
رئیس دیوان محاسبات اظهار کرد: اگر ساختار درست نباشد همه بودجه را باید صرف هزینههای جاری کرد و چیزی برای بخش عمرانی باقی نمی ماند.
وی گفت: در سال 90 بودجه عمرانی 28 هزار میلیارد تومان و در سال 92 بودجه عمرانی 21 هزار میلیارد تومان محقق شد اگر می خواهیم توسعه یافتگی اتفاق بیفتد باید ساختار درست باشد و بودجه ریزی عملیاتی انجام شود.
رئیس دیوان محاسبات اظهار کرد: حجم کارکنان دولت در طی این سالها بسیار زیاد شده است و بودجه ریزی عملیاتی را با مشکل مواجه کرده مطالبه جدی از دولت این است که بودجه ریزی عملیاتی انجام شود.
وی گفت: در دولت هشتم و نهم؛ نهم و دهم هیچ اقدامی برای بودجه عملیاتی انجام نشد در دولت یازدهم نیز به صورت شکلی این موضوع عنوان شد اما هیچ اقدامی در این زمینه به شکل عملیاتی صورت نگرفت.
رئیس دیوان محاسبات کشور خاطرنشان کرد: نظام بودجه ریزی در کشور ما نظام چانه زنی است باید مطالبه کرد که نظام بودجه ریزی اصلاح شود و نباید به دولت فشار آورد. ما با توجه به امار و اطلاعات گزارشهای تحلیلی به شما ارایه می دهیم تا شما از دولت مطالبه کنید اینکه توسعه یافتگی اتفاق نمی افتد بخشی مربوط به ساختار است.
رحیمی یادآور شد: دیوان محاسبات بازوی نظارتی مجلس است اگر نمایندگان بخواهند اهرم قوی و در کل ویژگیهای دیوان محاسبات منحصر به فرد است این دیوان نظامی است که در درون خود نظام قضایی در درون خود تعبیه کرده و از صفر تا صد نظارت می کند که این موضوع شده بلای جان دیوان محاسبات.
وی گفت: در دوره های گذشته تمام محاسبات از طریق قضایی حل می شد و برای کوچکترین محاسبه و مساله باید پرونده قضایی تشکیل می شد و این موضوع قریب به دو سال در برخی پروندهها به طول میانجامید ما تلاش کردیم پیشگیری کنیم.
رحیمی افزود: تخلفات دیوان محاسبات فقط دزدی و فساد نیست بلکه برخی از تخلفات نداشتن آگاهی مدیران و یک جابجایی کوچک است که برای این منظور کمیتههایی برای پیشگیری از تخلفات اداری تشکیل دادهایم که البته برخی دیوان محاسبات را ترمز توسعه معرفی می کنند.
وی ادامه داد: هر موضوعی که برای توسعه باشد در کمیتههای گوناگون دیوان محاسبات بررسی می شود و کسی که می خواهد در توسعه کشور کاری انجام دهد از دیوان محاسبات نترسد حضور دیوان محاسبات برای توسعه زندگی مردم است و از سویی مدیری را که بخواهد بیت المال را تضعیف کند باید از دیوان محاسبات بترسد.
وی گفت: مسایل جزیی را پرونده نمی کنیم و مدیران را بی جهت به دیوان محاسبات نمی کشیم دیوان محاسبات بازوی نظارتی مجلس است و با همکاری نمایندگان در توسعه موثر است و در بحث نظارت مالی تحولی ایجاد می کند و با کمک شما و هیئتهای اجرایی در مسیر پیشگیری از تخلفات پیش رویم که انشاالله موثر باشد.
نظر شما