تامین اهداف اقتصاد مقاومتی با ساخت نیروگاههای جدید

خبرگزاری شبستان:ایران جزو بهترین کشورهای دنیا در زمینه پتانسیل انرژی خورشیدی است و درراستای استفاده بهینه از این انرژی و در راستای تامین اهداف کشور در حوزه اقتصادی مقاومتی چندی است که ساخت نیروگاههای انرژی های تجدید پذیر در دستور کار قرار گرفته است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: انرژی خورشیدی منحصربه‌فردترین منبع انرژی تجدیدپذیر در جهان است و منبع اصلی تمامی انرژی‌های موجود در زمین می‌باشد. انرژی خورشیدی به صورت مستقیم و غیرمستقیم می‌تواند به اشکال دیگر انرژی تبدیل شود. به‌طور کلی انرژی متصاعد شده از خورشیدی در حدود ۳٫۸ در ۱۰۲۳ کیلووات در ثانیه می‌باشد.

 

ایران با داشتن حدود ۳۰۰ روز آفتابی در سال جزو بهترین کشورهای دنیا در زمینه پتانسیل انرژی خورشیدی در جهان است. با توجه به موقعیت جغرافیای ایران و پراکندگی روستای در کشور، استفاده از انرژی خورشیدی یکی از مهمترین عواملی است که باید مورد توجه قرار گیرد. استفاده از انرژی خورشیدی یکی از بهترین راه‌های برق رسانی و تولید انرژی در مقایسه با دیگر مدل‌های انتقال انرژی به روستاها و نقاط دور افتاده در کشور از نظر هزینه، حمل‌نقل، نگهداری و عوامل مشابه می‌باشد.

 

با توجه به استانداردهای بین‌المللی اگر میانگین انرژی تابشی خورشید در روز بالاتر از ۳٫۵ کیلووات ساعت در مترمربع (۳۵۰۰ وات/ساعت) باشد استفاده از مدلهای انرژی خورشیدی نظیر کلکتورهای خورشیدی یا سیستم‌های فتوولتائیک بسیار اقتصادی و مقرون به صرفه است.

 

بنابراین گزارش، در بسیاری از قسمتهای کشورمان انرژی تابشی خورشید بسیار بالاتر از این میانگین بین‌المللی می‌باشد و در برخی از نقاط حتی بالاتر از ۷ تا ۸ کیلو وات ساعت بر مترمربع اندازه‌گیری شده است ولی بطور متوسط انرژی تابشی خورشید بر سطح سرزمین ایران حدود ۴٫۵ کیلو وات ساعت بر مترمربع است. در راستای استفاده بهینه از این انرژی و در راستای تامین اهداف کشورمان در حوزه اقتصادی مقاومتی چندی است که ساخت نیروگاههای انرژی های تجدید پذیر در دستور کار قرار گرفته است و به تازگی سه نیروگاه خصوصی جدید دراستان كرمان تا پایان امسال راه اندازی می شود.

 

این گزارش می افزاید: ایرنا در این زمینه به نقل از محسن طرزطلب، مدیرعامل شركت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی خبر داده است که: "سنكرون (سنكرون یعنی وصل دو شبكه مجزا به شیوه ای كه هیچ نوع شدت جریان ضربه ای قابل ملاحظه ایجاد نشود) دو واحد گاز نیروگاه سیكل تركیبی «گل گهر» استان كرمان در تابستان امسال راه اندازی می شود. هماهنگی های لازم با شركت مدیریت شبكه، دیسپاچینگ (جمع آوری اطلاعات و كنترل) ملی و سرمایه گذار بخش خصوصی برای رفع همه موانع به منظور پیوستن این نیروگاه به شبكه برق كشور صورت گرفته است. با تكمیل و تسریع در راه اندازی دو واحد گاز این نیروگاه، نیاز استان كرمان به برق مورد نیاز تامین شود. همچنین یك بلوك سیكل تركیبی در شهرستان زرند استان كرمان ساخته می شود. این نیروگاه به منظور تحقق شعار اقتصاد مقاومتی با همكاری شركت مپنا در دو واحد گازی و یك واحد بخار به ظرفیت 484 مگاوات ساخته می شود."

 

یادآور می شود: نیروگاه سیكل تركیبی گل گهر و نیروگاه سمنگان در شهرستان سیرجان و نیروگاه كهنوج در شهرستان كهنوج قرار دارند و با سرمایه بخش خصوصی یا از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی و سرمایه بخش خصوصی با استفاده از پیمانكاران و متخصصان داخلی با ظرفیت كل هزار و 468 مگاوات درحال ساختند. ظرفیت اسمی نصب شده نیروگاهی ایران در یك دهه گذشته دو برابر شده است. ایران اكنون رتبه نخست منطقه خاورمیانه و رتبه چهاردهم جهان را از نظر ظرفیت نیروگاهی دارد.

کد خبر 541964

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha