خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: پاکستان کشوری در حال توسعهاست که در جبهههای سیاسی و اقتصادی با چالشهایی روبهرو بودهاست. با وجود اینکه در سال ۱۹۴۷ این کشور بسیار فقیر بود نرخ رشد اقتصادی پاکستان در طول ۴ دهه بعد از آن بهتر از میانگین جهانی بودهاست. اما سیاستهای ناآگاهانه به پایین آمدن این نرخ در دهه ۱۹۹۰ منجر شد. تغییرات گسترده اقتصادی به اقتصادی قدرتمندتر منجر شدهاند و به نرخ رشد بهویژه در زمینههای ساخت و تولید و بخشهای خدمات مالی (اقتصادی) سرعت بخشیدهاند. پیشرفتهای بزرگی نیز در موقعیت ارز خارجی و رشد سریع در منابع ارز ثابت در سالهای اخیر شاهد بودهایم.
بنابراین گزارش، ایران و پاکستان دارای روابط اقتصادی و تجاری مشترکی با یکدیگر بودند و از جمله این موارد می توان به احداث خط لوله صلح برای صدور گاز ایران از طریق پاکستان به هند، ارتباط محلی و صیادی از طریق خلیج گواتر و عضویت هر دو کشور در سازمان همکاری شانگهای در سال 2004 اشاره کرد. یکی از اقداماتی که به تازگی در دستور کار دو کشور قرار گرفته است؛ مبادلات در حوزه انرژی است و به گفته یك مقام رسمی وزارت آب و برق پاكستان؛ قرارداد واردات یكصد مگاوات برق از ایران برای بندر گوادر در جنوب غربی پاكستان در مرحله نهایی قرار دارد.
این گزارش می افزاید: ایرنا در این رابطه به نقل از محمد یونس داغا، معاون وزارت آب و برق پاكستان نوشته است: "واردات یكصد مگاوات برق از ایران برای تامین بخشی از برق مورد نیاز بندر گوادر، در سال جاری عملی خواهد شد." طاهر حسین مشهدی، رئیس كمیسیون برنامه ریزی و توسعه سنای پاكستان نیز در این باره به ایرنا گفته است: "معاون وزیر آب و برق پاكستان با حضور در جلسه یاد شده، اطلاعات خوبی را در خصوص طرح های تامین برق مورد نیاز برای بندر گوادر مطرح كرد و به اطمینان داد كه واردات برق از ایران برای این بندر تا پیش از پایان سال جاری میلادی عملیاتی می شود."
یادآور می شود: میزان صادارات برق ایران به مناطقی از ایالت بلوچستان پاكستان در زمان حاضر حدود 75 مگاوات است. علاوه بر این میزان، جمهوری اسلامی ایران ضمن آمادگی صادرات یكصد مگاوات برق به بندر گوادر، برای افزایش صادرات برق به پاكستان به یكهزار مگاوات و سپس به سه هزار مگاوات در گام های بعدی نیز اعلام آمادگی كرده است.
نظر شما