به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، محمدجواد ظریف در نشست هم اندیشی فراکسیون امید مجلس دهم در سخنانی گفت: امیدواریم با تلاش شایسته نمایندگان در مجلس دهم بتوانیم بر مشکلات فائق اییم و مسایل را بهتر پیش ببریم.
وی اظهار کرد: ما امروز در دنیایی زندگی می کنیم که مهمترین مشخصه آن تعدد مراکز قدرت و تکثر بازیگران و تنوع روشهای نفوذ و جلوگیری از آسیبپذیری است و در چنین دنیایی سیاست خارجی نیازمند استفاده از ظرفیت ملی و مجموعهای از امکانات است.
وی بیان کرد: در دنیای کنونی اگر اطرافمان را نگاه کنیم متوجه می شویم که اشتباه در محاسبه می تواند اثار وخیمی داشته باشد و محاسبه دقیق نیز می تواند کشور را چندین برابر قدرت ظاهری اش نشان دهد.
وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر اموزه های امام و رهنمودهای مقام معظم رهبری توانسته است قدرت جدیدی را در این منطقه حساس رقم بزند.
ظریف با بیان اینکه همیشه در جهان امکان جهش و سقوط بیش از شرایط عادی وجود دارد گفت: درک عمیق از شرایط بین المللی ضروری است، در شرایط حساسی که در منطقه ما به لطف خدا و به برکت حضور مردم و شهدا و پیام اصیل انقلاب اسلامی ما تنها کشور امن در منطقه هستیم لذا باید حفظ سیاستهایمان را حساب شده داشته باشیم.
وی گفت: ما باید در وضعیت متلاطم جهان کنونی و مشکلات را به دلیل برخی تندروی ها در گذشته برای کشور به وجود امده است جبران کنیم.
وی با بیان اینکه هدف برجام استفاده از این شرایط برای حل و فصل مشکلات بوده است گفت: در شرایط داخلی و منطقه ای و بین المللی شرایطی که برای ما به وجود اورده بودند در موقعیت ما در عرصه بین المللی و داخلی سایه انداخته بود و هر اقدامی را علیه ایران در قالب ان مشکل توجیه می کردند.
وی تصریح کرد: بی دلیل نیست می بینیم که دولتی همانند دولت رژیم صهیونیستی بیشترین نگرانی را از توفیقات مذاکرات ما داشته است.
وی گفت: امروز دیگر در منطقه ما و دنیا کسی ایران را تهدید حساب نمی کند و کارکردن با ایران را هزینه مند نمی داند. گرچه تلاشهای زیادی از طرف معاندین ما صورت می گیرد که ایران را غیرقابل اطمینان و اعتماد جلوه دهند.
ظریف گفت: مهمترین وظیفه ما ضمن تاکید بر حقوق کشور و فشار بر طرفهای خارجی برای رعایت تعهدات خودشان در برجام این است که فضای آرامش و امنیت را در کشور ایجاد کنیم.
وی تاکید کرد: ما نمی خواهیم کشور را به بازار مصرف کالاهای بی فایده تبدیل کنیم تا واردات بی رویه به کشور داشته باشیم و نمی خواهیم در های کشور را به روی واردات بی رویه باز کنیم.
وی تصریح کرد: برای اینکه کشور امن داشته باشیم و برای انتقال فناوری و تکنولوژی نیاز است که شرکای خارجی ما احساس کنند که می توانند با اطمینان در جمهوری اسلامی ایران سرمایه گذاری کنند و دانش فنی شان را به ایران منتقل کنند و می توانند بدون بازگشت به تحریمها در ایران حضور داشته باشند.
وی گفت: نباید ما شرایطی را فراهم کنیم که نتیجه این همه مقاومت و حضور مردم در انتخابات 92 و 94 و اردیبهشت 95 باز شدن دربهای کشور برای واردات بی رویه باشد.
وی تصریح کرد: سرمایه گذاری خارجی باید احساس کند که ایران کشوری امن برای سرمایه گذاری درازمدت هست و اگر می خواهیم این هدف حاصل شود نیازمند این هستیم که شرایط را برای این سرمایه گذاری فراهم کنیم و آب به آسیاب آنانی که ضداسلام و ایران هستند نریزیم.
وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه هیچگاه ما از ابتدای انقلاب اسلامی جنگی را علیه کسی شروع نکرده ایم گفت: امروز بدخواهان نظام تلاششان را انجام می دهند که دراین منطقه تنش ایجاد کنند ما باید این نقشه ها را نقش بر آب کنیم.
ظریف گفت: یقین دارم قوه مقننه برای در کنار دولت برای ادامه این حرکت خواهد بود و ما به نفع شما و اعتقادات سازنده شما دلبسته ایم و نیاز داریم که شما ما را نقد کنیم و به ما تذکر بدهید البته نه به اندازه تذکرات مجلس گذشته.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به شرایط منطقه ای گفت: منطقه ما با چند واقعیت روبرو شده است که این واقعیت ها می تواند از برجام هم برای ما مهمتر باشد.
وی ناکارآمدی نظام سیاسی موجود در برای برطرف کردن نیازهای این منطقه را از جمله واقعیت های امروز منطقه عنوان کرد و گفت: ما در امور داخلی منطقه دخالت نمی کنیم اما واقعیت می گوید که جهان عرب ناکارآمد بوده است و مهمترین دلیل برای این ناکارآمدی باقی ماندن غده سرطانی یعنی رژیم صهیونیستی است.
وی با اشاره به بحث تروریسم در منطقه تصریح کرد: در شرایط عده ای حرکت ضددینی و افراطی به نام اسلام در قالب خشن و وحشی گری که خودشان از ان به عنوان مدیریت توحش یاد می کنند راه انداخته اند و تلاش می کنند که این خطر را به سمت انقلاب اسلامی سوق دهند.
وی گفت: انها خطر درونی خود را که خطری برای کل جهان است درک نمی کنند و نمی دانند که افراطی گری که سوریه را تهدید می کند عربستان ایران و اروپا را نیز تهدید نمی کند زیرا افراطی گری مرز نمی شناسد و این خطر قبل از اینکه خطری برای ما باشد برای انها خطرناک است.
وی با اشاره به نگرانی های در مورد قدرت ایران گفت: در کنار نگرانی هایی که از ایران دارند نگرانی جهانی نیز از این وجود دارد که ایران برون آمده از یک قالب بی معنای تهدیدانگار تبدیل به یک بازیگر ازاد بین المللی که می تواند در منطقه نقش آفرین باشد است و به همین دلیل انها تلاش می کنند که ایران هراسی را در منطقه و جهان شکل دهند.
وی تصریح کرد: هر حرکتی احساسی که ایران را به عنوان منطقه ناامن جلوه کند شکست خورده است و اینکه ایران را به عنوان خطر و دولت فرقه گرا تبدیل کند اب به اسیاب دشمن و معاندان نظام ریختن است.
نظر شما