محمد رضا حسین زاده، کارشناس بیماری های خاص دانشگاه علوم پزشکی گیلان امروز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت اظهار کرد: بیماری تالاسمی انواع مختلف و متفاوتی دارد که امروزه برخی از جوامع با مشکلات و دغدغه های این نوع بیماری در جهان دست به گریبان هستند.
وی با بیان اینکه تالاسمی نوعی بیماری کم خونی ارثی است گفت: این بیماری به علت اختلال در میزان تولید زنجیره های گلوبینی در ساختمان هموگلوبین است که گلبول های قرمز حاصله در جریان خون عمر طبیعی نداشته و به سرعت از بین می روند.
حسین زاده افزود: مدیترانه، شبه جزیره عربستان، قسمت هایی از آفریقا، کشورهای ترکیه، ایران، هند همچنین مناطق آسیای جنوب شرقی بخصوص تایلند، کامبوج و جنوب چین از جمله مهمترین کشورهای هستند که با این بیماری دست و پنجه نرم میکنند.
و ی خاطر نشان کرد: در استان های گلستان و مازندران در ایران ۱۰تا ۱۳درصد جمعیت ناقل ژن تالاسمی هستند که بیشترین شیوع تالاسمی ماژور نیز در این استان ها دیده شده است.
حسین زاده با بیان اینکه انواع پیوندها، بیماری هموفیلی، تالاسمی و ام اس جزء بیماریهای خاصی است که در گیلان شناسایی شده است گفت: یک هزار و ۵۰ بیمار دیالیزی در گیلان وجود دارد که ۱۲ هزار نفر بار در ماه دیالیز در گیلان انجام می شود.
حسین زاده با اشاره به اینکه در گیلان چهار هزار و ۷۵۰ نفر به انواع بیماری های خاص مبتلا هستند اذعان کرد: بیش از یک هزار بیمار تالاسمی، ۲۵۰بیمار هموفیلی، ۷۵۰ بیمار انواع پیوندها، یک هزار و ۶۵۰ بیمار ام اسی در گیلان شناسایی شده است که جزء بیماران خاص محسوب می شوند.
کارشناس بیماری های خاص دانشگاه علوم پزشکی گیلان به هزینه بالای دارویی بیماران تالاسمی اشاره و اظهار کرد: برای بیماران تالاسمی در آینده نزدیک حواله تخفیف دارویی صادر خواهد شد.
نظر شما