لزوم تعيين دقيق خسارات سيل اخير در خوزستان

خبرگزاری شبستان: استاندار خوزستان، بر لزوم تعيين دقيق خسارات سيل اخير در استان بر اساس كار كارشناسي شده تاكيد كرد و اظهار داشت: تطبیق اعداد و ارقام میزان خسارت ما را در پیگیری‌ها تقویت می‌کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر عبدالحسن مقتدایی استاندار خوزستان، در جلسه کارگروه آب، خاک و کشاورزی استان، با بیان اینکه کارها را باید به صورت کارشناسی‌ شده پیش برد، گفت: گزارشات خسارات سیل اخیر باید همراه با پیوست کارشناسی باشد و تطبیق اعداد و ارقام میزان خسارت ما را در پیگیری‌ها تقویت می‌کند.

 

وی با اشاره به اینکه اینگونه نباشد که در بخش آب یک نظر در خصوص خسارت وجود داشته باشد و در بخش کشاورزی نظر دیگری، پشتوانه هر مجموعه‌ای را کار کارشناسی دانست و افزود: باید دستگاه‌های مرتبط با خسارات سيل، به کارهای کارشناسی در خصوص میزان خسارت بپردازند تا دستگاه‌های کلان و در سطح ملی نیز در این خصوص ورود پیدا کنند.

 

مقتدایی، با بیان اینکه یکی از امتیازهای استان این است که درصد نفوذ بیمه 70 درصد است در حالی که در سایر استان‌های کشور اين رقم 38 درصد است، اضافه کرد: باید در موضوعات مختلف به یک جمع‌بندی برسیم و نظرات منطبق بر هم باشد تا خروجی آمارها یکی باشد و از این طریق به واقعیت‌ها دست پیدا کرد و غربالگری شود.

 

وی ابراز کرد: با توجه به تنوع کشاورزی موجود، شرایط اقلیمی و فرصت‌های موجود، شرایط هر استانی با استان دیگر متفاوت است، بنابراین نمی‌توان با وجود پتانسیل‌های آبی و کشاورزی موجود در استان، استانمان را با یک استان ديگر یکسان دانست و از این جهت تشکیل کارگروه آب، خاک و کشاورزی برای هماهنگی دستگاه‌ها ضرورت پیدا می‌کند.

 

استاندار خوزستان، با اشاره به اینکه با هماهنگی‌های انجام شده و با توجه به شرایط آبی باید نوع کشت در استان از قبل تعیین و در دستور کار قرار گیرد، خاطر نشان کرد: با توجه به حساسیت موضوع آب و کشاورزی در استان تشکیل این کارگروه اهميت پیدا می‌کند.

 

احمد سیاحی معاون امور عمراني استاندار خوزستان، نیز، به میزان خسارت‌های وارده به بخش‌های مختلف در بازه زمانی اسفند و فرودين رخ داد، اشاره کرد و اذعان داشت: مجموع خسارات ناشی از طوفان و تگرگ اواخر سال گذشته و فروردین سال جاری 201 ميليارد تومان است که 194 ميليارد تومان آن خسارات زراعی شامل 114هزار هکتار از اراضی کشاورزی معادل 315 هزار تن محصول می‌شود.

 

وی با بیان اینکه بر اثر سیلاب اخیر سه هزار کیلومتر از راه‌هاي استان و يک هزار و 554 دستگاه ابنيه به میزان 181 ميليارد تومان خسارت ديده است، ادامه داد: سیل در بخش زراعی به 411 هزار هكتار معادل 553 هزار تن از محصولات کشاورزی خسارت وارد کرده که میزان ریالی آن با احتساب خسارت‌های وارده به منابع طبیعی 708 ميليارد تومان است.

 

سیاحی، یاد آور شد: همچنين خسارت حدود 19 ميليارد توماني به محصولات باغی، خسارت 48 ميليارد توماني به بخش منابع آبي و ساختمان‌ها و از بين رفتن پنج هزار و 356 راس دام و نابودی 2 هزار و 780 قطعه طیور نیز از ديگر خسارت‌های سیل بوده است.

 

وی با اشاره به اینکه سیل به تاسیسات آب، برق و مخابرات 41 ميليارد تومان خسارت وارد کرده، گفت: مجموع خسارت ناشی از سیل 26 تا 29 فروردین سال جاری در خوزستان به ویژه در حاشیه رودخانه دز یک هزار و 53 ميليارد تومان است و اهالی و روستاییان منتظر اقدامی برای جبران خسارت هستند.

 

کد خبر 541771

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha