به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در همایش فرایند قانونگذاری الزامات و راهکارها که با حضور منتخبان مجلس دهم در محل مجلس قدیم صبح امروز شنبه 18 اردیبهشت برگزار شد در سخنانی گفت: باید همه قدردان ملت هوشمند و آگاه ایران باشیم که به درخواست رهبر معظم انقلاب و دوراندیشی ایشان پاسخ داده اند و با مشارکت حداکثری در دور اول و دور دوم انتخابات حمایت خود را عملی کردهاند.
وی با بیان اینکه مردم با حضور در انتخابات دور اول و دوم به فرایند مردم سالاری شتاب درخوری داده اند اظهار کرد: این انتخابات نشان داد که مردم بر سرنوشت خود حاکم هستند و از آن در هر شرایطی استفاده می کنند.
وی اضافه کرد: وظیفه دولت این بود که زمینه حضور شهروندان را در انتخابات را فراهم کنند تا مجلسی توانمند که پشتوانه مردمی تشکیل شود.
وی گفت: بهار خوبی برای مردم امسال داشتیم که انشاالله که سال خوبی برای کشور باشد و از این پس دولت و مجلس به عنوان دو قوه مستقل و بازوی نظام و هم با ملت وظیفه سنگینتری را بر دوش دارند و باید به نحو احسن پاسخگوی ملت باشند.
جهانگیری با تاکید بر اینکه پیام انتخابات 92 و 94 عقلانیت، پیشرفت و بازگشت به قانون بود گفت: دولت در شرایط بسیار دشواری در سال 92 کار خود را اغاز کرد اما با همه تنگناها و تردیدها و محدودیتهایی که بود توانست در عرصه بین المللی موفقیتهایی را کسب کند.
وی تصری کرد: در عرصه بین المللی با انتخاب تیم مذاکره کننده قوی و دیپلماسی قوی و هدایتهای رهبری و تدابیر راهگشای معظم له و پشتیبانی قوای دیگر و حمایت اکثریت قوای مجلس و رئیس مجلس که شجاعانه و مدبرانه در مقطع خاص با گذشت از خودش حمایت همه جانبه ای را از برجام داشته اند ما توانستیم یکی از پیچیده ترین مذاکرات را به نتیجه برسانیم.
وی تصریح کرد: خوشبختانه حقوق هسته ای ملت ایران به رسمیت شناخته شد و تحریمهای ظالمانه از پیش پای ملت برداشته شد.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به جلساتی که اعضای هیئت دولت با مقام معظم رهبری از سال گذشته تاکنون داشته اند گفت: مقام معظم رهبری از اقتصاد به عنوان یکی از موضوعات اصلی همواره توجه داشته اند و آن را مورد تاکید قرار دهند و به همین دلیل از ابتدای امسال و در سخنرانی نوروزی ایشان فرمودند اولویت اول کشور اقتصاد است.
وی ادامه داد: در این مدت دولت تلاش کرد مسایل اقتصادی را در برنامه جدی کار خود قرار دهد و بازگرداندن ثبات و آرامش از مهمترین دستاوردهای اقتصادی دولت بوده است.
وی با اشاره به تحولات لحظه ای اقتصاد و بازار ارز در سالهای 90 و 91 و 92 گفت: تورم بیش از 40 درصد بود اما با این اوضاع و احوال ما توانستیم از 40 درصد به 11 درصد برسانیم و پیش بینی می کنیم تورم در 6 ماهه اول سال 95 یک رقمی شود.
جهانگیری با تاکید بر اینکه کشور تا حد زیادی از شرایط رکود خارج شده است گفت: ما به دنبال رونق اقتصادی هستیم و فکر می کنیم در سال 95 انتظار مردم از اقتصاد و سروسامان دادن به ان بیش از گذشته است.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی در سال 92 از سوی مقام معظم رهبری گفت: اولین بار است که همه مسئولان و همچنین قوا بر روی سیاستهای کلی توافق دارند و البته برخی معتقد بودند که خارج از مجموعه دولت باید مجموعه ای تشکیل شود و این سیاستها را اجرایی کند اما مقام معظم رهبری فرمودند فرمانده اصلی اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی شخص رئیس جمهور و دولت است و دولت باید نافذ کلام باشد یعنی اگر جایی تشخیص داد امری باید اجرا شود ان را اجرا کند.
جهانگیری مهمترین هدف دولت را به حرکت دراوردن تولید داخلی در عرصه اقتصاد عنوان کرد و تصریح کرد: ما اگر بتوانیم رشد اقتصادی بالای 5 درصد را در اقتصاد داشته باشیم می توانیم بگوییم که رشد اقتصادی مان کار خودش را اغاز کرده است البته باید این رشد در همه بخشها یعنی صنعت معدن و کشاورزی و خدمات باشد.
معاون اول رئیس جمهور اعلام کرد: پیش بینی می شود با توجه به اینکه تحریمهای نفتی برداشته شده است میزان تولید نفت ما نیز افزایش یابد.
وی با اشاره به اینکه اگر می خواهیم اقتصاد کشور را به حرکت دراوریم باید برخی محدودیتها را در عرصه اقتصادی برداریم گفت: برای اینکه محدودیتهای مالی را برداریم باید بخش خصوصی را باور کنیم تا الان صحبتهایی شده است که بخش خصوصی به اقتصاد کشور ورود پیدا کند اما متاسفانه اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است و اعتماد به بخش خصوصی ضعیف است مثلا به بخش خصوصی گفته ایم نیروگاه بزنید و برق تولید کند ما این برق را می خریم و پولش را به انها نمی دهیم.
وی با بیان اینکه بدهی دولت در حال حاضر بالغ بر 380 هزار میلیارد تومان است گفت: ما فکر می کردیم چگونه باید این بدهی را کم کنیم مثلاً در تمام دنیا برای این بدهی دولتها اوراق منتشر می کنند اما ما هنوز نمی دانیم که با این حجم بدهی چکار باید کرد.
وی اصلاح نظام بانکی کشور را از دیگر اقداماتی دانست که دولت باید ان را عملیاتی کند و در عین حال تاکید کرد نظام بانکی کشور مهمترین مساله اقتصاد کشور است زیرا این نظام با چالشهای جدی مواجه است ما باید کاری انجام دهیم که بانکهای کشور با بنکهای بین المللی کار کنند متاسفانه منابع بانکی ما یا در بدهی دولت اخذ شده اند و یا شرکتهای دولتی در مقاطعی پول را گرفته اند و پرداخت نکردهاند و یا بخشی از سپرده های بانکی به عنوان معوقات بانکی ارایه شده است.
وی با بیان اینکه بیش از 90 هزار میلیارد تومان معوقات بانکی در حال حاضر در کشور وجود دارد گفت: مدتهاست که اقتصاددانان گفته اند که نباید نرخ سود از تورم در کشور بالاتر باشد زیرا سپرده گذار به جای اینکه پولش را به بخش تولید بدهد ان را در بانک سپرده می کند ما باید برای حل این مشکل نرخ سود بانکی را پایین بیاوریم و اگر بخواهیم اقتصاد کشور را به حرکت دربیاوریم باید نظام بانکی را اصلاح کنیم.
نظر شما