خبرگزاری شبستان: مقام معظم رهبری و فرماندهی کل قوا به عنوان سکاندار نظام مقدس جمهوری اسلایم ایران و فرماندهی حکیم برای نیروهای مسلح نگاه بلند، عمیق و کارشناسانه ای نسبت به تمامی امور دفاعی و نظامی داشته و در این بین نظرات ژرف و عمیق ایشان نسبت به اهمیت دریاها و دفاع دریایی از جمله مسائل مهمی است که با استفاده از این تدابیر و رهنمودها می توان از این نعمت بزرگ الهی در پیشرفت کشور استفاده کرد. به بهانه حضور مقام معظم رهبری در آبهای نیلگون خلیج فارس اشاره ای به بیانات ایشان در خلال سال های 76 تا 90 در مورد اهمیت دریا و استفاده بهینه از این نعمت الهی بوسیله دریا دلان نیروی دریایی می کنیم. آنچه می خوانید گزیده ای از سخنان معظم له است:
ایشان در 9/9/1376 در جمع فرماندهان نیروی دریایی ارتش تاکید کرده اند: «در کشور ما در طول سالیان دراز به مسئله دریانوردی بسیار بیاحترامی و بیاهتمامی شده است، یعنی ما آن مردمی هستیم که وقتی در یک طرف مرزمان به آب رسیدیم، متوقف شدیم! برخلاف ملتهایی که وقتی به آب رسیدند آب برایشان با خشکی یکی بود.
وقتی که آب و خاک برای ملتی تفاوت نکند، پنج قرن، شش قرن، هفت قرن از ملتهای دیگر جلوتر خواهد افتاد، یعنی به دریا که رسید، پایش را به دریا میگذارد و حرکت میکند! ما نه! ما وقتی به دریا رسیدیم، همان جا متوقف شدیم، ماندیم تا آنهایی که دریاها را تصرف کردند بیابند و دریای ما را تصرف کنند و وارد خشکی ما هم بشوند! این طوری شده دیگر، جزیره هرمز، بندرعباس و بوشهرمان، در طول همین مرزهایی که الان دست شماست مدتها در دست بیگانهها بود.»
مقام معظم رهبری در دیداری که با جمعی از فرماندهان و مسئولان نداجا در 7/9/1386 داشتند، فرمودند: «میخواهم این را به شما بگویم که به موقعیت زمانی نگاه کنید و جایگاه نیروی دریایی را محاسبه نمایید. ببینید نقش نیروی دریایی امروز در جنگهایی که پیش میآید چیست و چه کار باید بکند؟ به نظر من نقش مهمی است. جنگهای این زمان با جنگهای بیست سال پیش فرق کرده است، جنگافزارها فرق کردهاند.
فرمانده کل قوا در دیدار فرمانده نداجا (امیر سیاری) در تاریخ 19/12/1386 با اشاره به اینکه کار در دریای عمان دشوارتر و بسیار مهمتر است زیرا امروز دشمن ما، فلان کشور همسایه خلیج فارس نیست، تاکید کردند: «دشمنی که ما احتمال حمله و تهدید او را میدهیم کسی است که در اقیانوسها گسترش یافته است، بنابراین در خلیج فارس، جنگ کردن داخل خانه است، در حالی که در دریای عمان جنگ کردن در عرصه وسیع بیرون خانه است، بنابراین کار خیلی مهم است. با توجه به این اهمیت بایستی نیروی دریایی برنامهریزی و تحرک خودش را تطبیق بدهد.
برای آینده کاری که میخواهیم در دریا و دریای عمان بکنیم باید این کارهای لازم بشود مثل موجشکن و دیگر نیازها، ارتش پای کار باشد. ستاد کل، دفتر نظامی و دیگران هم باید کمک کنند.»
ایشان همچنین در دیدار با جمعی از فرماندهان و مسئولان نداجا در 6/9/1387با تاکید بر اینکه نیروی دریایی هم جزو نیروهای پیچیده است در تشریح این سخن افزودند: «اولا مأموریتهای پیچیده است، هم مأموریتهای آبی دارد و هم مأموریتهای زمینی دارد، کارهایش هم که در آن تکنولوژی و صنعت و کارهای پیچیده وجود دارد ساده نیست، مثل نیروی هوایی از این جهت این دو نیرو شبیه هماند، کار زیاد دارد استعداد هم زیاد دارد، این استعدادها را بایستی به میدان آورد و از خدای متعال هم کمک خواست و با همت و توکل وارد میدان شد و آنها را انجام داد.
شما نگاه کنید ببینید توان رزمی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی با چه چیزی افزایش پیدا میکند و سطحاش بالا میرود، آن را در درجه اول قرار بدهید، این را در اولویت قرار بدهید، ساخت است، تعمیر است، نصب است، ساخت چه چیزی؟ تعمیر چه چیزی؟ اینها را در ستونهای اولویتبندی یادداشت کنید و بسنجید، با این معیار یعنی آن چیزی که توان رزمی شما را بالا میبرد.
این ساحل عظیم و طولانی بسیار حساس که ما در دریای عمان داریم در واقع یک گنج است و باید این را اعتراف کنیم که این را کشف نکرده بودیم. دریای عمان، ساحل دریای عمان و حضور در دریای عمان یک گنج است، یک ذخیره است.
ما همه حواسمان را بردیم متوجه خلیج فارس کردیم که البته خلیج فارس هم خیلی حساس است، شکی نداریم اما توجه نکردیم به این ثروت عظیمی که ما در دریای عمان داریم دریای عمان عقبه اساسی و تعیینکننده سرنوشت خلیج فارس است.»
رهبر فرزانه انقلاب شانزدهم فروردین 1388 در دیدار با جمعی از فرماندهان و مسئولان آجا بر این نکته اشاره داشتند که «نیروی دریایی امروز در بسیار از نقاط عالم و در کشور ما یک نیروی راهبردی است، به چشم یک نیروی راهبردی به نیروی دریایی باید نگریسته شود.
نیروی دریایی امروز بحمدالله ظرفیتهای خوبی دارد، بحمدالله فرماندهی خوبی هم دارد. امروز تلاش شما میتواند ثمرات زیادی را به بار بیاورد و شکوفایی را برای شما، برای نیروی دریایی، برای کل ارتش جمهوری اسلامی ایران و برای نیروهای مسلح جمهوری اسلامی انشاءالله به بار بیاورد.»
آیت الله خامنه ای در دیدار با فرماندهان و مسئولان نوشهر در 14/7/1388 تاکید کردند: «نیروی دریایی برای ما به معنای واقعی کلمه امروز یک نیروی راهبردی است. به هیچوجه یک نیروی حاشیهای نیست. وسط میدان است، یعنی با شناسایی و ارزیابی احتمالی در درگیریهایی که ممکن است در این منطقه اتفاق بیفتد، نیروی دریایی امروز وضعیت ویژهای دارد یعنی امروز و فردا، حال و آینده، نیروی دریایی باید با تناسب این نیاز به خودش بپردازد.
یقینا این منطقهای که منطقه استقرار و منطقه مأموریت شماست (دریای عمان)، نیازهای کارها، همین اسکلهسازی، همین آمادگیهای گوناگون انجام بگیرد. منطقه جنوب شرق کشور که بسیار منطقه مهم و حساس و راهبردی است برای کشور. خود این منطقه هم تحت تأثیر قرار خواهد گرفت و آباد خواهد شد.
این درست است که شما میگویید پرداختن دولت به وضع آن منطقه در وضعیت نیرو اثر میگذارد، متقابلا وضعیت نیرو، حضور نیرو، فعال شدن نیرو، کارهایی که میخواهید انجام بدهید، روی منطقه اثر خواهد گذاشت، امید مردم را بالا میبرد، اعتماد به نفسشان را زیاد میکند، احساس میکنند نقطه اتکایی دارند.
کار را عمیق، بنیادی و تا آنجایی که میتوانید سریع انجام بدهید، من روی عمق کار و اتقان کار بیشتر تکیه میکنم تا سرعت کار، اگرچه سرعت را هم برایش اهمیت قایلم، یعنی معتقدم سرعت هم لازم است انشاءالله که بتوانیم با همت شما در آینده نه چندان دوری یک نیروی توانا، چابک، فعال، آماده به کار و پا به رکاب داشته باشیم.»
سی بهمن 1388 مقام معظم رهبری در مراسم الحاق ناوشکن جماران بندرعباس اشاره داشتند: «آن روزی که اینجا توی همین کارخانجات نیروی دریایی در بندرعباس، مسئله ساخت یک ناوشکن با ابعاد قابل قبول برای دریای عمان، برای اقیانوس هند، با تجهیزات مناسب مطرح شد، به نظرم میرسد که در همان دیدار، بعضیها بودند که به نظرشان میرسید این کار شدنی نیست. نه فقط شدنی بود بلکه نسبت به همتی که امروز شما برای کارهای بزرگ دارید، این یک کار چندان بزرگی هم به حساب نمیآید یعنی امروز همت شما برای کارهای بزرگتر به مراتب بیشتر از آن چیزی است که ناو جماران به ما دارد، نشان میدهد.
ما هفتصد هشتصد سال سابقه دریانوردی داریم. آن روزی که از بنادر خلیج فارس کشتیهایمان به اقصی نقاط آسیا میرفت، خیلی از کشورهایی که امروز در دریانوردی تبحر و شهرت پیدا کردهاند، اصلا وجود قابل ذکری نداشتند. با این سابقه با این تواناییهایی که ملت ما دارد، با این ذهن خوب، با این هوش سرشار، با این سرانگشتان مهارتیاب که جوانهای ما دارند، مردم ما دارند، ما چرا باید اینقدر عقب بمانیم که حالا وقتی یک دستاوردی پیدا میکنیم، اینطور خوشحال شویم؟
در طول این قرنها به ملت ما جفا شده، کی جفا کرده؟ خارجیها جفا کردهاند؟ نه، حکمرانان فاسد. من از پرتقالیها یا از هلندیها یا از انگلیسیها که آمدند سواحل و جزایر ما را تصرف کردند، گله نمیکنم؛ خوب، آنها کشورها و دولتهایی هستند که دنبال منافع خودشان بودند و قدرتهای مادی از این کارها میکنند، میروند هزاران فرسنگ فاصله از کشورشان دستاندازی میکنند، مگر شبه قاره هند را نگرفتند؟ مگر مناطق شرقیتر را تصرف نکردند؟ مگر امروز این کارها را در دنیا نمیکنند؟
ما در سالهای گذشته از سواحل طولانی دریای عمان بهره لازم و کافی را نبردهایم. ذهنمان همهاش متوجه خلیج فارس بوده، اهمیت دریای عمان از نظر ما مغفول عنه مانده. این نگاه جدید که نگاه به دریای عمان است به وسیله ارتش جمهوری اسلامی، میتواند کارهای بزرگی را انجام دهد؛ این را برای منطقه جنوب شرقی کشور یک موهبت الهی است، بنابراین دولت و دستگاههای مختلف –چه وزارت دفاع، چه وزارتخانههای دیگر که مرتبط با این کارند- همه باید به پیشرفت این کار کمک کنند.
من میخواهم بر روی شناورهای زیرسطحی هم تأکید کنم. نیروی دریایی یکی از هدفها و جهتگیریهای کلیاش باید مسئله شناورهای زیرسطحی باشد. امروز اگر همان جور که قبلا گفتهایم نیروی دریایی یک نیروی راهبردی است –که همین هم هست- و در دفاع از کشور جزو خطوط مسلم حتمی است، باید با زیرسطحیها منطقه را در دست بگیرد.
یک مسئله هم مسئله جنگ الکترونیک است. من بارها در طی سالها، هم در دیدار با نیروی دریایی، هم در دیدار با نیروی هوایی، روی مسئله جنگ الکترونیک تأکید کردهام، باز هم تأکید میکنم. دشمنان شما بر روی تواناییهای الکترونیکی در زمینه سلاحهای جنگی متمرکزند و سالها هم هست که دارند کار میکنند.»
فرمانده کل قوا در دیدار با جمعی از فرماندهان و مسئولان نداجا در 6/9/1389 با اشاره به اینکه این آقایانی که امروز با شما کار میکنند بچههای انقلاب هستند ما بچههای انقلاب را سپردیم دست شما، تصریح کردند: «این نیروی دریایی، نیروی دریایی سی سال قبل و بیست و پنج سال قبل نیست، این نیروی دریایی، نیروی دریای انقلاب است یعنی آقایان همهشان بچههای انقلاباند، پرورشیافتگان محیط انقلاباند البته بعضی دوران جنگ و هفتم آذر را دیدهاند و بعضی، اینها را هم ندیدهاند؛ این جوانها آن چیزها را ندیدهاند و فقط از شماها نشنیدهاید اما در عین حال ماشاءالله با روحیه و توان خوب مشغول کارند.
بایستی این نیروی انسانی خوب را قدر بدانید، اینها جوانهای انقلاب، مردان انقلاب و دارای تواناییهای انقلابی هستند. فرق است بین آن مجموعههایی که فقط به خاطر اسم سازمان و اینکه وظیفهای به عهدهشان گذاشته شده است، کار میکنند با آنهایی که هر جا هستند با یک انگیزه درونی میجوشند و کار میکنند؛ امروز شما نیروهایی را دارید که زمینه این نوع دوم در آنها وجود دارد، باید از این افراد انشاءالله حداکثر استفاده را بکنید.
آن منطقهای که شما مستقر هستید یعنی منطقه سواحل دریای عمان منطقه بکری است، عمق این سواحل، منطقه وسیع بلوچستان و بخشی از آن منطقه غربیتر آن یعنی هرمزگان مناطق بسیار مهمی است، بسیار حایز اهمیت است.»
پایان پیام/
نظر شما