حجت الاسلام سید حامد علم الهدی، معاون امور ایران مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در گفت و گو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان با اشاره به اینکه سیره نبوی بهترین الگوی عملی برای امروز است، گفت: با توجه به اینکه حضرت محمد مصطفی (ص) پیامبر خاتم هستند و بعد از ایشان پیامبری نخواهد بود، دین ایشان به عنوان آخرین دین و قرآن نیز آخرین کتاب الهی است.
وی خاطرنشان کرد: بنابراین سنت و سیره حضرت رسول (ص) برای همه نسل ها و همه عصر هاست و اختصاص به زمان خاصی ندارد، همچنین احکام فقهی و مسائل اخلاقی و اجتماعی که از جانب ایشان آورده شده نیز برای همه زمان ها و مکان ها قابل استفاده است.
حجت الاسلام علم الهدی اظهارداشت: سنت پیامبر خاتم مورد استفاده همه نسل های بشری است، همانگونه که قرآن کتاب مقدس الهی، بهترین کتاب قانون بشریت برای زندگانی انسان هم در 1400 سال قبل و هم امروز و هم آیندگان خواهد بود و غیر از قرآن کتابی نیست که همه نسل و عصر ها از او بهره بگیرند؛ چراکه معجزه جاوید پیامبر است و همه مسلمانان عصر پیامبر و بعد از پیامبر و آیندگان از او استفاده می کنند.
معاون امور ایران مجمع جهانی تقریب مذاهب تصریح کرد: بنابراین باید گفت که سیره و سنت نبوی از نظر اخلاقی، فرهنگی و اجتماعی در همه زمان ها قابل استفاده برای هر رنگ و نژاد و زبان می باشد.
وی با اشاره به تبیین سیره نبوی به زبان روز ادامه داد: ما وظیفه داریم در تمامی محافل و اجتماعات خود اخلاق نبوی و احادیث پیامبر و اهل بیت را برای مردم تبیین کنیم و از آن اصول کلی برای زندگی امروز بهره بگیریم و به عنوان الگوی عملی آن را در جامعه پیاده سازی کنیم.
حجت الاسلام علم الهدی گفت: به طور مثال در مورد اخلاق اگر توصیه های اخلاقی داریم آن را به صورت کاربردی در جامعه پیاده کرده و در مورد آن روشنگری کنیم؛ چرا که سیره و سنت نبوی امری نیست که مانند سایر پدیده ها کهنه شود.
معاون امور ایران مجمع جهانی تقریب مذاهب افزود: باید در نظر داشت که ما در هر زمانی که باشیم نیاز به الگویی بر اساس مبانی دینی داریم و سیره و سنت پیامبر و اهل بیت اصول مسلم ثابت است و مهم این است که با ادبیات امروز تبیین شود و در جامعه امروز بتوانیم آن را کاربردی کنیم.
وی ابزار انتقال این مفاهیم را در دسترس و آسان دانست و بیان داشت: در گذشته رساندن سیره و سنت نبوی از طریق نوشتن با امکانات آن روز بوده به طوریکه گاهی یک محدث برای اینکه یک حدیث را به دست بیاورد ناچار بوده از حجاز مسافرت کند به عراق و شامات تا یک محدث دیگر را پیدا کند و احادیث را به دست بیاورد، امکان چاپ و انتشار در آن زمان وجود نداشت، احادیث را باید به صورت دستی روی برگ ها و چرم ها می نوشتند و حفظ می کردند و تکثیر آن بسیار مشکل بود.
حجت الاسلام علم الهدی با اشاره به تکنولوژی امروز در انتقال مفاهیم دینی و سیره نبوی گفت: امروز دستگاه های دیجیتال و تصویر برداری و پدیده های جدیدی در اختیار مردم قرار گرفته که می شود سیره و سنت پیامبر را به صورت تاتر، تله فیلم، فیلم کوتاه، فیلم بلند و مستند به صورت تصویری و صوتی و کتاب در اختیار جامعه قرار داد و در این راه مهم این است که از این ابزار به خوبی استفاده شود و در راه توسعه مفاهیم دینی از آن استفاده کرد.
نظر شما