دهکده سفال لاله جین احداث می شود

خبرگزاری شبستان: شهردار لاله جین، از احداث دهکده سفال لاله جین خبرداد و گفت: محل این دهکده در نقشه شهر جانمایی شده و در زمینی به مساحت ۵۰ هکتار می باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، امیر پاک رقم، شهردار لاله جین امروز(15 اردیبهشت) در نشست شورای جهانی صنایع دستی با انجمن های علمی و تخصصی اتحادیه و فروشگاه داران لاله جین خطاب به نمایندگان یونسکو با بیان اینکه امیدوارم بتوانیم ظرفیت های لاله جین را به نحو احسن به نمایش بگذاریم، گفت: شهر لاله جین یکی از سه قطب گردشگری استان همدان با جمعیت 17 هزار نفر در مرکز بخش 55 هزار نفری قرار گرفته است.

 

وی افزود: لاله جین در شمال استان همدان واقع شده است و 90 درصد شهر در ارتباط با تولید و توزیع مواد اولیه سفال هستند و قدمت سفال لاله جین بیش از 700 سال است و بی شک از مراکز عمده ساخت سفال و سرامیک ایران و جهان به شمار می رود وعنوان پایتخت سفال ایران را یدک می کشد.

 

شهردار لاله جین خاطرنشان کرد: سفالینه های ساخت لاله جین دارای تنوع بسیار زیاد است به طوری که صدها ظروف تزیینی و مصرفی را شامل می شود.

 

پاک رقم تعداد کارگاه های سفال لاله جین را  1000 مورد برشمرد و اظهار داشت: مواد اولیه سفال از خاک رس مخصوصی است که معادل آن در این خطه قرار دارد.

 

وی با بیان اینکه تعداد 200 فروشگاه کوچک و بزرگ در لاله جین وجود دارد، ابراز داشت: بخش عمده ای از تولیدات لاله جین در شهرهای مختلف ایران به فروش میرسد و قسمتی از سفال لاله جین به کشورهای آسیایی و اروپایی صادر می شود تا جایی که سفال لاله جین دومین محصول صادراتی را تشکیل می دهد.

 

وی گفت: سالانه صدها هزار دلار ارز از طریق فروش سفال و سرامیک وارد کشور می شود و این در حالیست که یکی از صادرکنندگان سفال لاله جین در سال 94 به عنوان صادر کننده نمونه کشوری معرفی شده است.

 

وی تصریح کرد: هنر سفالگری در لاله جین باعث افزایش سطح اشتغال در این شهر شده است به طوری که روزانه صدها نفر در کارگاه های سفالگری مشغول به کار هستند.

 

شهردار لاله جین با بیان اینکه بسیاری از افراد در منازل خود بخشی از کارهای سفالگری را انجام می دهند، بیان داشت: همچنین در تمام ایام سال جنبش و جوش و تولیدات در این شهر به چشم می خورد و تعطیلی و بیکاری معنا ندارد.

 

پاک رقم ابراز داشت: ظرفیت و پتانسیل ویژه و هنری لاله جین باعث شده این شهر به عنوان قطب گردشگری استان تبدیل و به تصویب هیات دولت برسد و روزانه صدها گردشگر داخلی و خارجی از این شهر بازدید می کنند.

 

وی خاطرنشان کرد: هنر سفالگری در لاله جین با زندگی مردم عجین گشته به طوری که کارگاه ها و هنرمندان را در کنار هم قرار داده است.

 

وی ازاحداث و راه اندازی دهکده سفال لاله جین خبرداد و گفت: محل دهکده سفال در نقشه شهر جانمایی شده و همچنین سرمایه گذاری آن در دست مطالعه است.

 

وی افزود: زمینی به مساحت 50 هکتار با تعدادی از فروشگاه ها، نمایشگاه ها و کارگاه های سنتی و زیرساخت های توریست و گردشگری در نظر گرفته شده است و ایجاد این دهکده باعث ازدیاد درآمد، جذب گردشگران داخلی و خارجی، توسعه صنعت توریسم و افزایش سفال لاله جین می شود.

 

پاک رقم بیان کرد: امید است با تصویب جهانی شدن سفال لاله جین روز به روز شاهد افزایش و کمیت این صنایع دستی باشیم و تمام کشور از سفال لاله جین بهره مند شوند.

کد خبر 541454

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha