به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از فومن، میرشمس مومنیزاده، فرماندار فومن ظهر امروز(15اردیبهشت) در مراسم تجلیل از 15 معلم نمونه فومن در سالن شهید بهشتی اداره آموزش و پرورش این شهرستان با بیان اینکه هدف و محور توسعه در همه جوامع انسان است، خاطرنشان کرد: اگر قرار است جامعهای توسعه پیدا کند نیازمند انسانهای توسعه یافته است.
وی با بیان اینکه انسانهای توسعه یافته را معلم تربیت میکند، اظهار کرد: توسعه ملی در هرکشوری از طریق انسانهای هوشمند، خلاق، مبتکر و تلاشمند تحقق پیدا میکند که این انسانها را معلم تأمین و تربیت میکند.
فرماندار فومن با بیان اینکه محور و کلید توسعه، آموزش است، افزود: سرمایهگذاری و هزینه برای آموزش اعم از متوسطه و تکمیلی و عالی هزینه مصرفی نیست بلکه سرمایهگذاری است.
مومنیزاده با بیان اینکه رشد و توسعه اقتصاد، استفاده از ظرفیت و مواهب گردشگری، سرمایهگذاری و توسعه صنعت و .. همه در گرو توجه به آموزش است، گفت: آموزش سبب فقرزدایی، محرومیتزدایی و مبارزه با ناهنجاریهای اجتماعی و ایجاد اشتغال میشود.
وی با بیان اینکه آموزش زیربنای همه خدمات اساسی برای هر جامعهای است، تصریح کرد: نظام آموزش ما در جمهوری اسلامی به گونهای طراحی شده که فقط به آموزش و تدریس نمیپردازد بلکه نگاهش به تعلیم و تربیت و آموزش و پرورش است.
فرماندار فومن با بیان اینکه اگر ما کلید توسعه ملی را آموزش میدانیم، کلید آموزش معلم است، خاطرنشان کرد: کار آموزش بدون حضور معلم امکانپذیر نیست.
مومنیزاده با بیان اینکه مقام معلم بسیار بالا است، اظهار کرد: رسالت معلم در اسلام بسیار پررنگ است تا حدی که نقش معلم را همچون نقش انبیا میدانند.
کلید دروازه توسعه معلمان هستند
در ادامه جابر اخلاقی، معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان گیلان با بیان اینکه در کل جهان فرهنگیان با مشکلاتی روبهرو هستند، اظهار کرد: در سال 2000«مجمع جهانی آموزش برای همه» زیر نظر سازمان علمی فرهنگی یونسکو تشکیل شد.
وی با بیان اینکه کشور جمهوری اسلامی در این مجمع حضور داشت که تعهداتی برای ارتقای سطح آموزش در کل جهان پیریزی و برنامهریزی کردند تا به شکل اجرایی در آید، افزود: هر سال گزارشی در راستای تعهدات و مباحثی که در این کنگره جهانی وجود داشت، باید ارائه میشد.
اخلاقی با بیان اینکه شانزدهیمن گزارش علمی فرهنگی یونسکو تشکیل و اخیرا منتشر شد، تصریح کرد: نکاتی در این گزارش بود که هر یک میتواند یک مبنای بسیار دقیق و حساب شده و کارشده برای کشورها در زمینه آموزش باشد و در نظر گرفت.
وی خاطرنشان کرد: در فصل ششم این گزارش به بحث نیروی انسانی و معلم میپردازد که 54 راهبرد اساسی برای معلم در نظر گرفتهاند و اگر کشورهای مختلف جهان این را عملیاتی کنند به توفیقات آموزشی آنها افزوده میشود.
معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان گیلان اظهار کرد: یکی از راهبردها این است که ابتدا باید معلمان شایستهای انتخاب کنیم تا به تحقق دانشآموزانی که در حال تدریس هستند توجه داشته و در خصوص این تحقق اندیشه و تأمل کنند.
اخلاقی افزود: در بسیاری از کشورهایی که توفیق آموزشی دارند، شغل معلمی به عنوان شغل اول آنهاست و در بسیاری از کشورها که توفیق آموزشی چندانی به دست نیاوردهاند معلمی به عنوان شغل اصلی نمیباشد.
وی با بیان اینکه کلید دروازه توسعه معلمان هستند، گفت: معلمان اگر درست گزینش شوند، ما به آیتمهای مورد نظر دست خواهیم یافت و گام بعدی پشتیبانی و حمایت از معلم است.
معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان گیلان تصریح کرد: در سال 2000 تا 2006 در ایالت آمریکا به جهت اینکه سطح دریافتی معلمان کمتر از دیگر مشاغل بوده نیمی از معلمان که کمتر از 10 سال سابقه داشتند آن را ترک کردند.
نظر شما