توصیه آیت‌الله بروجردی به طلاب، پیش از تدریس چه بود؟

خبرگزاری شبستان: آیت‌الله محسنی گرکانی گفت: آیت‌الله بروجردی پیش از تدریس، مقدمه‌ای برای آماده کردن روح و روان طلاب بیان می‌کردند و می‌فرمودند «طلاب! الان نیروی جوانی دارید و می‌توانید از این توانمندی و نعمت سلامتی و نشاط استفاده کنید».

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، آیت‌الله احمد محسنی گرکانی، امام جماعت مسجد سیدعزیزالله و استاد درس خارج، امروز 15 اردیبهشت‌ماه 95 در مراسم عمامه گزاری طلاب مدرسه علمیه مروی گفت: یادکردن خداوند از «بعثت» به نام «نعمت»، موید اهمیت این رویداد است؛ زیرا خداوند در قرآن، این تعبیر را برای سایر نعمت‌ها به کار نبرده است.

 

سه برنامه حضرت محمد(ص) در قرآن

وی با بیان اینکه طبق کلام الهی، تلاوت قرآن کریم، تزکیه نفس و تعلیم، سه برنامه حضرت محمد(ص) است، افزود: تزکیه به معنای پاکیزه شدن انسان از نجسات ظاهری و باطنی است؛ بنابراین مهم ترین برنامه طلاب و مبلغین، تخلق به اخلاق الهی باشد.

استاد درس خارج دور بودن از تکبر و خودبینی و تخلق به تواضع و ادب را لازمه طلبگی خواهند و خاطرنشان کرد: طلاب مانند پیامبر گرامی اسلام – الگوی مسجم اخلاق- زمینه‌ساز گرایش روزافزون مردم به تعالیم الهی شوند.

 

اسلام به برکت دستورات اخلاقی در جهان فراگیر شد

وی ادامه داد: اسلام به برکت دستورات آسمانی، اخلاقی و تربیتی در سراسر جهان فراگیر شد و بیان دستورات دینی، سیاسی، اجتماعی، اخلاقی و فرهنگی جزو برنامه تعلیمی رسول‌الله(ص) بود که مطالب و محتوای آن منبعث از قرآن است.

آیت‌الله محسنی گرکانی گفت: انسان هنگام تحصیل باید با تزکیه نفس، خود را آماده دریافت آموزه‌های دینی کند.

 

مطالعه آثار مطهری موجب تقویت بنیانهای اعتقادی میشود

وی در بخش دیگری از سخنانش، طلاب را به مطالعه و تدبر در آثار شهید مطهری(ره)- استاد و معلم برجسته انقلاب اسلامی- دعوت کرد و افزود: مطالعه آثار ایشان، ضمن تقویت بنیان‌های اعتقادی، موجب تعمیق باور به حقانیت انقلاب اسلامی می‌شود.

 

 

تولیت مدرسه علمیه مروی حکمت را معرفت یافتن و تدبر در آیات قرآن دانست و اضافه کرد: قرائت کلام الهی –برنامه نخست حضرت محمد- باید همراه با اندیشه و تدبر باشد.

 

اعمال حسنه با صبر همراه شود

وی خاطرنشان کرد: ایمان و عمل صالح از سفارشات خداوند با همراه با صبر و استقامت باشد؛ همچنان که پیامبر گرامی اسلام(ص) با این روحیه، اسلام را به جهانیان معرفی کردند.

امام جماعت مسجد سیدعزیزالله با تاکید بر اینکه اساتید پیش از تدریس، حدیثی از غررالحکم برای طلاب و دانشجویان بیان کنند، گفت: به یاد دارم آیت‌الله بروجردی(ره) پیش از شروع درس، مقدمه‌ای برای آماده کردن روح و روان طلاب بیان می‌کردند و می‌فرمودند «طلاب! الان نیروی جوانی دارید و می توانید استفاده حداکثری از توانمندی و نعمت سلامتی و نشاط کنید. درحالی که بنده در این سن باوجودِ شوق به مطالعه و پژوهش، نمی‌توانم برای برداشتن کتابی از جایم بلند شود. لذا قدر نعمت جوانی و سلامت جسمانی را بدانید».

 

علتِ نابودی حکومتها از اشکانیان تا پهلوی

وی افزود: سرمایه‌های مادی هدر می‌روند اما سرمایه‌های اخلاق و تعلیم تمام شدنی نیستند. همچنان که حکومت‌های مختلف از اشکانیان تا پهلوی نابود شدند اما آموزه‌های اسلام پس از 13 قران همچنان باقی است.

کد خبر 541427

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha