مرحوم افضلی پور همه هستی خود را برای مردمان باهوش و سختکوش کرمان گذاشت

خبرگزاری شبستان: استاد تمام دانشگاه تهران و نامزد یازدهمین دوره جایزه افضلی پور تصریح کرد: آن مرحوم از همه چیز چشم بپوشد و برای مردمان سختکوش و دارای هوش سرشار کرمان، همه هستی اش را گذاشت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، پروفسور علی درویش زاده،  استاد تمام دانشگاه تهران و نامزد یازدهمین دوره جایزه افضلی پور افتخار می کنم امروز در میان کارهای علمی من در دانشگاه، امروز نوزدهمین جایزه ای که به من تعلق می گیرد جایزه افضلی پور و بر اساس همتی است که بزرگمرد کرمان که ما زحمات او را ارج می نهیم و به همت دانشگاه کرمان دریافت می کنم.

 

وی افزود: کار مرحوم افضلی پور را به گل قاصدی تشبیه می کنم که در این سرزمین کاشته و نهال آن یعنی دانشجویان در سراسر این کشور اسلامی، علم و فن و ادب و اخلاق را اشاعه می دهند و همانطور که او آرزو داشت، ادامه پیدا می کند.

 

پروفسور درویش زاده ادامه داد: با خودم فکر می کنم چطور یک مرد{افضلی پور} از همه چیز چشم بپوشد و برای مردمان سختکوش و دارای هوش سرشار کرمان، همه هستی اش را گذاشت.

 

وی در بخش سخنرانی علمی خود به «خشکسالی ها و آسیب های اجتماعی ناشی از آن» پرداخت و در این زمینه موقعیت آب و هوایی ایران، عوارض خشکسالی ها و آسیب های اجتماعی آن و راه چاره خشکسالی ها را مطرح کرد.

 

استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه خشکسالی ها گریبان کشور را گرفته و از مدت ها پیش شروع شده است؛ افزود:17 میلیون سال دچار خشکسالی هستیم اما خدا چنان محبت دارد که با نزولات، تبعات آن کاهش یافته است.

 

وی افزود: خشکسالی نزدیک به 200 سال پیش شروع شد و کمی دیرتر در آمریکا؛ آمریکایی ها صنعتی می شدند و کشورهای خاورمیانه و نفت ما و آفریقایی ها را غارت کردند و مواد اولیه را از این سرزمین ها بردند و صنعتی شدند و گازهای صنعتی تولید کردند.

 

پروفسور درویش زاده ادامه داد: این گازها زمین را گرم کرد و دمای زمین دو برابر شده و حدس زده می شود تا آخر قرن حاضر 4 درجه به دمای زمین اضافه شود؛ آنان وحشت زده شدند و در کنفراسی که اخیراً برگزار شده از تمام کشورها تعهد گرفتند نسبت به کاهش گازهای گلخانه ای اقدام کنید.

 

وی عوارض خشکسالی ها را کاهش نزولات بر اثر گرمایش هوا، کاهش آب پشت سدها و کمبود آب کشاورزی صنعتی و تولید برق، گسترش مناطق بیابانی و کویری و پایین رفتن سطح آب های زیرزمینی و خشک شدن آب چاه ها و قنات ها هجوم ریزگردها و مهاجرت دانست.

 

نویسنده کتاب زمین شناسی ایران راه چاره در این زمینه را صرفه جویی، کشت محصولاتی که آب کمتری نیاز دارند و واردات مواد مصرفی و ضروری، تعذیه مصنوعی و تصفیه آب دریاها و.. دانست و گفت: این آب، حکم کیمیا برای کشوری مثل ما دارد و صداوسیما در این زمینه بسیار نقش دارد؛ از موهبت های الهی، نفوذ آب در زمین و ذخیره آب در زمین است و میلیون ها سال می ماند اگر کسی به آن دست نزند.

 

وی گفت: تصفیه فاضلاب ها و استفاده آن در کشاورزی یکی دیگر از راهکارها است؛ یک ایرانی در سوئد، طرحی برای فضانوردی داد که دستگاهی درست کرده که یک لیتر آب را فضانورد باخود می برد و این آّب مجدد در چرخه وارد واستفاده های مختلف از آن می شود.

 

کد خبر 541373

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha