به گزارش خبرگزاری شبستان از رشت، راه شهادت از راه دانش جدا نیست و این مسیر جز راه معرفت و علماندوزی نمیتواند باشد. شهادت مسیر و مقصدی نیست که در مسیر هیجانطلبی و احساسات طی شود، شهدا از مقامی برخوردارند که انتهای این راه را با خون خود امضا کردند و نشان دادند طی این راه جز بامعرفت میسر نمیشود. شهدای دانشجو ثابت کردند شهادت و دانشگاه از نظر جایگاه معرفت اندوزی از دو جنس نیستند بلکه یک مسیر در دو جبهه هستند.
حجت الاسلام قاسم قاسمی، مدیر کل فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، اظهار کرد: انسان همواره به دنبال سعادت و تکامل است و در این راه به عوامل مختلفی مانند علم، معنویت و حتی عوامل مادی متوسل میشود.
وی نقش علم و علم آموزش را در سعادت انسان بسیار پررنگ توصیف کرد و گفت: هیچ دینی مانند اسلام بر علم و آموزش و تحصیل علومی که در سعادت دنیا و آخرت انسان نقش دارند تاکید نکرده است.
مدیر کل فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت افزود: قرآن بارها بر مقام علم تاکید داشته اما در هرجایی که سخن از علم آموزش بوده تزکیه و تربیت هم آورده شده است.
اوج فضیلت شهدای دانشجو استقبال آگاهانه از شهادت است
قاسمی، شهدای دانشجو را نماد انسانهای کمال طلب دانست که در مسیر کمال بصیرت و انتخاب درست داشتند و گفت: اوج فضیلت شهدای دانشجو استقبال آگاهانه از شهادت است.
وی هدف نهایی علم آموزی را رسیدن به سعادت و کمال خواند و خاطرنشان کرد: شهدای انقلاب و دفاع مقدس برای ارزشهای اسلامی جان خود را فدا کردند.
مدیر کل فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت با بیان اینکه برای شناخت جایگاه ارزشمند دانشجوی شهید در حیات جامعه باید به نقش دانشجو در جامعه نگاه کرد، گفت: دانشگاه از مراکز ایجاد حرکت و شکل دهی به افکار عمومی در جامعه است.
وی اذعان کرد: شهدای دانشجو مصداق تلفیق ایمان و دانش هستند.
پیام شهدای دانشجو پیمودن طریق آزادی ملت ایران است
قاسمی تاکید کرد: اصلی ترین پیام شهدای دانشجو پیمودن طریق آزادی و سربلندی ملت ایران است.
وی اظهار داشت: شهدای دانشجو با گذشتن از آینده درخشان دنیایی خود، آینده درخشان تری برای خود و مردم جامعه رقم زدند.
آشنایی با شهدای دانشجوی گیلانی
سرهنگ عباس بایرامی، معاون هماهنگ کننده سپاه قدس گیلان اظهار کرد: شهدا دانشجو کسانی نبودند که از درس متنفر باشند و برای فرار در درس به جبهه رفته باشند.
وی در ادامه گفت: شهدای دانشجو کسانی بودند که با داشتن رتبههای برتر علمی، هستی خود را در راه انقلاب و اسلام فدا کردند.
معاون هماهنگ کننده سپاه قدس گیلان با اشاره به سیر زندگی و موفقیتهای علمی شهید حمزه رفعتی، اظهار داشت: شهید مهرداد حمزه رفعتی به سال 1346 در خانوادهای مذهبی در شهرستان صومعهسرا به دنیا آمد و سالهای تحصیل دوران ابتدایی و راهنمایی را با موفقیت پشت سرگذاشت.
وی اضافه کرد: دوران راهنمایی شهید رفعتی با سال 57 و شروع انقلاب اسلامی مقارن شد و او نیز همانند دیگر دانشآموزان به جمع تظاهر کنندگان پیوست.
بایرامی یادآور شد: شهید رفعتی بعد از پیروز شدن انقلاب اسلامی، در اوج درگیریهای داخلی سنگر علم و تحصیل را رها نکرد و دوره دبیرستان را در مدرسه شهید بهشتی با موفقیت گذراند.
وی همچنین گفت: شهید رفعتی پس از اخذ دیپلم در رشته پزشکی در دانشگاه امام حسین(علیه السلام) قبول و مشغول به ادامه تحصیل شد و در حین تحصیل با عمل به فرموده امام راحل عازم مناطق عملیاتی شده و در شهریور 1365 در منطقه حاج عمران به شهادت رسید.
معاون هماهنگ کننده سپاه قدس گیلان با بیان اینکه شهید رفعتی فردی آزادیخواه، خاضع و وارسته بود، گفت: این دانشجوی شهید به فریضه امر به معروف و نهی از منکر اعتقاد عجیبی داشت و استعداد خاصی در نقاشی و ساخت کاردستی داشت.
وی خاطرنشان کرد: شهید رفعتی در دوران دبیرستان عضو انجمن اسلامی دبیرستان شهید بهشتی رشت بودند و علاوه برآن در مسجد النبی و طالقانی واقع در صفاری رشت فعالیت دینی و مذهبی داشت.
بایرامی خاطرنشان کرد: از ویژگیهای دیگر اخلاقی شهید رفعتی کمک به مستضعفان و بیچارگان به ویژه افراد مسن بود. همیشه لبخند بر لب داشت و هیچوقت عصبانی نمیشد.
وی با اشاره به ادب، مهربانی و عبادت از خصوصیات بازر شهید رفعتی، گفت: این دانشجوی شهید برای اینکه شبها خانوادهاش اذیت نشوند پتو بر سر میانداخت و در حیاط خانه قرآن میخواند.
معاون هماهنگ کننده سپاه قدس گیلان تاکید کرد: خدا رفتارهای خالصانه شهید رفعتی را پذیرفت و بهترین مقامها را به او داد.
وی در ادامه با اشاره به زندگی و رفتار دانشجوی شهید محمد حبیب پور، گفت: ایشان دانشجوی رشته پزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز و دوستم بود و از نزدیک روحیات و احوال او را میشناختم.
بایرامی اظهار داشت: شهید حبیب پور در لحظه زدن به خط دشمن آنقدر شوق داشت که فارغ از همه دنیا بود و انگار در حال پر کشیدن به سمت درگاه الهی بود.
علاقه خاص به امام از ویژگیهای شهید احتشامی
معاون هماهنگ کننده سپاه قدس گیلان، درباره شهید وحید رضا احتشامی از دیگر دانشجویان شهید گیلان، اظهار کرد: این شهید در سال 1341 در رشت به دنیا آمد و تربیت وی به گونه بود که به گفته پدر و مادرش از هفت سالگی اعمال عبادی را انجام میداد و نمازش را همیشه در اول وقت در مسجد لاکانی اقامه میکرد.
وی افزود: این شهید آنقدر آرام، صبور و محجوب بود که مادرش میگفت، آرزو داشتم برای یکبار هم که شده حالات عصبانیت او را ببینم.
بایرامی، علاقه خاص به امام راحل را از ویژگیهای برجسته شهید احتشامی دانست و گفت: زمانیکه دانش آموز دبیرستانی بود عشق ملاقات به رهبر فرزانه انقلاب اسلامی سراسر وجودش را لبریز کرد و به همراه دانش آموزان رشت موفق به دیدار رهبر در جماران شد و پس از آن ملاقات آرام و قرار نداشت و بی تابانه از امام و مقتدایش صحبت میکرد.
وی یادآور شد: شهید احتشامی به خاطر عشق به امام راحل وارد بسیج شد و بلافاصله به جبهه های نبرد حق علیه باطل عزیمت کرد.
معاون هماهنگ کننده سپاه قدس گیلان با بیان اینکه شهید احتشامی در مدت دو سال حضور در جبهه در ایام فراغت خود را برای حضور در دانشگاه نیز آماده کرد، گفت: در اولین مرحله شرکت در کنکور سراسری در رشته مهندسی عمران پذیرفته شد اما به دلیل علاقه مادرش به رشته پزشکی، با تلاش مجدد در سال بعد در کنکور سراسری شرکت و با رتبه زیر ۲۰۰ در رشته پزشکی دانشگاه تهران پذیرفته شد.
وی اظهار داشت: وحید رضا احتشامی با وجود اینکه دانشجوی رشته پزشکی بود دیگ غذا در دست میگرفت و بین رزمندگان غذا توزیع میکرد.
بایرامی در خصوص شهادت شهید احتشامی، گفت: این دانشجوی شهید در شهریور 65 در عملیات کربلای ۲ به شهادت رسید.
وی با بیان اینکه شهدای دانشجو هم مانند دیگر دانشجویان و جوانان به تحصیل و زندگی علاقه داشتند، گفت: اینگونه نبود که شهدای دانشجو از درس و تحصیل خسته شده باشند و یا به خاطر اجبار راهی جبهه شده باشند.
شهید جوادی، دانشجوی الکترونیک دانشگاه بیرمنگام انگلیس
معاون هماهنگ کننده سپاه قدس گیلان خاطرنشان کرد: گاهی حتی برای برخی از شهدای دانشجو محیط گناه فراهم بوده اما در اوج سختی زندگی گناه آلود دنیا آنها هرگز خدا را فراموش نکردند.
وی شهید سید مهدی جوادی را از نمونه این شهدا معرفی کرد و گفت: شهید جوادی در سال 62 در رشته مهندسی الکترونیک در دانشگاه بیرمنگام انگلستان بورسیه میشود.
بایرامی با بیان اینکه شهید جوادی در دوران جوانی در مسجد ابوذر و امام صادق( علیه السلام) رشت فعالیت فرهنگی داشته است، اظهار داشت: در سال 1367 برای بار آخر به جبهه اعزام شد و توسط حمله منافقان به شهادت رسید.
وی اذعان کرد: به گفته همرزمان شهید نماز شب شهید جوادی ترک نمیشده است.
معاون هماهنگ کننده سپاه قدس گیلان، شهدای دانشجو را از بارزترین الگوهای نسل جوان برشمرد و گفت: باید به گونهای این قهرمانان واقعی عصر امروز را به جوانان معرفی کنیم که به دنبال الگوهای پوشالی و دروغین غربی نروند.
نظر شما