به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، عیسی منصوری، معاون توسعه کارآفرینی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، شامگاه دیروز (14 اردیبهشت) در نخستین جلسه کارگروه اشتغال استان گفت: یکی از مسائل مهم در حوزه اشتغال و کارآفرینی اینست که باید بتوانیم بدون وام دادن شغل ایجاد کنیم.
وی افزود: این در حالیست که سیاست در کشور ما اعطای مجوز و پرداخت وام است و منتظر رشد اقتصادی هستیم.
منصوری بیان کرد: این در حالیست که مداخله ما برای اشتغال باید به گونه ای باشد که بدون وام دادن به نتیجه برسیم.
وی با بیان اینکه باید سیاستگذاری های مناسبی در زمینه اشتغال انجام شود، خاطرنشان کرد: برنامه های ترسیم شده در حوزه اشتغال، رشدمحور بوده است در حالیکه باید فرصت مشارکت مردم در اشتغال و اقتصاد ایجاد شود. در هیچ یک از برنامه های توسعه کشور توجه چندانی به موضوع اشتغال نشده است.
منصوری تصریح کرد: در حال حاضر هم بیشتر سرمایهگذاران خارجی که می خواهند در طرح ها مشارکت کنند به بخش انرژی جذب میشوند که این بخش سهم چندانی در ایجاد اشتغال ندارد.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: کسانی که در کشور مدعی برند هستند در بازارهای خارجی اسمی از آنان نیست. 8 سال قبل میزان صادرات فرش ما 5 هزارتن بود در حالیکه سال گذشته به 300 تن کاهش پیدا کرد. این مسائل ناشی از تحریم نیست بلکه نشان می دهد ما بازار را نمی شناسیم.
وی تصریح کرد: کسانی که در کشور مدعی برند هستند در بازارهای خارجی اسمی از آنان نیست لذا باید به این درک رسید که با وام و تسهیلات مشکلات حل نمیشود.
منصوری با اشاره به اجرای برخی از طرح ها در حوزه رونق اشتغال گفت: سال گذشته طرح تکاپو در 6 استان کشور اجرا شد از ابتدای امسال هم طرح حرکت را با فراگیری بیشتری در دست اقدام داریم.
وی افزود: در این طرح که در 200 شهرستان به اجرا در می آید از بنگاه های اقتصادی کوچک که 80 درصد اشتغال در آنهاست، حمایت خواهیم کرد.
منصوری با اشاره به ریزش نیروی کار در بخش صنعت طی سال گذشته اذعان کرد: نیروی کاری که در این بخش ریزش کرده به سمت اشتغال غیررسمی رفته که باید از آنها حمایت کرد اما بازهم از بنگاه های اقتصادی بزرگ که ریزش داشته اند حمایت می شود.
وی تاکید کرد: اشتغالی که با وام شروع شود به هیچ وجه پایدار نخواهد بود و وام دارای سوبسید بدنه و تجارت هدف را ضعیف خواهد کرد.
نظر شما