به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، افزایش سه برابری حضور هیاتهای تجاری خارجی در ایران، راهبرد دولت یازدهم رشد بنیادین اقتصاد و اشتغال، احیای 10هزار واحد تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل برخی از سرتیترهای اخبار اقتصادی در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
تفاهم نامه همکاری بانک مرکزی و بانک کی.دی.بی(KDB) کره جنوبی امضا شد
تفاهمنامه همکاری بین بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و بانک کی.دی.بی(KDB) کره جنوبی عصر امروز(دوشنبه) به امضای غلامرضا کامیاب معاون ارزی بانک مرکزی و «لی دانگ ژئول» مدیرعامل این بانک کره ای به امضا رسید.
غلامعلی کامیاب، امضای این تفاهمنامه را زمینهای برای گسترش همکاریهای بانکی دو کشور دانست و گفت: مقام های ایران و کره جنوبی در تلاشند تجارت بین دو کشور را توسعه دهند.وی افزود: یکی از ضروریات توسعه تجارت و سرمایهگذاری، ایجاد و افزایش روابط کارگزاری بین بانک های ایرانی و کرهای است.
معاون ارزی بانک مرکزی، با اشاره به گسترش روابط ایران با کشورهای شرقی، گفت: در زمان تحریم، روابط تجاری ما با کشورهای شرقی توسعه یافت و این سیاست را به خصوص با کشورهایی که در زمان تحریم همکاری خوبی با کشورمان داشتند، ادامه خواهیم داد.
«لی دانگ ژئول» نیز در این دیدار، امضای تفاهم نامه را قدمی مثبت برای توسعه همکاریها بین بانک مرکزی ایران و بانک کی.دی.بی/KDB دانست و گفت: بانک ما برای سرمایه گذاری و کمک به توسعه صنعتی در ایران اعلام آمادگی می کند. در حال حاضر با چهار بانک ایرانی ارتباطاتی داریم و امیدواریم برای رسیدن ایران به رشد و توسعه اقتصادی و صنعتی یاری رسان باشیم.
مدیرعامل بانک KDB افزود: این بانک همه تلاش خود را برای برقراری روابط سازنده و استوار با بانک مرکزی ایران به کار میگیرد و امضای این تفاهمنامه، آغاز راه است.
بانک توسعه کره جنوبی (KDB) در سال 1954 با هدف عرضه و مدیریت سرمایه صنعتی تأسیس شده تا به توسعه صنایع کره و اقتصاد ملی کمک کند. این بانک 100 درصد دولتی بوده و مدیرعامل آن توسط رئیس جمهورکره تعیین میشود. KDB نقش مهمی در تأمین مالی طرحها در خارج از کشور و عرضه سرمایه صنعتی برای بانکها و شرکتهای داخلی کره دارد.
افزایش سه برابری حضور هیاتهای تجاری خارجی در ایران
رئیس سازمان توسعه تجارت و معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: سال گذشته 64 هیات تجاری متشکل از 837 نفر از 28 کشور دنیا وارد کشورمان شدند، که این رقم نسبت به سال 93 افزایش سه برابری را نشان میدهد.
ولیالله افخمیراد افزود: اشتیاق کشورهای جهان برای برقراری روابط تجاری با ایران باعث شد تا سال گذشته، افزایش سه برابری پذیرش هیاتهای تجاری از اقصی نقاط جهان ثبت شود.
وی اضافه کرد: سال 93 تعداد 19 هیات تجاری با 477 نفر عضو از 16 کشور جهان وارد ایران شده بودند و طبق آمار ارائه شده، در پذیرش هیاتهای تجاری از نظر تعداد هیاتها افزایش 237 درصدی به دست آمد و از نظر تعداد کشورها و اعضا نیز نسبت به سال قبل از آن( 1392 ) افزایش 75 درصدی تجربه شده بود.
رئیس سازمان توسعه تجارت درباره نتایج پذیرش هیاتهای تجاری یادآورشد: سرمایهگذاریهای مشترک، راهاندازی خطوط پروازی، امضای تفاهمنامههای همکاری در زمینههای مختلف، انجام مذاکره و عقد قراردادهای تجاری، همکاری در زمینه توریسم سلامت و توسعه گردشگری از نتایج پذیرش هیاتهای تجاری خارجی است.
افخمیراد خاطرنشان کرد: سازمان توسعه تجارت ایران سال گذشته میزبان 42 هیات از 16 کشور جهان بود، در حالی که سال 93 هیاتهای پذیرش شده از سوی این سازمان پنج هیات با 152 عضو از هشت کشور جهان بود، مقایسه این ارقام نشاندهنده افزایش 740 درصدی در تعداد هیاتهای پذیرفته شده از سوی این سازمان در سال 94 بود.
وی گفت: سازمان صنعت، معدن و تجارت استانهای کشور نیز سال گذشته 18 هیات تجاری را از آلمان، سوئیس، اتریش، قزاقستان، ایتالیا، افغانستان، روسیه، عراق، هند، هنگکنگ و پاکستان پذیرش کردند و بقیه هیاتهایی که به ایران آمدهاند، توسط سایر دستگاهها یا بخشهای اقتصادی پذیرش شدند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: جمهوری آذربایجان، عراق، لبنان، ترکیه، روسیه، ارمنستان، قزاقستان، چین، پاکستان، آفریقای جنوبی، کنیا، افغانستان، سوریه، هندوستان، ونزوئلا و تونس از جمله کشورهایی بودند که همزمان با رویدادهای بینالمللی تخصصی اثرگذار که در داخل کشور برگزار شد از جمله نمایشگاههای بینالمللی توسط سازمان توسعه تجارت پذیرش و وارد کشورمان شدند.
توسعه تجارت خارجی جمهوری اسلامی ایران به محوریت توسعه صادرات غیرنفتی، نوسازی و روانسازی ساختار تجاری کشور، بهبود تراز بازرگانی، تقویت توان رقابتی محصولات و خدمات صادراتی در بازارهای بینالمللی، افزایش درآمدهای صادراتی و بالارفتن سهم کشور در تجارت جهانی از مهمترین اهداف تشکیل سازمان توسعه تجارت ایران است.
صادرات غیرنفتی کشور در سال گذشته به میزان 93 میلیون و 520 هزار تن به ارزش 42 میلیارد و 415 میلیون دلار اعلام شد که از نظر وزن و ارزش نسبت به سال 93 به ترتیب هفت و 16 درصد کاهش نشان می دهد .
صنعت و پتروشیمی با نزدیک به 72 درصد رتبه اول صادرات کشورمان را به خود اختصاص دادند و پس ازآن میعانات گازی، کشاورزی، معدن و فرش و صنایع دستی قرار گرفتند .ای و بین المللی و همچنین کشتی سازی با یکدیگر همکاری کنند.
ایران و کره جنوبی تفاهم نامه همکاری در بخش تامین اجتماعی امضا کردند
تفاهم نامه همکاری در زمینه هوشمندسازی اطلاعات درمانی بین بیمارستان های تامین اجتماعی ایران و کره جنوبی امروز(دوشنبه) در حاشیه دیدار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با «چانگ چین یوب»(Chung chin youb) وزیر بهداشت و رفاه اجتماعی کره امضا شد.
این تفاهم نامه را «تقی نوربخش» مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی و «سوهن میونگ سی» قائم مقام وزیر بهداشت و رفاه اجتماعی کره جنوبی، در محل وزارت تعاون امضا کردند.
علی ربیعی در این دیدار گفت: ایران و کره جنوبی می توانند در بخش های کار و تامین اجتماعی با یکدیگر همکاری کنند.
ربیعی به تشریح وظایف و اقدامات وزارتخانه متبوع خود پرداخت و افزود: مخاطبان ما به غیر از نیروی کار، معلولان، سالمندان و کودکان در معرض آسیب هستند.
وی گفت: همچنین 40 میلیون نفر تحت پوشش تامین اجتماعی در حوزه درمان هستند و بخش وسیعی از روستاییان از طریق بیمه اجتماعی روستاییان و 10 میلیون نفر در دولت یازدهم در حاشیه شهرها بیمه مجانی شده اند.
وی ادامه داد: همچنین سازمان تامین اجتماعی 400 مرکز درمانی در کل کشور دارد که به مردم خدمات درمانی ارائه می کند.
وزیر تعاون گفت: ساخت بیمارستان ها در ایران از سوی سازمان تامین اجتماعی پیگیری و 40 درصد از داروی کشور از طریق شرکت های وابسته به سازمان تامین اجتماعی تولید می شود.
وی با تاکید بر اینکه امضای تفاهمنامه سبب گستردگی روابط دو کشور می شود، افزود: پیشرفت کره جنوبی برای ما خشنود کننده است.
ربیعی در ادامه با یادآوری کتابی که درباره کشوهای در حال توسعه نگاشته است، گفت: در این مطالعه کشورهایی همچون کره جنوبی، مالزی، هند و اندونزی را مطالعه کرده ام.
وی اظهار داشت: هم اکنون مسئولیت وزارتخانه ای را بر عهده دارم که مخاطبان آن، افراد پیش از تولد و فرزندان آنها پس از فوت، با این وزارتخانه سرو کار دارند. این وزارتخانه به دلیل گستردگی وظایفش با رنج و محنت مردم سر وکار دارد.
وزیر بهداشت و رفاه اجتماعی کره جنوبی نیز در این دیدار گفت: دو کشور ایران و کره جنوبی از سال 1963 همکاری خوبی را با یکدیگر داشته اند.
چانگ چین یوب، افزود: امضای این تفاهمنامه بین دو سازمان ایران و کره جنوبی سبب خواهد شد که دو کشور بتوانند همکاری های خود را در آینده افزایش دهند.
وی اظهار داشت: به نظر می رسد در ایران چهار شرکت بیمه گر هستند که موضوع درمان را پیگیری می کنند.
وی با یادآوری اینکه بیمه سلامت از 17 سال پیش در کره جنوبی اجرایی شده است، گفت: با اینکه سازمان های بیمه گر در کره جنوبی مقاومت می کردند اما از سال 2000 میلادی بیمه در کشور کره یکپارچه شد.
به گفته چین یوب، این تجربه می تواند در همسان سازی بیمه ها در ایران مورد استفاده قرار گیرد.
وی توضیح داد: در کره جنوبی هزینه بیماران بستری 80 درصد و سرپایی 50 درصد از سوی شرکت های بیمه تقبل می شود.
وی، سهم سلامت در تولید ناخالص ملی(GNP) در کره جنوبی را 7.2 درصد اعلام کرد و گفت: این سهم کمتر از کشورهای حوزه سازمان همکاری توسعه اقتصادی است. همچنین امید زندگی در کره جنوبی 81.3 سال است که این میزان در کشورهای سازمان همکاری اقتصادی و توسعه(OECD) برابر با 80.2 سال است. وضعیت سطح سلامتی در کشور کره خوب است.
(Organisation for Economic Co-operation and Development) سازمانی است بینالمللی دارای 34 عضو که اعضای آن متعهد به اصول اقتصاد آزاد و دموکراتیک هستند. این سازمان در سال 1948 تحت عنوان سازمان همکاری اقتصادی اروپا تأسیس شد.
دیروز(یکشنبه) رئیس جمهوری کره جنوبی در صدر هیاتی سیاسی-اقتصادی وارد تهران شد و امروز با حضور رئیسان جمهوری ایران و کره جنوبی 19 یادداشت تفاهم امضا شد.
بر پایه آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، در سال 2015 حجم کل مبادلات تجاری دو کشور پس از کاهش به سبب تحریم ها، به چهار میلیارد و 285 میلیون دلار رسید که حجم واردات ایران از کره جنوبی چهار میلیارد و 35 میلیون دلار و صادرات به آن کشور 250 میلیون دلار بود.
یادداشت تفاهم همکاری های شیلاتی ایران و کره جنوبی امضا شد
«محمود حجتی» وزیر جهادکشاورزی ایران و 'یونگ بیونگ سه'وزیر امور خارجه کره جنوبی یادداشت تفاهم همکاری های شیلاتی در زمینه های تبادل تکنولوژی، مدیریت ذخایر، تحقیقات و سرمایه گذاری های مشترک را در حضور رئیسان جمهوری دو کشور در کاخ سعدآباد تهران امضا کردند.
به موجب این سند، روابط و همکاری های ایران و کره جنوبی در بخش شیلات، به ویژه در حوزه های تبادل تکنولوژی، مدیریت ذخایر، تحقیقات، سرمایه گذاری و اجرای پروژه های مشترک گسترش می یابد.
همچنین یادداشت تفاهم همکاری های ایران و کره جنوبی در زمینه جنگلداری نیز بعدازظهر امروز بین طرفین امضا خواهد شد.
از سرمایهگذاریهای مشترک تا اعطای نمایندگی برندهای ایران؛ ماحصل سفر هیاتهای تجاری به ایران
رییس سازمان توسعه تجارت و معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: سال گذشته 64 هیات تجاری متشکل از 837 نفر از 28 کشور دنیا وارد کشورمان شدند که نسبت به سال 93 افزایش 3 برابری را نشان میدهد.
ولیالله افخمیراد با بیان این مطلب افزود: اشتیاق کشورهای جهان برای برقراری روابط تجاری با ایران باعث شد که سال گذشته ما شاهد افزایش 3 برابری پذیرش هیاتهای تجاری از اقصی نقاط جهان باشیم.
وی با بیان اینکه 19 هیات تجاری با 477 نفر عضو از 16 کشور جهان نیز سال 93 وارد ایران شدند، اظهار داشت: براساس آمار ارایه شده، در پذیرش هیاتهای تجاری از نظر تعداد هیاتها افزایش 237 درصدی داشتهایم، از نظر تعداد کشورها و همچنین تعداد اعضا نیز نسبت به سال قبل از آن 75 درصد افزایش را تجربه کردهایم.
رییس سازمان توسعه تجارت در مورد نتایج پذیرش هیاتهای تجاری نیز گفت: سرمایهگذاریهای مشترک، راهاندازی خطوط پروازی، اعطای نمایندگی محصولات ایرانی به کشورهای دیگر، امضای تفاهمنامههای همکاری در زمینههای مختلف، انجام مذاکره و عقد قراردادهای تجاری، همکاری در زمینه توریسم سلامت و توسعه گردشگری، انجام خدمات فنی ـ مهندسی، و ... از جمله نتایج اعزام و پذیرش هیاتهای تجاری بوده است.
افخمیراد خاطرنشان کرد: سازمان توسعه تجارت نیز سال گذشته میزبان 42 هیات از 16 کشور جهان بود، در حالی که در سال 93 هیاتهای پذیرش شده از سوی این سازمان فقط 5 هیات با 152 عضو از 8 کشور جهان بود، مقایسه این ارقام نشاندهنده افزایش 740 درصدی در تعداد هیاتهای پذیرفته شده از سوی سازمان توسعه تجارت در سال 94 است.
وی اظهار داشت: سازمان صنعت، معدن و تجارت استانهای کشور نیز سال گذشته 18 هیات تجاری را از آلمان، سوئیس، اتریش، قزاقستان، ایتالیا، افغانستان، روسیه، عراق، هند، هنگکنگ و پاکستان پذیرش کردند و مابقی هیاتهایی که به ایران آمدهاند توسط سایر دستگاهها یا بخشهای اقتصادی صورت گرفته است.
وی افزود: آذربایجان، عراق، لبنان، ترکیه، روسیه، ارمنستان، قزاقستان، چین، پاکستان، آفریقای جنوبی، کنیا، افغانستان، سوریه، هندوستان، ونزوئلا و تونس از جمله کشورهایی بودند که همزمان با رویدادهای بینالمللی تخصصی اثرگذار که در داخل کشور برگزار شد از جمله نمایشگاههای بینالمللی توسط سازمان توسعه تجارت پذیرش و وارد کشورمان شدند.
خط هوایی تهران - سئول تاپایان 2016 برقرار می شود
وزیر زمین٬ زیرساخت و حمل و نقل کره جنوبی در دیدار با عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی کشورمان گفت: در سفر رئیس جمهوری کره جنوبی به تهران دو یادداشت تفاهم ریلی میان ایران و کره جنوبی به امضا میرسد و تا پایان 2016 خط هوایی بین تهران و سئول برقرار می شود.
کانگ هواین افزود: رئیس جمهوری کرهجنوبی در سفر به ایران قرار است فردا با رئیس جمهوری اسلامی ایران ملاقات کند و یادداشت تفاهم در حوزه توسعه زیر ساختها و راهآهن نیز میان دو کشور امضا می شود.
وی ضمن ابراز خرسندی از فراهم شدن زمینه همکاری کرهجنوبی و ایران، ابراز امیدواری کرد در آینده نزدیک زمینه همکاریهای دو کشور در حوزه حمل و نقل و زیرساختها افزایش یابد.
کانگهواین با بیان اینکه برای همکاریهای بیشتر با ایران چند محور را در دستور کار قرار داده ایم، گفت: دو کشور در زمینههای راهآهن، مدیریت حمل و نقل، سیستم های مدیریت حمل ونقل هوشمند، حمل ونقل هوایی و سایر بخشها همکاری بیشتری خواهند داشت و در همین زمینه گروه پژوهشی کرهای برای بررسی زمینههای همکاری به ایران سفر میکند.
وزیر زمین٬ زیرساخت و حمل و نقل کره جنوبی با اشاره به روشهای تامین مالی پروژههای قابل همکاری با ایران نیز توضیح داد: پروژهای که زودتر از سایر پروژهها با مشارکت دو کشور عملیاتی میشود پروژه ریلی اصفهان- اهواز است که در این زمینه سند همکاری بین دو کشور امضا میشود.
وی با تاکید بر اینکه احداث راه آهن اصفهان- اهواز یکی از پروژههای مهم در حوزه راهآهن برای ایران است، افزود: خوشحالم که میتوانیم در این پروژه مشارکت کنیم. علاوه بر این قرار است یادداشت تفاهم بین شرکت راه آهن ایران و شرکت هیوندای جهت تامین 450 واگن برای ایران امضا شود.
تفاهمنامه ایران و کره جنوبی برای صادرات گاز امضا شد
یادداشت تفاهم همکاری تهران- سئول در زمینه صادرات گاز ایران به کره جنوبی در قالب ال.ان.جی و مشارکت در بازار گاز امضا شد.
رئیس جمهوری کره جنوبی به تهران سفر می کند و آنگونه که «کانگ هو این» وزیر زمین، زیرساخت و حمل و نقل کره جنوبی، صبح امروز در دیدار با وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد، همزمان با سفر رئیس جمهوری این کشور ٢٠ میلیارد دلار توافقنامه با ایران امضا می شود.
از سوی دیگر، «علیرضا کاملی» مدیرعامل شرکت ملی صادرات گاز ایران و «سیونگ هو لی» رئیس شرکت گاز کره جنوبی (کوگس- KOGAS)، امروز (یکشنبه) این تفاهمنامه گازی امضا کردند.
به گزارش وزارت نفت، مدیرعامل شرکت ملی صادرات گاز ایران این تفاهمنامه را زمینه ساز همکاری های آتی دانست و گفت: دو طرف در این تفاهمنامه اعلام آمادگی کردند در پروژه های گاز طبیعی مایع شده (ال.ان.جی- LNG) و صادرات گاز همکاری داشته باشند.
کاملی اضافه کرد: این شرکت علاقه مند است در خط لوله ایران و عمان با شرکت ملی صادرات گاز ایران همکاری داشته باشد.
شرکت کوگس یکی از شرکت های بزرگ گازی کره جنوبی است که در سال 1983 از سوی دولت تاسیس شد و یکی از واردکنندگان اصلی ال.ان.جی در جهان به شمار می رود.
به گزارش ایرنا، وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران نیز صبح امروز پس از دیدار با وزیر زمین، زیرساخت و حمل و نقل کره جنوبی گفت: خرید نفت کره جنوبی از ایران پس از لغو تحریمها ٣٠٠ هزار بشکه افزایش یافته و مقدار کنونی دریافت نفت این کشور از ایران به ٤٠٠ هزار بشکه در روز رسیده است.
«بیژن زنگنه» افزود: فروش نفت به کره جنوبی باب نخست همکاری میان دو کشور بود و مرحله بعدی این همکاری مربوط به تامین مالی پروژه هاست که فکر می کنم در این سفر گشایش مهمی حاصل شود.
بر پایه آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، در سال 2015 حجم کل مبادلات تجاری دو کشور پس از کاهش به سبب تحریم ها، به چهار میلیارد و 285 میلیون دلار رسید که حجم واردات ایران از کره جنوبی چهار میلیارد و 35 میلیون دلار و صادرات به آن کشور 250 میلیون دلار بود.
پلاسما، محصولات آهنی و فولادی و ابزارهای ممزوج با آهن یا فولاد، گوشی تلفن همراه، اجزا و قطعات یخچال، لاستیک، قطعات ترمز خودرو، کاغذ و مقوا و اجزا و قطعات ماشین های رختشویی مهمترین کالاهای وارداتی ایران از کره جنوبی به شمار می رود.
بوتان، پروپان، هیدروکربورهای غیرحلقوی، سرب تصفیه شده، روی غیرممزوج، پلاسما و فرآلدهید پلی اتیلن مهمترین محصولات صادراتی ایران به این کشور است.
راهبرد دولت یازدهم رشد بنیادین اقتصاد و اشتغال فراگیراست
علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در آیین تجلیل از کارگران نمونه کشور که با حضور رییس جمهوری در شرکت مهندسی و ساخت ژنراتور مپنا (پارس) در شهرستان فردیس استان البرز برگزار شد، افزود: در تلاش هستیم تا سهم نیروی کار را در قیمت تمام شده ، افزایش داده و برای کارآفرینان نیز قیمت را کاهش دهیم.
وی گفت: اگرچه هنوز با زندگی شایسته کارگری فاصله داریم، اما در تلاش برای جبران تورم، رفع مشکلات اشتغال و معیشت کارگران هستیم هرچند راه درازی در پیش است.
وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: در طول 2سال گذشته به دستور رییس جمهوری 10 میلیون کارگر حاشیه نشین و رسمی کشور بیمه شدند که اقدامی ارزشمند برای مبارزه با فقر محسوب می شود.
وی افزود: یکی از برنامه های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ، حمایت از بنگاه های کوچک کارآفرینی برای ادامه کار و تولید است .
وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: در بحث تربیت نیروی کار جدید و بیمه کارگران برنامه های ویژه ای در دستور کار قرار داده ایم.
ربیعی، مبارزه با فقر، بهبود وضعیت کودکان کار و ساماندهی و تقویت حس مسئولیت اجتماعی را از برنامه های وزارت تعاون عنوان کرد.
وی با اعلام اینکه در شورای اشتغال تصمیم های خوبی در سال جاری اتخاذ شده، گفت: اشتغال فراگیر، اشتغالی است که مبارزه با فقر را به دنبال دارد که مد نظر قرار گرفته است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: امروز ساختار جمعیتی و نیازهای کشور تغییر یافته و راهبرد دولت یازدهم در رشد بنیادین اقتصاد و فراگیر شدن اشتغال زایی است که امروز پاسخگو است.
وی گفت: به دنبال آن هستیم تا تامین اجتماعی را از حالت صندوق خارج کنیم و این صندوق باید محلی برای امنیت بازنشستگان و کارگران باشد.
وی افزود: علاوه بر سیاست های رفاهی در کنار اشتغال و کمک به تولید در عرصه فرهنگی و اخلاق نیز اقداماتی در مراکز کافرمایی و کارگری صورت گرفته است .
ربیعی اظهار داشت: حضور امروز رییس جمهوری در جمع کارگران نشان از همدلی دولت با جامعه کارگری و تلاش دولتمردان برای برون رفت این قشر از مشکلات است .
وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی بیان داشت: امروز جامعه کارگری کشور به تلاش های دولت یازدهم امیدوار است و کارگران تلاش های دولت را تشخیص می دهند و در دولت یازدهم اجماع سازی گفت و گو و مشارکت ها در تصمیم گیری قوی شده است.
وی گفت: در 2 سال و نیم فعالیت دولت تدبیر و امید اجازه راهپیمایی به کارگران داده شد و تشکل های آنان آزادانه فعالیت می کنند.
وی یادآور شد: در هیچ دوره ای گفت وگو بین صاحبان صنایع و کارگران به این شکل وجود نداشته و کارگران همواره در کنار دولت تدبیر و امید می مانند.
آیین تجلیل از کارگران واحدهای نمونه صنعتی کشور امروز در شرکت مادرتخصصی صنعتی مپنا واقع در منطقه مشکین دشت شهرستان فردیس استان البرز برگزار شد.
10هزار واحد تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل امسال احیا می شود
علی ایزدی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در دیدار با استاندار و جمعی از کارآفرینان صنعتی استان مرکزی در اراک، افزود: 10 هزار واحد تولیدی و صنعتی تعطیل و نیمه تعطیل در نقاط مختلف کشور امسال احیا می شود.از این تعداد 9 هزار و احد در حوزه صنایع کوچک فعالیت دارند و بقیه کارگاه های تولیدی متوسط هستند.
وی ادامه داد: تکمیل دو هزار واحد صنعتی بالای 60 درصد پیشرفت فیزیکی نیز امسال در دستور کار وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار گرفته است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: 18 درصد واحد های تولیدی متوسط و 19 درصد واحدهای تولیدی مستقر در شهرک های صنعتی نقاط مختلف کشور در تعطیلی مطلق به سر می برند که با شناسایی مشکلات، امسال در فهرست احیای توان تولید قرار گرفته اند.
وی اضافه کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت به عنوان وزارتخانه محوری در امر اقتصاد، برنامه های مدونی در راستای سیاست های اقتصاد مقاومتی و خروج واحدهای تولیدی از رکود و تعطیلی دارد و تقویت زیرساخت ها، تکمیل طرح های نیمه تمام با پیشرفت فیزیکی بالا نیز به عنوان راهبردی مهم مطرح است.
معان وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: توسعه تجارت خارجی به عنوان ماموریت مهم حوزه صنعتی با کیفیت تولید محقق می شود اما پیش از آن باید برای فعال سازی ظرفیت های اسمی راکد تلاش کردو برای تحقق این برنامه ها همکاری همه جانبه صاحبان صنایع، مدیران ارشد استان ها و بانک ها ضروری است.
ایزدی با بیان اینکه 33 طرح ملی بزرگ در راستای توسعه صادرات در نقاط مختلف کشور طراحی شده است، بیان کرد: با هدفگذاری صورت گرفته، صادرات غیر نفتی کشور در سال جاری 10 میلیارد دلار نسبت به سال گذشته افزایش می یابد.
وی ادامه داد: بیش از شش هزار و 600 طرح صنعتی نیمه کاره در استان مرکزی وجود دارد که 380 طرح بالای 60 درصد پیشرفت فیزیکی دارند که همه این طرح ها تا پایان امسال به بهره برداری می رسد.
استاندار استان مرکزی نیز در این نشست گفت: با وجود اینکه بیش از سه هزار واحد صنعتی در استان مرکزی وجود دارد در صورت استفاده از این ظرفیت ها، این خطه می تواند به عنوان الگو در راهبری و اصلاح ساختار اقتصادی در حوزه صنعت مطرح شود.
محمود زمانی قمی افزود: تنها نسخه شفا بخش کشور برای خروج از بحران اقتصادی، توجه به صنعت است که این مهم در دستور کار استانداری مرکزی قرار گرفته است.
استان مرکزی به عنوان قطب چهارم صنعت کشور مطرح است.
سرمایه گذاری شرکت های روسی برای تولید تا صادرات آبزیان در مناطق آزاد ایران
حسن صالحی رییس سازمان شیلات ایران در باره نشست سه روزه کمیسیون مشترک شیلاتی دو کشور که در شهر آستراخان روسیه برگزار شد، گفت: این امکان وجود دارد تا شرکت های مشترک با همکاری طرف های روسی در مناطق آزاد ایران در صنایع مرتبط از تولید تا صادرات در بخش های شیلاتی فعالیت کنند و جمهوری اسلامی ایران از این امر استقبال و تسهیلات لازم را هم فراهم می کند.
صالحی افزود: در نشست آستراخان مذاکره لازم برای بازدید نمایندگان آژانس ماهیگیری روسیه از مناطق آزاد شمال و جنوب ایران با هدف جذب سرمایه گذاری شرکت های روسی انجام شد و طرف مقابل نیز علاقه مند به سرمایه گذاری طرف های ایرانی در طرح های توسعه ای شیلاتی روسیه است که بخش های خصوصی ایران می توانند از این فرصت استفاده کنند.
وی ادامه داد: با هدف گذاری گسترش توسعه تجارت دریایی، ارتباط کارآمدتر بین بخش های خصوصی دو کشور، آسان کردن حمل و نقل و اختصاص یارانه های صادرات می توان این بخش از روابط دو کشور را تقویت کرد.
صالحی با بیان اینکه بخش های تولید شیلاتی ایران سال 94 حدود 84 هزار تن صادرات داشته که امکان افزایش آن تا 100 هزار تن نیز وجود دارد، اظهار کرد: محصولات بخش آبزیان ایران تاکنون به کشورهای مختلفی از جمله جمهوری آذربایجان، ارمنستان، آسیای میانه و مناطق قفقاز صادر شده است و می شود و اکنون هم با توجه به زیرساخت ها این امکان هست تا میزان صادرات این بخش به روسیه را از 1000 تن کنونی به 20 تا 30 هزار تن در سال افزایش دهیم.
معاون وزیر جهاد و کشاورزی با تاکید بر اهمیت رعایت استانداردها و کیفیت محموله های صادراتی از ایران به روسیه با هدف حفظ بازار در دراز مدت گفت: با نظارت های سازمان دامپزشکی و سازمان شیلات ایران در حوزه های فعالیت و کاری مرتبط برای محموله های صادراتی، اقدام های لازم در این زمینه صورت می گیرد و صادر کنندگان نیز باید توجه بیشتری به این مسائل داشته باشند.
وی با تاکید بر سلامت محموله های صادراتی شیلاتی ایران گفت: تمامی محصولات آبزیان از نظر میزان آلاینده ها و فلزات استاندارهای لازم بین المللی را دارند و سالم هستند که حتی به بازارهای اروپایی نیز صادر می شود.
رییس سازمان شیلات ایران همچنین با اشاره به تبادل هیات های مختلف کارشناسی و بازرگانی بین دو کشور برای فرصت شناسی سرمایه گذاری و صادرات، اظهار کرد: در مذاکرات هیات ایرانی در آستراخان با هیات آژانس فدرال ماهیگیری روسیه بحث سرمایه گذاری متقابل بین دو کشور بررسی و در باره اجرای آن تفاهم شد که می تواند زمینه ساز افزایش سطح همکاری ها شود.
صالحی در باره موضوع ها و نتایج مذاکرات هفتمین نشست مشترک شیلاتی ایران و روسیه نیز اظهار کرد: تفاهم لازم برای افزایش همکاری ها در عرصه تجارت آبزیان، بازسازی ذخایر آبزی، همکاری های علمی و پژوهشی و سرمایه گذاری به دست آمد و زمانبندی لازم برای دستیابی به اهداف مشخص شد.
رییس سازمان شیلات ایران همچنین به برنامه ایران بازسازی ذخایر آبزیان از جمله در خزر اشاره و اظهار کرد: با هدف تداوم تولید، صید و رشد اشتغال در مناطق ساحلی و همچنین صادرات سالانه 400 تا 500 میلیون بچه ماهی تکثیر شده رها سازی می شوند.
وی در پایان اظهار کرد: هشتمین نشست مشترک شیلاتی دو کشور سال 2017 در تهران برگزار می شود ولی پیش از آن در مهرماه سال جاری میزبان هیات روسی در کمیته بهره برداری بهینه از ماهیان ارزشمند خاویاری خزر خواهیم بود.
محمد پورکاظمی رییس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی و مرتضی مهران پور رییس گروه امور بین الملل و سازمان های تخصصی سازمان شیلات نیز در مذاکرات کمیسیون مشترک دو کشور شرکت داشتند.
در حاشیه نشست آستراخان، هیات ایرانی از بزرگترین مرکز پرورش ماهیان خاویاری آستراخان روسیه و چند مرکز دیگر پرورش آبزیان بازدید کرد.
براساس موافقتنامه همکاری های شیلاتی ایران و روسیه امضا شده در سال 1375 که مجالس دو کشور آن را تصویب کرده اند، همه ساله کمیسیون مشترک به تناوب با میزبانی هر یک از کشورها برگزار می شود که تاکنون هفت اجلاس تشکیل شده است.
نظر شما