معلمان ادبیات، تاثیرگذارترین معلمانم بودند

خبرگزاری شبستان: یک نویسنده با بیان اینکه معلمان ادبیات من شاخه های هنری را لابلای ادبیات آموزش می دادند، گفت: آنها نقش کاربردی ادبیات در زندگی اجتماعی و اخلاق فردی را برایمان تبیین کردند.

حجت الاسلام سیدمحمد مهاجرانی از نویسندگان کودک و نوجوان به مناسبت هفته معلم در مورد تاثیرگذارترین معلمان خود در طول دوران تحصیلی اش به خبرنگار شبستان گفت: در دوران ابتدایی و دبیرستان معلمان تاثیرگذاری داشتم. در مقطع راهنمایی معلمی نداشتم که نقش مهمی در جهت دهی من داشته باشد. آقای زند وکیلی، معلم سوم و چهارم ابتدایی تاثیر زیادی روی من گذاشت. ایشان بزرگترین خدمتی که به من کرد، میدان دادن به من بود.

 

حجت الاسلام مهاجرانی ادامه داد: آقای زند وکیلی چندین بار از من سوال پرسید و من خوب جواب می دادم. ایشان گاهی مطلبی را بیان می کرد و می گفت: بگذارید ببینیم نظر مهاجرانی در این مورد چیست. در شرایطی که جو صمیمی بین دانش آموزان و معلم نبود و معلمان به دانش آموزان بها نمی دادند، آقای زند وکیلی به دانش آموزان بها می داد. ایشان از من نظرخواهی می کرد و این نظرخواهی باعث شد که من شهامت اظهارنظر پیدا کنم.

 

وی با بیان اینکه در دوران دبیرستان سه معلم تاثیرگذار داشتم که هر سه معلم ادبیات فارسی بودند، عنوان کرد: چوبندیان، معلم ادبیات اول دبیرستان بود که باعث شد من به حافظ و دیگر شعرا علاقه زیادی پیدا کنم. ایشان به ما گفت که ادبیات چطور می تواند بر روی اخلاق اثر بگذارد. در حقیقت ایشان ادبیات را درس زندگی به ما معرفی کرد و نقش کاربردی ادبیات در زندگی اجتماعی را برایمان تبیین کرد. آقای چوبندیان کمک کرد که بفهمیم ادبیات ابزار است و آنچه مهم است محتوایی است که می خواهیم از طریق آن بیاموزیم.

 

این نویسنده کودک و نوجوان با اشاره به اینکه معلم ادبیات دوم دبیرستان چشم اندازهای هنر را به ما معرفی کرد، افزود: آقای روحی اطلاعات خوبی داشت و شاخه های هنر را لابلای ادبیات آموزش می داد. ایشان رابطه ادبیات با سایر هنرها از جمله سینما و معماری را تبیین می کرد و آموزش می داد. از طریق آقای روحی رابطه ادبیات و سایر هنرها را کشف کردم. ایشان نگاه وسیعی به ادبیات داشت.

 

حجت الاسلام مهاجرانی خاطرنشان کرد: معلم ادبیات سال سوم دبیرستان وقتی متوجه علاقه ام به ادبیات شد، مرا به شعر گفتن تشویق کرد. یادم می آید آن زمان برای درس ادبیات امتحان کتبی و شفاهی داشتیم. نوبت من که برای امتحان شفاهی شد آقای افتخارزاده، دبیر ادبیات برایم نمره 20 گذاشت و گفت: سر کلاس شما را تست کردم و نیازی به امتحان نیست. این نوعی تشویق برای من بود. آقای افتخارزاده طبع شعر داشت و به دانش آموزان اجازه می داد که شعرهایشان را سر کلاس بخوانند.

 

وی با بیان اینکه معلم های ادبیات تاثیرگذارترین معلم های من بودند، اظهار داشت: البته از هر معلمی چیزی آموختم. برخی با نظم و برنامه ریزی که داشتند روی من اثر گذاشتند و برخی با اشرافی که بر مطالب داشتند به من درس دادند. هر معلمی یک ویژگی خاص داشت که از طریق آن بر روی دانش آموزان تاثیر می گذاشت.

کد خبر 540990

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha