به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، خبرگزاری رسمی عراق به نقل از یک مقام رسمی این کشور از سفر سید مقتدی صدر به تهران خبر داد.
پس از آنکه خبرنگار روزنامه الرأی کویت یکشنبه شب مدعی شد که «سید مقتدی صدر» راهی تهران شده، خبرگزاری رسمی عراق هم این خبر را به نقل از یک مقام رسمی تایید کرد.
گفتنی است روز گذشته نیز روزنامه الحیات چاپ لندن به نقل از منابع موثق نوشت که نوری مالکی، نخست وزیر عراق به همراه ابراهیم جعفری، رهبر فهرست ائتلاف ملی و خضیر الخزاعی، معاون رییس جمهور عراق در سفری اعلام نشده، عازم تهران شدند تا مقدمات گفتمان شیعی-شیعی را درخصوص دولت جدید فراهم کنند که این خبر توسط یک منبع آگاه در کشورمان تکذیب شد و اعلام شد که این خبر صحت ندارد.
این در حالی است که حسین جابری انصاری سخنگوی وزیر امور خارجه کشورمان صبح امروز در نشست خبری خود از آمادگی جمهوری اسلامی ایران به منظور تسهیل گفت و گوهای شیعی شیعی عراق برای پایان دادن به مشکلات پیش آمده در این کشور خبرداد.
به گزارش شبستان، درگیری های سیاسی، حول اعتراضات به دولت و پارلمان عراق که در یک هفته اخیر به اوج خود رسیده بود، دیروز منجر به ورود معترضان طرفدار جریان مقتدی صدر به پارلمان شد.
به گزارش مسیرآنلاین اعتراضات مردم برای مبارزه با فساد در عراق موضوعی چند ساله است که در مقاطعی موجب ایجاد چادرهای تحصن در میادین شهرهای بزرگ (نظیر انقلاب های سایر کشورهای عربی) شد. این اعتراضات پس از ماجرای خیانت بعضی مسئولان در جریان سقوط قسمت قابل توجهی از خاک عراق به دست داعش کاملا جدی و منسجم شد به طوری که حیدر العبادی طی سال اول درگیری ها، اقدام به جا به جایی هایی در ترکیب مسئولان کرد. البته این تغییرات با مقاومت جریانهای مختلف سیاسی مواجه گردید.
تنش ها بین قوا و مسئولان عراقی از یک سال پیش به این سو و به خصوص در یک ماهه اخیر اوج گرفت و تغییرات گسترده در کابینه عبادی که چند هفته پیش رخ داد، باعث شد بسیاری از نشست ها به درگیری فیزیکی کشیده شود.
در این بین مقتدی صدر به عنوان یکی از مهمترین رهبران جنبش اعتراض به فساد، دیروز در مصاحبه ای خواستار تشکیل کابینه ای به دور از مسائل حزبی شد و البته بر ادامه حضور مردم در خیابانها برای رسیدن به خواسته های خود تاکید کرد.
پس از این سخنرانی بود که طرفداران صدر با ورود به منطقه سبز بغداد (محل ساختمانها حکومتی و دولتی) به پارلمان و بعضی ادارت حمله و آنها ر اشغال کردند.
طی این اشغال، مردم بعضی نماینده های پارلمان را مورد ضرب و شتم قرار داده و اقدام به تخریب اموال عمومی کردند، تا حدی که در منطقه سبز حالت بحرانی اعلام شد و بعضی سفارت ها تخلیه و کارمندان به نقاط امن منتقل شدند. البته فرودگاه بین المللی بغداد هم برای آنچه جلوگیری از فرار مفسدین اعلام شد، تصرف و بسته شد.
نظر شما