به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شرق هرمزگان، حجت الاسلام و المسلمین میرزا حسنلعلی عدالت در مراسم انعقاد تفاهم نامه سال کانون های فرهنگی هنری شهرستان رودان در جمع مدیران و رابطین خواهر کانون ها، با اشاره به آیه «اِنَّما يَعْمُرُ مَساجِدَ اللَّه مَنْ امَنَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْاخِرِ وَاَقامَ الصَّلوةَ وَاتَى الزَّكوةَ وَلَمْ يَخْشَ اِلاَّ اللَّهَ»، در توضیح این آیه شریفه، اظهار داشت: مسجدها و جايگاههاى عبادت و پرستش خدا را تنها كسانى آباد مىسازند كه به خدا و روز واپسين ايمان آورده و نماز را با همه مقررات آن بشايستگى بر پا داشته و زكات و حقوق مالى را به كسانى كه در خور آن هستند به خاطر خشنودى خدا مىپردازند، و از هيچ كس جز خدا نمىترسند و حساب نمىبرند.
وی با اشاره به اینکه 2 نوع عمران و آبادانی مسجد وجود دارد، یکی عمران ظاهری و فیزیکی مسجد و دیگری عمران معنوی و جذب افراد به این مکان مقدس و امن، افزود: ترویج مباحث اعتقادی، قرآنی، مکتب اهل بیت(علیهم السلام) و تربیت افراد براساس فرهنگ مسجدی عمران معنوی مسجد است که امروز این رسالت مهم بر دوش کانون های فرهنگی هنری است.
حجت الاسلام و المسلمین عدالت، خدمت در عرصه فرهنگی مساجد را توفیقی الهی دانست و با استناد به حدیثی از پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم)، عنوان کرد: کسی که به نظافت مسجد اقدام کند و به اندازه سرمه ای که در چشم کشیده می شود گرد و غبار از مسجد پاک کند خداوند را مورد رحمت و مغفرت قرار می دهد؛ پس کار شما فعالان کانون ها که در جهت آبادانی مسجد تلاش می کنید به مراتب ارزشمندتر است.
وی از کار کردن در حوزه فرهنگی مسجد به عنوان باقیات و صالحات یاد کرد و افزود: تنها وقف مال باقیات و صالحات نیست، بلکه وقف سرمایه عمر در راستای تربیت مسجدی افراد برترین موقوفه است؛ زیرا براساس روایات: کسی که بتواند یک نفر را هدایت کند گویا جامعه را هدایت کرده است.
این کارشناس مذهبی، خطاب به مدیران کانون های فرهنگی هنری مساجد، تاکید کرد: کسی که پذیرفته است که در مسجد فعالیت فرهنگی کند، باید در قبال آن احساس مسئولیت کرده و کار خود را به بهترین شکل انجام دهد و با رفتارش دیگران را جذب خانه خدا کند و از این رو باید خودش در صف اول نماز جماعت باشد.
وی در ادامه با اشاره به شعار سال، بیان داشت: کانون ها باید در کنار ترویج فرهنگ اقتصاد مقاومتی در جامعه، برای ایجاد موقوفه برنامه ریزی کنند تا هزینه های مساجد از محل درآمد موقوفات تامین شود.
عدالت در بخش دیگری از سخنان خود گفت: حوزه علمیه حضرت ولی عصر(عجل الله تعالی فرجه الشریف) از سال 82 در شهرستان رودان فعالیت خود را آغاز کرده است و هم اینک 130 طلبه در پایه های اول تا ششم مشغول فراگیری علوم دسنی هستند.
وی با بیان اینکه از این تعداد طلبه، 36 نفر به عنوان امام جماعت در مساجد شهرستان رودان فعالیت می کنند، افزود: حوزه علمیه حضرت ولی عصر(عجل الله تعالی فرجه الشریف) آمادگی دارد تا برای مساجد متقاضی در سطح شهرستان رودان مبلغ اعزام کند.
حجت الاسلام ابراهیم شریفی، امام جمعه بخش رودخانه نیز در این مراسم با بیان اینکه کانون های فرهنگی هنری مساجد رسالت بزرگی را بر دوش می کشند، گفت: جذب جوانان، تربیت دینی آنا و کادرسازی برای آینده نظام از وظایف مهم کانون های مساجد است.
وی با اشاره به توطئه های دشمن برای ضربه زدن به اسلام ناب و نظام اسلامی، افزود: امروز دشمن با تمام قوا به میدان آمده و با راه اندازی بیش از 100 شبکه ماهواره ای فارسی زبان و شبکه های اجتماعی، به دنبال به انحراف کشیدن نسل جوان و ترویج بی دینی در جامعه است.
امام جمعه رودخانه با بیان اینکه همان طور که جسم انسان به آب و غذا نیاز دارد، روح آدمی نیز نیازمند تغذیه سالم است، تاکید کرد: کانون های فرهنگی هنری مساجد نیز باید با بهره گیری از افراد نخبه و خلاق و اجرای برنامه های مورد نیاز و تاثیرگذار و جذب افراد به مسجد در راستای پاسخگویی به نیازهای معنوی جامعه تلاش کنند.
شریفی بر توجه مدیران کانون های به مقوله جذابیت در برنامه های فرهنگی مساجد تاکید کرد و گفت: فصل تابستان فرصت مناسبی است که کانون ها با ایجاد برنامه های متنوع به ویژه برنامه های اردویی جوانان را جذب مسجد کنند.
وی با ذکر این نکته که حضور در مسجد، جوانان و نوجوانان را در برابر آسیب های اجتماعی واکسینه می کند، تصریح کرد: مادامی یک جوان نمازخوان خواهد شد که ارتباطش با مسجد قطع نشود.
نظر شما