به گزارش خبرنگار شبستان، نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی دوشنبه 13 اردیبهشت و در بررسی لایحه تنظیم برخی از احکام برنامه های توسعه ای کشور در ماده الحاقي32 مصوب کرده اند مقرر کردند بهمنظور گسترش و ارتقاي كيفيت و اثربخشي آموزش عالي و مهارتآموزي، دولت موظف است نسبت به تحقق موارد زير اقدام نمايد:
الف- اعضاي هيأت علمي ميتوانند با موافقت هيأت امناي همان دانشگاه نسبت به تشكيل مؤسسات و شركتهاي صددرصد(100%) خصوصي دانشبنيان اقدام و يا در اين مؤسسات و شركتها مشاركت نمايند.
اين مؤسسات و شركتها براي انعقاد قرارداد پژوهشي مستقيم و يا غيرمستقيم با دستگاههاي اجرائي، مشمول قانون منع مداخله كاركنان دولت در معاملات دولتي و اصلاحات بعدي آن نيستند.
ب- به دولت اجازه داده ميشود بهمنظور حمايت از دانشجويان دانشگاههاي دولتي، آزاد اسلامي، علمي-كاربردي و پيامنور و دانشگاههاي فني و حرفهاي و مؤسسات آموزش عالي غيردولتي كه داراي مجوز از وزارتخانههاي علوم، تحقيقات و فناوري يا بهداشت، درمان و آموزش پزشكي ميباشند، تسهيلات اعتباري در اختيار صندوق رفاه دانشجويان و يا ساير نهادهاي ذيربط براي پرداخت وام بلندمدت قرضالحسنه به دانشجويان قرار دهد.
پ- وزارتخانههاي علوم، تحقيقات و فناوري و بهداشت، درمان و آموزش پزشكي مكلفند با همكاري وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي و مركز آمار ايران، رشتههاي تحصيلي خود را متناست با بازار كار تعيين نمايند.
ت- دانشگاه پيامنور مكلف است شصتدرصد(60%) از درآمدهاي حاصل از شهريه دانشجويان هر واحد را براي توسعه همان واحد اختصاص دهد و مابقي را براي توسعه و تجهيز واحدهاي دانشگاهي در مناطق محروم اختصاص دهد.
ث- شورايعالي مهارت به رياست معاون اول رئيسجمهور تشكيل ميگردد. اين شورا مكلف است براساس آييننامهاي كه حداكثر ظرف مدت ششماه پس از تشكيل تدوين ميشود، نظام صلاحيتهاي حرفهاي مشاغل را طراحي و استقرار آن را مديريت نمايد.
همچنین نمایندگان در ماده الحاقي33 دولت را موظف کرده اند بهمنظور تقويت كمي و كيفي بسيج مستضعفان، آرمانها و مباني انديشه انقلاب اسلامي، توسعه فرهنگ امر به معروف و نهي از منكر و حضور بيشتر نيروهاي مردمي در صحنههاي امنيت و دفاع از كشور، اقدامات و تسهيلات لازم را به شرح زير فراهم نمايد:
الف- حمايت از زيرساختها براي توسعه نواحي شهرستاني و ردههاي مقاومت بسيج، متناسب با توسعه و تغییرات تقسيمات كشوري
ب- پشتيباني از ردههاي مقاومت بسيج و بسيج اساتيد، دانشجو و طلبه در دستگاههای اجرائی بهويژه در فعاليتهاي پژوهشي و علمي
پ- كمك به تعمیق ارزشهاي انقلاب اسلامي و توسعه فرهنگ و تفكر بسيجي از طريق تشكيل هستههاي تربيتي، غنيسازي اوقات فراغت، توسعه فرهنگ ارزشي و استفاده از نخبگان بسيجي براي مشاوره و توليد فكر، توسعه فرهنگ عفاف و حجاب، آشنايي با مباني انديشه حضرت امام خميني(ره) با اجراي طرحهاي دانشجويي، دانشآموزي، اقشار و ردههاي مقاومت بسيج
ت- پشتیبانی و كمك به مقابله با جنگ نرم در حوزههاي مختلف با اولويت حضور فزآينده در فضاي مجازي و رايانهاي(سايبري) با رويكرد بومي
ث- امكان استفاده از خدمت كاركنان بسيجي فعال و ويژه شاغل براي شركت در آموزشها و اردوها و ساير برنامهها حداكثر بهمدت پانزده روز در سال به جاي خدمت اداري بدون دريافت حق مأموريت
ج- پشتيباني از ردههاي مقاومت بسيج جامعه زنان بهويژه در فعاليتهاي مربوط به توسعه فرهنگ عفاف و حجاب و تحكيم بنياد خانواده
تبصره 1- به سازمان بسيج مستضعفین اجازه داده ميشود از محل اعتبار مصوب خود حمايت لازم را براي تأمين پوشش بيمهاي و جبران خسارتهای ناشي از بهكارگيري بسيجيان فاقد پوشش بيمهای در مأموريتهاي مختلف بهويژه دفاعي، امنيتي و کاروانهای راهيان نور بهعمل آورد.
تبصره 2- به دستگاههاي اجرائي اجازه داده ميشود متناسب با ميزان آمادگي سازمان بسيج سازندگي، اجراي بخشي از فعاليتهای آموزشي، بهداشتي، فرهنگي و غنيسازي اوقات فراغت و پروژههاي عمراني خود از قبيل احداث و تعمير مساجد، مدارس و خانههاي بهداشت روستايي، بيابانزدايي، جنگلكاري، آبرساني به روستاها در مناطق محروم، روستايي و مرزي به آن سازمان واگذار نمایند تا با استفاده از نيروهاي داوطلب بسيجي و مردمي و جوانان و متخصصان بهنحو سازمانيافته، اجراء نمايد.
نظر شما