دولت زمینه مشارکت خانواده ها و سازمان های مدنی در امر حجاب و عفاف را فراهم کند

خبرگزاری شبستان: عضو هیات علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی با بیان اینکه دولت باید زمینه مشارکت خانواده ها و سازمان های مدنی مردم نهاد درامر حجاب و عفاف را فراهم کند گفت:مشکل ما بیش از آموزش، وجود نگرشهای ناهمسو،‌ محمل های توجیهی ناصواب است.

حجت الاسلام سید حسین شرف الدین، عضو هیات علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی( ره) در پاسخ به این سوال که عدم آموزش و ارایه الگوی صحیح یکی از مشکلات حجاب و عفاف جامعه ما می باشد که این امر باعث شده جوانان با تغییر در مدل و لباس‌های غربی با هر پوششی در جامعه ظاهر شوند، نظر شما در این خصوص چیست؟ گفت: به اعتقاد من، در سطح فردی کمتر هنجاری از هنجارهای اجتماعی را می توان یافت که به اندازه حجاب راجع به آن آموزش، اطلاع رسانی، سیاست گذاری، ایجاد حساسیت و تاحدی فرهنگ سازی شده باشد.

 

وی اظهار کرد: در موضوع عفاف البته کاستی هایی وجود دارد چون حصول ملکه عفاف و حیا به عنوان زیرساخت ذهنی و روانی حجاب به معنای عام و سایر جلوه های رفتاری مورد انتظار، علاوه بر آموزش و شناساندن ابعاد و اقتضائات به بسترسازی محیطی،‌ انگیزه زایی، مشارکت راغبانه فرد و مراقبت عملی با هدف شکوفایی ظرفیت های فطری،‌ درونی ساختن ارزش های مربوط، رعایت معیارها در مقام عمل و مبارزه با وساوس و آسیب های محیطی نیاز دارد.

 

 حجت الاسلام  شرف الدین با بیان اینکه  مشکل ما بیش از آموزش، وجود نگرشهای ناهمسو،‌ محمل های توجیهی ناصواب،‌ فقدان یا ضعف انگیزه، وجود برخی شبهات و دواعی، پارازیت های فرهنگی است. تصریح کرد: تلاش های گسترده ای در سال های اخیر در جهت  فرهنگ سازی مطلوب صورت گرفته، اگر چه موفقیت حاصل شده با سطح مورد انتظار فاصله در خور توجهی دارد. این خود از ابعاد مختلف نیاز به واکاوی و تحلیل کارشناسانه دارد.

 

 عضو هیات علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) ادامه داد: دراهمیت فرهنگ حجاب و عفاف همین بس که طبق مصوبه ۵۶۶ شورای عالی انقلاب فرهنگی(مورخ ۴/۵/۱۳۸۴) مجموعه قابل توجهی از نهادها و سازمانهای اصلی کشور حسب ماموریت های ذاتی و محول، در قالب تشکلی تحت عنوان کمیته«ترویج و گسترش فرهنگ عفاف» با محوریت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تمهید مقدمات لازم(اطلاع رسانی، تعلیم و تربیت، فرهنگ سازی، سیاستگذاری، نظارت و کنترل محیطی، تمهید اقلام و محصولات مورد نیاز، برخورد با عوامل اخلال و...) در این خصوص، در سطوح عاملی و ساختاری ماموریت یافته اند.

 

وی افزود: این سازمانها عبارتند از: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی، شورای فرهنگ عمومی، سازمان ملی جوانان(که اینک در وزارت ورزش ادغام شده است)، وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری؛ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی؛ وزارت کشور، نیروی انتظامی، وزارت اطلاعات، وزارت بازرگانی، وزارت اقتصاد و دارایی، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت مسکن و شهرسازی، کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، سازمان صدا و سیما، ستاد امر به معروف و نهی از منکر، شورای فرهنگی اجتماعی زنان، مرکز امور مشارکت زنان، سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و سازمان تربیت بدنی می باشند.

 

وی خاطر نشان کرد: بدیهی است که مشارکت این مجموعه عظیم و امکان بهره گیری بهینه از ظرفیت های بالقوه و بالفعل هریک از این سازمانها در تامین اهداف مورد نظر، بدون یک برنامه ریزی دقیق،‌ منسجم، کارشناسی شده همراه با تقسیم کار مشخص و تمهید نظارت ها و ضمانت اجراهای کافی در چارچوب یک مرکزیت ستادی، نتیجه درخوری درجهت تامین اهداف این شورا و اجرایی شدن راهبردهای ۴۵ گانه مذکور در این مصوبه به دنبال نخواهد داشت. بدیهی است که دولت باید علاوه بر فعال سازی سازمانهای مذکوردر چارچوب یک تعامل مشترک و برنامه ریزی شده، زمینه مشارکت هر چه بیشتر افراد، خانواده ها، سازمانهای مدنی مردم نهاد‌ و عموم مردم را در تحقق این مهم فراهم نماید.

 

کد خبر 540688

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha