دعوت وزیر خارجه توگو از ظریف/ دورنمای رشد اقتصادی چشمگیر ایران

خبرگزاری شبستان:کارزار گروه آمریکایی برای ممانعت از بازگشت شرکت‌های غربی به ایران، دعوت وزیر خارجه توگو از ظریف، دورنمای رشد اقتصادی چشمگیر ایران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: کارزار گروه آمریکایی برای ممانعت از بازگشت شرکت‌های غربی به ایران، دعوت وزیر خارجه توگو از ظریف، ادعای شاه سعودی درباره دخالت ایران در امور کشورش، دورنمای رشد اقتصادی چشمگیر ایران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

ایرلند به دنبال بازگشایی سفارت خود در تهران

روزنامه ایریش تایمز از سفر یک هیات سیاسی و تجاری ایرلندی به تهران در اواخر ماه جاری میلادی خبر داد.

این روزنامه با اشاره به اینکه از زمان رفع تحریمها کشورهای اروپایی به دنبال توسعه روابط با تهران هستند، از طرح دولت ایرلند برای بازگشایی سفارت خود در تهران در راستای تحکیم روابط با ایران و استفاده از فرصتهای موجود در دومین اقتصاد بزرگ خاورمیانه خبر داد.

براساس این گزارش، ایران با جمعیت 80 میلیونی بزرگترین کشوری است که از زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در حال متصل شدن به بازارهای جهانی است.

ایریش تایمز نوشت؛ یک هیات ایرلندی اواخر ماه جاری میلادی به تهران سفر میکند تا چشم انداز ایران در زمینه خدمات سلامت، تکنولوژی و خدمات مالی را مورد بررسی قرار دهد.

چارلی فلنگان وزیر خارجه ایرلند گفت: با آگاهی از عوامل سیاسی، اقتصادی و تجاری، ایرلند به دنبال بازگشایی سفارت خود در تهران است تا از این طریق به شرکتهای ایرلندی در زمینه استفاده از فرصتهای زیادی که اکنون در ایران وجود دارد کمک کند.

کارزار گروه آمریکایی برای ممانعت از بازگشت شرکت‌های غربی به ایران

یک گروه لابی‌گر قدرتمند آمریکایی که تا سال گذشته برای جلوگیری از حصول توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 تلاش می‌کرد، کارزاری بین‌المللی برای جلوگیری از مراوده شرکت‌های بزرگ غربی با ایران به راه انداخته است.

به نوشته نشریه «فایننشال تایمز»، گروه «متحد علیه ایران هسته‌ای» (UANI) که اعضایی از هر دو حزب اصلی آمریکا دارد دارد، قصد دارد با ترکیبی از آگهی‌های روزنامه‌ای و نامه‌های سرگشاده، موسسات مالی و شرکت‌هایی را که به ایران بازگشته‌اند یا برای این کار برنامه‌ریزی می‌کنند، تحت فشار قرار دهد.

این اقدام در حالی انجام می‌شود که همین حالا نیز ایران از عدم تحقق منافع اقتصادی مورد انتظار ازتوافق هسته‌ای گلایه دارند. دیپلمات‌های غربی می‌گویند تنش‌ها بر سر تحریم‌ها هنوز به حدی نرسیده که توافق را تضعیف کند، اما ایرانی‌ها احساس می‌کنند که به آن‌ها کم فروشی شده است.

گروه متحد علیه ایران هسته‌ای قصد دارد به 140 شرکت بین‌المللی نامه نوشته و به آن‌ها نسبت به تبعات تجارت با ایران هشدار دهد. این گروه تاکنون به 30 شرکت نامه نوشته است. علاوه بر این، قرار است آگهی‌هایی علیه تجارت با ایران در روزنامه‌های اروپایی چاپ شود.

اولین مورد از این آگهی‌ها از این هفته در آستانه نشست حمایت از تجارت با ایران در زوریخ، در روزنامه‌ها منتشر خواهد شد.

«مارک والاس» نماینده پیشین ایالات متحده در سازمان ملل که حالا مدیر اجرایی متحده علیه ایران هسته‌ای است، می‌گوید شرکت‌های اروپایی پیش از سفر به ایران باید بدانند که همکاری با تهران همچنان دارای ریسک است و ممکن است تحریم‌های مربوط به مسئله حقوق بشر، تروریسم و غیره گریبانگیر آن‌ها شود.

«پتر ویتینگ» سفیر آلمان در آمریکا در حمایت از تجارت با تهران، گفته است: «ما همواره معتقد بودیم که از سرگیری روابط تجاری، بخشی از توافق هسته‌ای است. این یعنی کاهش تحریم‌ها.»

وی گفت با وجود نارضایتی ایرانی‌ها از وضع رفع تحریم‌ها، «ما هنوز به نقطه شکست نرسیده‌ایم.»

به نوشته فایننشال تایمز، گروه «متحد علیه ایران هسته‌ای» تاکنون به شرکت‌هایی چون «جنرال الکتریک»، «بمباردیر»، «مائرسک» و «زیمنس» نامه نوشته است. در این نامه‌ها، ایران به حمایت از تروریسم متهم شده است.

گروه «متحد علیه ایران هسته‌ای» در سال 2008 توسط گروهی از مقامات سابق آمریکایی از هر دو حزب، از جمله «جیم وولسی» رئیس سابق سیا، «ریچارد هابروک» و «دنیس راس» شکل گرفت.

«گری سیمور» عضو سابق دولت اوباما سال گذشته از ریاست این گروه استعفا داد و توافق هسته‌ای با ایران را در راستای منافع آمریکا دانست.

دعوت وزیر خارجه توگو از ظریف برای سفر به این کشور

«محمد سعد اروساما» سفیر جدید اکردیته توگو در جمهوری اسلامی ایران بعد‌ازظهر امروز (یکشنبه) با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان دیدار و رونوشت استوارنامه خود را تقدیم وی کرد.

وزیر امور خارجه کشورمان در این دیدار ابراز امیدواری کرد که سفیر جدید توگو بتواند سطح روابط بین 2 کشور را افزایش دهد.

سفیر جدید توگو نیز ضمن ابلاغ سلام گرم وزیر خارجه کشورش اظهار داشت: من از دوران دانشجویی یکی از تحسین‌کنندگان جمهوری اسلامی ایران بودم و بسیار خرسندم که به عنوان اولین سفیر اکردیته توگو در تهران انتخاب شدم.

وی با بیان اینکه تلاش خواهم کرد روابط 2 کشور را ارتقا دهم، گفت: وزیر امور خارجه توگو از جنابعالی دعوت کرده که از کشور توگو دیدار کنید.

مهر:

فوربس: آینده اقتصادی ایران، با وجود تحریم ها روشن است

مجله فوربس در گزارشی درباره آینده اقتصاد ایران و رشد فن آوری در این کشور به تحریم های آمریکا علیه ایران اشاره می کند که هنوز به قوت خود باقی هستند.

به گزارش این مجله آمریکایی در حال حاضر صادرات نفت ایران بعد از عربستان قرار دارد ولی نکته مهم اینجاست که رشد نیروی ماهر و دانشمند ایرانی با کشورهای خاورمیانه قابل مقایسه نیست.

به نوشته فوربس در حال حاضر در ایران سالانه ۲۳۳ هزار مهندس و دانشمند علوم مختلف تربیت می شوند که با جمعیت کشورهای کوچک خاورمیانه مثل اردن برابری می کند.

نویسنده مقاله در گفتگو با یکی از موسسان شرکت های فن آوری به نیروی متخصص و ماهر در ایران اشاره کرده که در خاورمیانه بی نظیر است و هیچ کشوری توان رقابت با این نیروی ماهر را ندارد.

فوربس در ادامه می نویسد: در سه سال گذشته بیش از ۲۰۰ شرکت تازه تاسیس در حوزه فن آوری و دانش تاسیس شده اند و انتظار می رود ایران تنها ۱۰ درصد به درآمدهای نفتی وابسته شود.

این مجله آمریکایی هفت دلیل عمده برای رشد اقتصادی ایران در آینده ذکر می کند که مهمترین آنها حجم اقتصاد ایران و ایجاد شرایط ساختاری بعد از لغو تحریم ها علیه ایران است. فوربز یکی از مهمترین دلایل خود را جمعیت ۷میلیون نفری از دانشمندان ایران عنوان می کند که با جمعیت اردن برابر است.

بر این اساس با وجود اینکه هنوز تحریم های اقتصادی علیه ایران برداشته نشده است بسیاری از شرکت های اروپایی و آمریکایی برای ارتباط با ایران علاقه نشان داده اند و انتظار درخشانی برای آینده اقتصاد ایران پیش بینی می شود.

در ایران جوانان کارآفرین ایده‌های خود را ارائه می‌کنند و در این میان  آنچه اهمیت دارد این است که چطور می‌توانند در پیشرفت کشور نقش ایفا کنند.

شاه سعودی مدعی دخالت ایران در امور کشورهای منطقه شد

«سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان روز یکشنبه در دیدار با «قربان قلی بردی محمداف» رئیس جمهور ترکمنستان در ریاض، با ادعای دخالت ایران در امور کشورهای منطقه اعلام کرد که ایران این دخالتها را متوقف کند و از حمایت گروههای مسلح دست بردارد. این ادعای پادشاه سعودی در حالی است که سعودی ها مستقیما در امور داخلی بسیاری از کشورهای منطقه از جمله عراق، بحرین، سوریه و یمن دخالت می کنند.

پادشاه عربستان در ادامه بدون اشاره به تجاوزات بیش از یک سال عربستان علیه یمن و کشتار هزاران نفر از مردم بی گناه این کشور گفت:‌ امیدواریم که مذاکرات بین طرف های یمنی در کویت به ایجاد راهکاری برای حل بحران این کشور بر اساس طرح شورای همکاری خلیج فارس، گفتگو بین طرف های یمنی و قطعنامه شورای امنیت منجر گردد.

سلمان بن عبدالعزیز که کشورش در حمایت مالی و تسلیحاتی از تروریست ها در سوریه ید طولایی دارد، افزود: امیدواریم تلاش های بین المللی برای حل بحران سوریه بر اساس بیانیه «ژنو۱» و قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت نتیجه بخش باشد.

دورنمای رشد اقتصادی چشمگیر ایران/ارائه ۷ دلیل

مجله آمریکایی فوربس با انتشار مطلبی از دورنمای روشن اقتصاد ایران خبر داد.

در این مقاله آمده است هر چند عناوین خبری درباره اقتصاد ایران کمرنگ شده اند، اما چیزی از جاذبه اقتصاد ایران کم نشده است.

نوییسنده با اشاره به گزارش بانک جهانی درباره رشد اقتصادی ۷ درصدی ایران برای سال اینده که با اقتصادی ۴۰۰ میلیارد دلاری دومین اقتصاد منطقه بعد از عربستان است می نویسد: تصور کنید چه اتفاقی می افتد اگر این رشد اقتصادی را با نظام آموزش عالی کشوری که سالانه ۲۳۳ هزار دانشمند و مهندس تربیت می کند را در کنار هم قرار دهیم و در محیطی بگذاریم که با اقتصاد دنیا ارتباط تازه ای پیدا کرده است.

به اعتقاد نویسنده حاصل کنار هم جمع شدن این عوامل ممکن است در صورتیکه مشکل خاصی پیش نیاید منجر به شکل گیری هزاران شرکت تازه تأسیس و کسب و کار کوچک شود.

نویسنده در ادامه هفت دلیل ارائه می کند که نشان می دهد ایران در آینده، نسلی از شرکت ها را شاهد خواهد بود که سریع رشد خواهند کرد. این دلایل عبارتند از:

۱) حجم اقتصاد ایران و لغو تحریم های بین المللی: کشور ایران جمعیتی نزدیک به ۸۰ میلیون نفر دارد و ظرفیت تولید آن در خاور میانه بی نظیر است. نفت و گاز این کشور فقط ۱۰ درصد تولید ناخالص داخلی را تشکیل می دهد و این بدان معناست که ایران بستر متنوعی برای رشد دارد.

۲)جمعیت فراوان تحصیلکرده: حدود ۹.۴ درصد جمعیت ایران تحصیلات عالی دارندیعنی ۷.۵ میلیون نفر رقمی که برابر جمعیت اردن و اسرائیل است.

۳) قدرت خاص ایران در زمینه های فناوری: به اعتقاد نویسنده ایران دارای دانشگاهی است که به دانشگاه «ام آی تی» ایران معروف است.

۴) با وجود تحریم‌های آمریکا، روابط میان جوامع کارآفرین ایرانی و آمریکایی در حال شکل گیری است.

۵) در حال نوسازی بودن زیر ساخت های ایران

۶) پیش رفتن تغییرات با سرعتی بیشتر از آنچه انتظار می رود: نویسنده در ادامه به تجربه کریستوفر شرودر، سرمایه گذار آمریکایی در دو سفر اخیر خود به ایران اشاره کده و به نقال از وی می نویسد: در سفر اول خودم به ایران شاهد دسترسی اندکی به فناوری های نسل سوم ۳G و نسل چهارم ۴G بودم؛ یک سال بعد وقتی به ایران برگشتم دیدم که این فناوری ۲۰ میلیون مشترک داشت.

۷) کسب و کارهای تازه تأسیس در حال رسیدن به دوران اوج خود هستند: کارآفرینان جوان در ایران با مشکلات واقعی روبرو هستند، مشکلاتی نظیر آلودگی، تغییرات آب و هوایی یا تغییرات اجتماعی و سیاسی.

نویسنده در ادامه یادآور می شود که در ایران جوانان کارآفرین ایده‌های خود را ارائه می‌کنند  و در این میان  آنچه اهمیت دارد این است که چطور می‌توانند در پیشرفت کشور نقش ایفا کنند.

هند ۶.۵ میلیارد دلار از بدهی های خود با ایران را تسویه می کند

از آنجایی که هند علاقه‌مند به ادامه روابط با ایران در بخش سوخت های هیدروکربنی است این کشور در صورت تعیین کانال پرداختی آماده تصویه ۶.۵ میلیارد دلار از بدهی های نفتی خود به ایران است.

بنا بر این گزارش، اعلام آمادگی هند برای پرداخت بدهی های خود در حالی صورت می گیرد که «ناراندا مودی» نخست وزیر این کشور احتمالا اواخر این ماه به ایران سفر خواهد کرد.

منابع دولتی هند اعلام داشته است در خصوص این مشکل گفتگوهایی بین دو طرف در سطوح مختلف صورت گرفته است.

این منابع دولتی اعلام داشته اند: ما در حال کار کردن بر روی مسئله پرداخت بدهی های خود به ایران هستیم و مطمئن هستیم که مسئله به زودی حل و فصل خواهد شد.

در پی اجرایی شدن برجام ایران خواستار تغییر شیوه قدیمی پرداخت قیمت نفتش به روپیه شده است و به جای آن خواستار دریافت طلب خود به یورو شده است.

این مقامات هندی اعلام داشته اند با وجود لغو تحریم های ایران بعد از اجرایی شدن برجام هنوز کانال های بانکی برای پرداخت پول ایران با مشکل مواجه هستند.

تسنیم:

لغو سفر وزیر اقتصاد آلمان به ایران

سفر رسمی "زیگمار گابریل"، وزیر اقتصاد آلمان به ایران به دلیل ابتلای وی به بیماری لغو شده است.

روزنامۀ آلمانی دی ولت روز یکشنبه (12 اردیبهشت) نوشت وزیر اقتصاد و مشاور آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان سفر خود را به ایران که قرار بود روز دوشنبه (13 اردیبهشت) آغاز شود، به دلیل بیماری لغو کرده است.

به گزارش وزارت اقتصاد آلمان، گابریل روز یکشنبه در تماس تلفنی با علی طیب‌نیا، همتای ایرانی خود اعلام کرد به دلیل ابتلاء به بیماری قادر نیست به ایران بیاید.

براساس این گزارش سفر گابریل به زمان دیگری موکول شده است.

گابریل همچنین سخنرانی روز جمعه خود در گردهمایی  ﮐﻨﻔﺪراﺳﯿﻮن اﺗﺤﺎدﯾﻪ ﻫﺎی ﮐﺎرﮔﺮی آﻟﻤﺎن را به مناسبت روز کارگر لغو کرده بود.

گابریل پیشتر در صدر اولین هیأت تجاری اروپایی در تاریخ 28 تیر 1394 و پس از توافق ایران و کشورهای عضو گروه 1+5 بر سر برنامۀ جامع اقدام مشترک (برجام) یک سفر سه روزه به ایران انجام داد.

ایران و روسیه موافقتنامه باز کردن "راهروی سبز" را امضا می‌کنند

"آندری بلیانینوف" رئیس سرویس فدرال گمرک روسیه در همایش مربوط به مدیریت در شرایط حوزه اقتصادی آزاد در کریمه گفت ایران و روسیه موافقتنامه افتتاح "راهروی سبز" گمرک را در ماه می امضا می‌کنند.

وی گفت: ایران قول می‌دهد از لحاظ تحویل میوه و سبزیجات جایگاه ترکیه را بطور کامل جبران کند. ما در ماه می برای امضای موافقتنامه "راهروی سبز" به ایران سفر می‌کنیم.

این راهرو مقررات گمرک را تسهیل کرده و اجازه می‌دهد بسیاری از امور مربوط به بازرسی و ترخیص گمرکی تسریع شود.

به گزارش بخش دیپلماسی رسانه ای سفارت روسیه در دیداری که در اواخر ماه گذشته میان مهدی سنایی سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه با آقای آندری بیلیانینوف رئیس سرویس فدرال گمرک روسیه صورت گرفت ، سفیر جمهوری اسلامی ایران به نقش همکاری های گمرکی دو کشور در ارتقاء سطح روابط تجاری و اقتصادی میان جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه اشاره و بر ضرورت امضای موافقتنامه تعرفه ترجیحی میان دو کشور تاکید نمود.

ایرنا:

تلاش لابی آمریكایی برای مقابله با سرمایه گذاری خارجی در ایران

روزنامه انگلیسی «فایننشال تایمز» گزارش داد یك گروه بانفوذ آمریكایی با اجرای یك برنامه بین المللی قصد دارد شركت های بزرگ غربی را از فعالیت در ایران منصرف كند.

گروه لابی موسوم به «اتحاد علیه ایران هسته ای» (UANI) كه یك گروه دوحزبی و از مخالفان اصلی توافق هسته ای (برجام) است، قصد دارد از طریق انتشار آگهی های تبلیغی در روزنامه ها و نامه های علنی ، بر شركت های چندملیتی كه به ایران بازگشته یا قصد بازگشت به ایران را دارند ، فشار وارد كند.

این لابی آمریكایی قصد دارد با ارسال نامه هایی به 140 شركت در خصوص تداوم خطرات ادعایی فعالیت در ایران به آنها هشدار دهد. این گروه فشار همچنین از این هفته و در آستانه كنفرانس تشویق تجارت و سرمایه گذاری در ایران كه قرار است در زوریخ برگزار شود ، آگهی هایی را در روزنامه ها منتشر خواهد كرد.

«مارك والاس» نماینده پیشین آمریكا در سازمان ملل و رئیس گروه فشار «اتحاد علیه ایران هسته ای» ادعا كرد: شركتها هنگام سفر به ایران باید نسبت به خطرات این كار آگاه باشند و این خطرات تغییر اساسی نكرده است.

والاس با ابراز خشم از بازگشت شركت های خارجی به ایران ، ادعا كرد: طبق برجام تخفیف محدود تحریم ها شامل حال ایران شده و قرار بر این نبوده كه شركت های خارجی به ایران سرازیر شوند.

به گزارش ایرنا ، تلاش لابی های ضد ایرانی برای مقابله با سرمایه گذاری های خارجی در ایران در حالی است كه جان كری وزیرامور خارجه آمریكا هفته گذشته در نیویورك گفت: آمریكا مخالف كار كردن بانك های خارجی با ایران مطابق با شروط توافق هسته ای نیست.

وی خاطرنشان كرد كه تلاش می كند تا نااطمینانی های موجود در محافل تجاری در خارج از آمریكا درباره سرمایه گذاری در ایران را حل و فصل كند. كری افزود: اكنون فرصت هایی برای بانك های خارجی برای كار كردن با ایران وجود دارد ؛ متاسفانه به نظر می رسد كه برخی بانك های خارجی دچار سردرگمی هایی شده اند و ما می خواهیم كه این مسائل را روشن سازیم.

کد خبر 540606

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha