هزینه صرفه‌جویی‌ نمایشگاه کجا صرف شد؟/ برپایی رایگان نمایشگاه کتاب در شهر آفتاب برای ۱۰سال

خبرگزاری شبستان: حضور جمعیت مردمی را دغدغه اهالی نشر دانست و گفت: جابجایی از داخل به خارج شهر ریزش جمعیتی خواهد داشت، اما نمایشگاه کتاب یک سرمایه اجتماعی است و قرار شد که بخشی از هزینه صرفه جویی در تبلیغات محیطی صرف شود.

به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان، سیدعباس صالحی، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس نمایشگاه کتاب در نشست خبری بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران که امروز 12 اردیبهشت ماه در مجموعه شهر آفتاب برگزار شد، در سخنانی گفت: یکی از مباحث مهم این دوره نمایشگاه کتاب تغییر و نقل مکان این رویداد بزرگ است چرا که مکان همیشه مسئله مهمی برای هر رویدادی بوده و هر قدر که این رویداد بزرگ تر باشد مسئله مهم تر می شود. جابجایی نمایشگاه کتاب به مجموعه شهر آفتاب اتفاق مهمی است که در این دوره مشاهده خواهیم کرد.

 

وی خاطرنشان کرد: مکان باید به گونه ای باشد که برای ناشران و مراجعه کنندگان پاسخگو باشد البته نمی خواهیم همه چیز کامل است اما برگزاری نمایشگاه کتاب به عنوان اولین نمایشگاه در مجموعه شهر آفتاب شروعی خوب است.

 

صالحی تاکید کرد: خوشبختیم که شروع نمایشگاه تهران در شهر آفتاب با نمایشگاه کتاب آغاز می شود و همه تهرانی ها و ایرانی ها از این پس شهر آفتاب را به عنوان شهر فرهنگ و کتاب خواهند شناخت و کتاب نشانی بر تارک شهر آفتاب خواهد بود.

 

همه شهر آفتاب را به عنوان شهر کتاب خواهند شناخت

وی با اشاره به دغدغه های موجود در زمینه مکان نمایشگاه کتاب بیان کرد: در حاشیه افتتاحیه نمایشگاه کتاب تفاهم نامه ای با شهرداری امضا می شود و به گونه ای می توان گفت نمایشگاه کتاب صاحب خانه خواهد شد چرا که این تفاهم نامه امکان حضور 10 ساله و رایگان نمایشگاه کتاب را در شهر آفتاب فراهم می کند.

 

نمایشگاه کتاب 10 سال رایگان در شهر آفتاب برگزار می شود

رییس نمایشگاه کتاب در ادامه با اشاره به عملکرد شهرداری تهران گفت: نگاه مثبت شهرداری تهران به کمک ما آمد که شهر آفتاب را بتوان شهر فرهنگ و کتاب خواند و صمیمانه از همکاری همه جانبه آنها تشکر می کنم. نمایشگاه کتاب فستیوال فرهنگی علاقه مندان به کتاب است که با توجه به صرفه جویی های صورت گرفته می توانیم در حوزه حمایتی و یارانه ها اتفاقات جالبی را شاهد باشیم.

 

وی در ادامه با اشاره به بحث برون سپاری کارهای اجرایی در نمایشگاه کتاب توضیح داد: امسال نیز در بخش های برنامه ریزی و اجرا 5 کمیته نمایشگاه کتاب در اختیار تشکل های نشر قرار گرفت و به همین دلیل تقویت وجه نمایشگاهی نمایشگاه کتاب در صدر کارها است و می توانیم امسال برای اولین بار احساس کنیم که در روز پایان نمایشگاه کارهای نمایشگاه بعدی را آغاز کنیم.

 

صالحی با اشاره به نواقصی که در مجموعه شهر آفتاب وجود خواهد داشت، اظهار کرد: بی تردید امسال در مکان تازه مثل اسباب کشی جدید قطعا نواقصی وجود خواهد داشت اما مهم این است که عزیزان ناشر و رسانه های همراه با این دیدگاه به قضیه نگاه کنند که این نمایشگاه مقدمه ای برای اتفاقات خوب است و ممکن است فراز و نشیب هایی در راه داشته باشیم.

 

هزینه صرفه جویی های نمایشگاه کتاب در کدام بخش ها صرف شد؟

وی در ادامه نشست در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه هزینه اجاره مصلی امام خمینی (ره) در بخشی از نمایشگاه کتاب هزینه شده و این صرفه جویی در کجا صرف شده است، گفت: مثلا مسئله ما این بود که نمایشگاه کتاب جایی درخور پیدا کند و پس از انتخاب شهر آفتاب صرفه جویی هایی نیز پدید آمد که هزینه این صرفه جویی ها به صورت شفاف عرضه خواهد شد و اما این صرفه جویی در سه حوزه هزینه شده است اول اینکه قرار شد در شورای سیاست گذاری اجاره بهای غرفه ها را کاهش داده یا حذف کنیم اما نمایندگان تشکل ها با این پیشنهاد موافق نبودند چرا که رایگان بودن یا تخفیف غرفه ها سبب می شد منابع درآمدی صنعت نشر کاهش یابد اما در این مورد قرار شد تخفیفاتی به ناشران عرضه شود و قرار شد در عوض آن تخفیف از ناشران حاضر در نمایشگاه کتاب خریداری شود، همچنین ناشرانی که غرفه های کوچک تر دارند تخفیف بیشتری دریافت کنند.

 

صالحی در ادامه سخنانش حضور جمعیت مردمی را دغدغه اهالی کتاب و ناشران عنوان کرد و افزود: نمایشگاه کتاب به عنوان یک سرمایه اجتماعی است و به همین دلیل جابجایی از داخل به خارج شهر ریزش جمعیتی خواهد داشت و از این رو قرار شد که بخشی از این صرفه جویی را در تبلیغات محیطی صرف کنیم.

 

وی بخش سوم هزینه صرفه جویی ها را در حوزه یارانه ها دانست و بیان کرد: در این حوزه طرح نظام اصلاح یارانه ها را اجرایی خواهیم کرد که در حوزه افزایش مصداقی و کمی یارانه ها است.

 

 

 

 

کد خبر 540500

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha