به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، حجت الاسلام سید لطف الله سپهر، مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان، امروز(12 اردیبهشت) در اولین جلسه انجمن کتابخانه های عمومی استان در سال 95، با اشاره به نقش کتاب در امور مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و...، گفت: یکی از دغدغه ها و دل نگرانی های مقام معظم رهبری در حوزه فرهنگی و اجتماعی، عدم توجه به کتاب، چاپ و فراگیری این موضوع است و اظهار نگرانی کردند که آنچنان که شایسته یک ملت متمدن بوده، کتاب نقش خود را باز نکرده است.
وی با بیان اینکه نیازمند یک اهتمام ویژه در راستای تحقق دغدغه های مقام معظم رهبری و اجرایی کردن فرمایشات ایشان در حوزه کتاب هستیم، افزود: وضعیت استان خوزستان نسبت به کشور بد نیست ولی خوزستان به تعبیر مقام معظم رهبری از لحاظ تولید نیروی انسانی در جهان اسلام نقش محوری داشته و دارد و با وجود علما و شخصیت های برجسته، نیاز است گام های بلندتری در حوزه کتاب برداشته شود.
وی با اشاره به اینکه برای جذب و ارتقای فرهنگ مطالعه نیازمند تولید فرهنگی در حوزه کتاب و کتابخوانی هستیم که در این راستا مسئولان شهری و فرهنگی باید همکاری داشته باشند، اضافه کرد: خوزستان از لحاظ زیربنا دومین استان کشور است و در دولت تدبیر و امید نیز 17 پروژه را در کل استان احداث کردیم.
مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان، با بیان اینکه سال گذشته استاندار خوزستان به خاطر اهتمام در حوزه کتاب و کتابخوانی، در کشور به عنوان استاندار برگزیده انتخاب شد، عنوان کرد: فرمانداران و نمایندگان مجلس استان در بحث توسعه که زیربنای کتابخوانی است، توجه خوبی دارند.
وی تصریح کرد: ما در بحث عضو به خاطر نداشتن فعالیت های جذاب و منابع مورد نیاز جوانان در سطح کشور و استان افت کردیم و در حال حاضر در خوزستان بیش از 153 هزار نفر عضو داریم که این تعداد عضو زیبنده استانی با جمعیت بالای پنج میلیون نفر و فرهنگ و تمدن غنی، نیست.
وی با اشاره به اینکه از هر 100 نفر جمعیت، سه نفر عضو کتابخانه هستند، اظهار کرد: در کتابخانه های استان، 2 میلیون و 586 هزار جلد کتاب موجود است و به ازای هر 100 نفر 54 جلد کتاب داریم که البته با توجه به شاخص های پیش بینی شده آینده کشور در این حوزه عقب هستیم.
حجت الاسلام سپهر، تعداد کتابخانه های عمومی استان را 219 باب عنوان کرد و با بیان اینکه از این تعداد 53 کتابخانه مشارکتی و 166 کتابخانه نهادی است، اذعان داشت: در استان به ازای هر 21 هزار نفر جمعیت یک کتابخانه وجود دارد که شاخص کشوری 25 هزار نفر است و در این بخش از میانگین کشوری بالاتر هستیم.
وی با تاکید بر اینکه بیش از 330 میلیارد ريال از شهرداری ها طلبکار هستیم که باید تدابیری جهت پرداخت بدهی شهرداری ها به کتابخانه ها اندیشیده شود، ابراز کرد: اعتبارات کتابخانه ها در سال 93، 54 میلیارد و 273 میلیون ريال و در سال 94، 77 میلیارد و 933 میلیون ریال بود و وصولی ما در بحث عمرانی سال گذشته کمتر از 10 میلیارد ريال و سال 93 بیش از 20 میلیارد ريال بود.
وی خاطر نشان کرد: بیش از 400 مؤلف و ناشر طبق بانک اطلاعاتی که در دست داریم در سطح استان فعالیت می کنند ولی به خاطر کمبود منابع در سال های 93 و 94 تنها توانستیم از پنج ناشر 500 جلد کتب خریداری کنیم و مابقی آنها از حمایت های کتابخانه های عمومی محروم ماندند.
مدیرکل کتابخانه های استان، با اشاره به اینکه اگر این وصولی ها صورت بگیرد می توان حمایت و خدمات های بیشتری به ناشران ارائه دهیم، ادامه داد: امسال برنامه های فرهنگی خوبی در رابطه با خواندن کتاب تحت عنوان طرح ملی 50 کتاب سال را در دستور کار داریم که باید هر ماه چهار کتاب خوانده می شود.
وی اولین همایش عوامل و موانع جذب مخاطب، اولین کنگره شعر کتاب، جشنواره شعر رضوی، برنامه های متنوع در حوزه های فرهنگی و... را از جمله برنامه های سال گذشته دانست و یاد آور شد: 33 ایستگاه مطالعه در سطح استان راه اندازی شده که سال گذشته 570 هزار جلد کتاب از این ایستگاه ها برداشته و 100 هزار جلد نیز بازگردانده شد.
نظر شما