خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی: ۲۹ سال سابقه کار دارد و دیگر سالهای آخر خدمت خود را سپری می کند. سنش را می پرسم می گوید متولد ۲۴ اسفندماه ۱۳۴۶ هستم.
مهدی قسوره معلم گزیده کشوری از استان خراسان جنوبی که امروز (۱۲ اردیبهشت) برای شرکت در مراسم تجلیل کشوری راهی تهران شد. قرارمان در محل دفتر خبرگزاری شبستان است اما ظاهرا سنگ کلیه ای که در این روزها یار و همراهش شده است حال مساعدی برای آمدن وی به دفتر خبرگزاری برایش فراهم نمی کند، به مصاحبه تلفنی اکتفا می کنم.
می گوید پدرم هم شغل شریف معلمی را انتخاب کرده بود، در سالهای ابتدایی تحصیلم به مشهد منتقل شد. در دانشگاه ابتدا رشته برق را انتخاب کردم اما از آنجایی که پدرم معلم ریاضی بود و من هم علاقه زیادی به ریاضیات داشتم تغییر رشته دادم و لیسانس ریاضی در سال ۱۳۶۹ گرفتم.
قسوره با بیان اینکه در سال ۱۳۷۲ در مقطع ارشد قبول شدم اما چون در آن ایام تعداد معلمان بیرجند خیلی کم بود، با ادامه تحصیل من مخالفت شد تا اینکه در سال ۸۴ مجددا در مقطع ارشد رشته ریاضی قبول شده و در سال ۸۷ فارغ التحصیل شدم. تحصیل در مقطع دکترا را نیز در سال ۹۲ در دانشگاه سمنان آغاز کردم که اکنون در مراحل پایانی این مقطع تحصیلی هستم.
معلم برگزیده خراسان جنوبی با اشاره به خاطرات خود ادامه می دهد: در مقطع چهارم دبیرستان بودم به دلیل کسالت معلمم، مسئولیت تدریس به من سپرده شد و اینگونه بود که طعم شیرین معلمی را قبل از اینکه معلم بشوم، چشیده بود.
هنوز جمله اش تمام نشده که فورا و با تاکید می گوید «اگر دوباره به ۲۹ سال قبل برگردم باز هم همین شغل معلمی را انتخاب می کنم» و ادامه می دهد: سال اول معلمی من در فریمان سپری شد و بعد از آن به بیرجند منتقل شدم.
وی با اشاره به اینکه مدتی در مدارس شهرستان سربیشه مشغول تدریس بودم، افزود: دانش آموزان آن سالها، بسیار «خوب و موفق» بودند به طوری که از دانش آموزان آن زمان بنده، چد نفر پزشک شده اند و بعضی ها نیز به مدارج عالی رسیده اند.
قسوره با بیان اینکه بیشتر در مدارس شاهد، نمونه، تیزهوشان و دانشگاههای پیام نور، بیرجند، فنی و حرفه ای و فرهنگیان تدریس می کنم، گفت: در طول این سالها خاطرات بسیار زیادی را را جمع کرده ام، از طرح دوستی با دانش آموزان تا جایی که یک بار ناظم مدرسه که در روزهای اول تدریس مرا نمی شناخت، مرا با دانش آموزان اشتباه گرفت.
از وی می خواهم با یک حساب سرانگشتی آمار تعداد دانش آموزانی که در طول این ۲۹ سال خدمت به آنها تعلیم داده است را به ما بدهد، می گوید: در طول این سالها بیش از ۹ هزار دانش آموز تنها در مقطع متوسطه داشته ام، البته آمار دانش آموزان دیگر مقاطع و یادانشجویان را محاسبه نکردم.
این معلم برگزیده کشور ادامه می دهد: از یک کلاس ۱۵ نفره من در یکی از سالها، ۱۲ نفر اکنون در مقاطع دکترا در حال تحصیل هستند.
وی گفت: چندی پیش یکی از دانش آموزانم که در مقطع فوق لیسانس تحصیلاتش به پایان رسیده بود و برای ادامه تحصیل می خواست به خارج برود، برای خداحافظی به سراغم آمد که بسیار خوشحال شدم و تمام خستگی از تنم خارج شد که بعد از آن همه سال بازهم به یاد ما بوده است.
وی با اشاره به اینکه به مدت ۱۰ سال سرگروه ریاضی شهرستان بیرجند بودم، تصریح کرد: در طول این سالها شاید با مشکلات زیادی در زندگی شخصی مواجه بوده ام و گاها از نظر مادی در فشار؛ اما هنگامی که وارد کلاس درس می شوم تمام گرفتاری ها و مشکلات خود را فراموش می کنم و با عشق و رویی گشاده به تدریس می پردازم.
قسوره تاکید می کند: در طول این سالها سعی کرده ام که دانش آموزان را فرزندان خود بدانم و با آنها همچون فرزند خود رفتار کنم تا کلاس درسم خروجی بهتری داشته باشد.
وی با بیان اینکه ۴ نفر از خواهرانم نیز شغل شریف معلم بودند و پدرم نیز به مدت۳۳ سال به تدریس مشغول بود، گفت: بدون شک بزرگ شدن در چینین محیطی در انتخاب شغل معلمی موثر بوده است.
قسوره تصریح کرد: پسرم در حال حاضر در رشته های مهندسی مشغول به تحصیل است و چون به نوعی رشته های ما با یکدیگر در ارتباط است توانسته ام با کمک یکدیگر ۴ مقاله مشترک بدهیم.
وی افزود: همسرم (حمیده حسامی) نیز از معلمان ریاضی بیرجند است که در بسیاری از سختی های زندگی یار و یاور من بوده است.
این معلم برگزیده استان خراسان جنوبی یادآور شد: در طول این سالها هدایای زیادی از دانش آموزان خود دریافت کرده ام، برخی از دانش آموزان برایم جشن تولد گرفتند. هنوز برخی از هدایای دانش آموزان خود را نگه داشته ام چرا که برایم ارزشمند است.
گفتگو: زینب رمضانی
نظر شما