به گزارش خبرنگار شهری شبستان، اقبال شاکری، رییس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران در نشست خبری امروز به مناسبت هفته شوراها گفت: 117 هزار نفر در شوراهای شهر و روستا عضویت دارند که 55 هزار میلیارد تومان بودجه شهرداری را مدیریت می کنند.
وی با بیان اینکه 30 درصد بودجه کشور متعلق به شهرداری تهران است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر لایحه مدیریت شهری، منابع پایدار شهری، قانون دهیاری ها و لایحه استخدامی شهرداری ها در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است.
شاکری با بیان اینکه لایحه مدیریت شهری مهمترین لایحه در دست بررسی است، تصریح کرد: انتظار داریم بعد از بررسی لایحه مدیریت شهری در کمیسیون های تخصصی مجلس، نظر شورای اسلامی شهر تهران نیز در این باره اخذ شود.
شاکری با بیان اینکه باید جایگاه ارتقای شورای شهر و افزایش درآمد پایدار شهری مورد توجه قرار گیرد، اظهار داشت: به دلیل حجم کارها نمی توانیم نظارت دقیقی بر اقدامات شهرداری ها داشته باشیم.
رییس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به برگزاری مراسم روز شوراها خاطرنشان کرد: اعضای شورای اسلامی شهر از کاهش اختیارات شوراها ابراز نگرانی کردند.
وی با اشاره به مزایای ایجاد نظام فنی و اجرایی که در شهرداری تهران برای اولین بار رخ داده است، اذعان داشت: پیش از این آیین نامه ها و دستورالعمل ها به معاونت عمرانی ارجاع می شد اما اکنون جزو اختیارات معاونت برنامه ریزی شورا قرار گرفته است.
شاکری افزود: با تاسیس دفتر نظام فنی و اجرایی عمده آیین نامه ها و دستورات این دفتر برای 6 حوزه ماموریتی شهرداری لازم الاجرا است.
ریس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه در قالب دفتر نظام فنی و اجرایی پذیرش پروژه های شهرداری نیز ساماندهی می شود، خاطرنشان کرد: با ایجاد این نظام پذیرش پروژه های شهرداری در تمام حوزه ها ساماندهی می شود.
وی در ادامه با اشاره به سرنوشت طبقه هفتم پاساژ علاءالدین یادآور شد: روز پنجشنبه دادستان ناحیه 7، مالک پاساژ و شهردار منطقه از طبقات اضافی پاساژ علاءالدین بازدید کردند.
شاکری با بیان اینکه 10 اردیبهشت آخرین مهلت تخریب طبقات اضافه بود اما تخریب کامل آن هنوز انجام نشده است و در حد جمع آوری کابل و پارتیشن ها اقداماتی انجام شده است.
وی با بیان اینکه دادستان ناحیه 7 قرار است نتیجه را در جلسه امروز یا فردای خود درباره سرنوشت تخریب پاساژ علاالدین اعلام کند، تصریح کرد: سازمان نظام مهندسی اعلام کرده است تخریب باید با نظر آنها انجام شود و امیدواریم دادستان حکم مناسبی در این زمینه صادر کند.
شاکری با اشاره به تخلف 3 هزار متری در منطقه ولنجک تصریح کرد: جای سوال دارد که چطور تخلف توسعه ارزی 3 هزار متری و گودبرداری 100 درصدی توسط مهندس ناظر دیده نشده و مسئولان منطقه نیز گزارشی از این تخلف ارایه نکرده اند.
رییس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: نظارت سامانه مند شورای شهر می تواند کمک کند تا سیستم نظارت و کسب اطلاعات به گونه ای باشد که به موقع از تخلفات مطلع شویم و با آنها برخورد کنیم.
وی با بیان اینکه پیشگیری از وقوع تخلفات ساختمانی جزء وظایف ناظر نماینده شهرداری است، تصریح کرد: باید شرایط را به گونه ای فراهم کنیم که ناظر یا عامل شهرداری در صورت آگاهی از تخلف و گزارش ندادن آن حیثیت حرفه ای اش به خطر بیفتد.
شاکری با بیان اینکه نظام مهندسی قدرت خود را بر ناظر و شهرداری و عوامل خود داشته باشد، خاطرنشان کرد: شورای شهر نیز باید به موقع از تخلفات اطلاع یابد.
وی با بیان اینکه چرا مهندس ناظر و یا مامور شهرداری تخلف را به موقع گزارش نداده اند، تاکید کرد: حتما باید از بانک اختلاس انجام شود تا فرد متخلف را مجرم بدانیم.
رییس کمیته عمران شورای شهر تهران در پاسخ به این سوال که چرا حکم قلع تخلف سه هزار متری بعد از گذشت یک سال اجرایی نمی شود، تصریح کرد: عدول از این رای کمیسیون ماده 100 غیرقانونی است و قابل تبدیل به جریمه نمی باشد.
شاکری با بیان اینکه باید نام مالکان متخلف مانند پیمانکاران در لیست سیاه قرار بگیرد تا محدودیت هایی برای انجام پروژه برایشان ایجاد شود، تاکید کرد: شورای شهر جایگاه نظارتی دارد و نمی تواند رویکرد اجرایی داشته باشد و در صورت مشاهده تخلفات این مسایل به صورت محرمانه یا تذکر در صحن علنی شورا بیان می شود.
شاکری تاکید کرد: رای اعتماد شورا به شهرداران مناطق و معاونان آنها یکی از راه های افزایش نظارت بر عملکرد شهرداری است.
رییس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران در مورد نتیجه اختلاف سازمان نظام مهندسی و شهرداری تهران افزود: هفته گذشته جلسه ای برگزار شد و لیست کسانی که طی 2 هفته ابتدای سال جاری پروژه گرفته اند، مورد بررسی قرار گرفت و قرار شد بعد از توافق و انجام اقدامات لازم نظام مهندسی ناظران خود را معرفی کند.
شاکری اظهار داشت: نظام مهندسی بیان می کند که ناظرانی که طی 2 هفته سال جاری پروژه گرفته اند باید از سازمان نظام مهندسی کسب اجازه می کردند و چون این اقدام انجام نشده است متخلف محسوب می شوند و باید به کمیته انضباطی توضیح دهند در حالی که شهرداری تهران با این موضوع مخالف است.
وی با بیان اینکه سازمان نظام مهندسی از مالک تعهد می گیرد و مجری ذیصلاح باید در پروژه مشغول به کار شود، خاطرنشان کرد: شورای شهر و سازمان نظام مهندسی برای تامین سلامت و ایمنی در ساخت و ساز همه تلاش خود را به کار گرفته است.
رییس کمیته عمران شورای شهر تهران از افتتاح اولین دستگاه تبدیل نخاله ساختمانی و مصالح کشاورزی خبر داد و افزود: این کار سرمایه گذاری بزرگی در مدیریت نخاله ها است.
شاکری درباره پروژه شهر آفتاب نیز اظهار داشت: در پروژه شهر آفتاب 1300 میلیارد تومان برای فاز صفر هزینه شده است و به طور قطع نمایشگاه کتاب در سال جاری در شهر آفتاب برگزار می شود.
نظر شما