به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حجت الاسلام عبدالکریم عابدینی پیش از ظهر امروز (۱۱ اردیبهشت) در همایش استانی تجلیل و گرامیداشت روز ملی شوراها در سالن اجتماعات اداره کل تبلیغات اسلامی استان قزوین برگزار شد، بیان کرد: شورا در آیین اسلام جایگاه خاصی دارد و خداوند متعال در سوره آل عمران به پیامبر سفارش می کند با دیگران مشورت کند.
وی ادامه داد: البته مشورت پیامبر با دیگران به شکوفایی عقل و فکر کسانی که مورد مشورت قرار می گیرد کمک می کند.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین اضافه کرد: در سوره چهل و دوم قرآن کریم که به نام سوره شورا است ۱۰ معیار برای کسانی که لیاقت دارند در مشورت باشند امده است و کسانی که در فضای شورا نظیر خبرگان رهبری، مجلس شورای اسلامی و شوراهای شهر و روستا باشند باید این ویژگی ها را داشته باشند تا به اهداف و نتیجه برسند.
وی عنوان کرد: بر اساس آنچه در آیات قرآن کریم آمده است نخستین موضوعی که مردم بعد از تشکیل شهر و روستا نیاز دارند، امنیت است، بنابراین قرار است شورا ایجاد امنیت کرده و در خصوص مظلومی که دیگران در روستا به او زور می گویند این مسئولیت شورا است که به داد او برسد.
حجت الاسلام عابدینی تصریح کرد: نخستین مسئولیت شورا این است که برای آحاد مردم امنیت، آرامش خاطر و خیال آسوده ایجاد کند و بعد از آن باید به فکر رفاه و آسایش مردم باشند و اگر در بحث آب، جاده و غیره مشکل دارند باید در راستای حل آن فکری کنند.
وی اعلام کرد: باید توجه داشت که این عنوان ها، مسئولیت قیامتی برای ما ایجاد می کند و در خدمات رسانی نیز باید توجه داشته باشیم که کافر و مومن وجود ندارد و باید به همه توجه شود و این خدمات رسانی باید عادلانه باشد.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین با اشاره به لزوم اقامه دین و نماز تأکید کرد: شورا مسئولیت سنگین و جدی دارد و اگر بخواهیم مشکلات حل شود و جامعه به سمت اخلاقی شدن و زندگی بهتر پیش رود باید دین اقامه شود و در این راستا نیز شوراها مسئولیت سنگینی دارند.
وی گفت: یک شورایی یعنی کسی که دین را اقامه کند یعنی حق را احیا کند و در برابر ظلم بایستند، شوراها در واقع مسجد، فرهنگ مردم و رئیس دانشگاه مردم هستند و این شوراها هستند که اگر کوتاهی کنند چراغ مسجد خاموش می شود و و این عشق به اهل بیت عصمت و طهارت موجب می شود چراغ مسجد روشن مانده و نماز جماعت برپا شود.
حجت الاسلام عابدینی خطاب به اعضای شوراها اعلام کرد: شما باید اقامه کننده عدالت باشید و اگر دیدید نمی توانید در این حوزه کاری کنید کار را به دیگری بسپارید.
وی خاطر نشان کرد: شوراها باید اقامه کننده نماز باشند و اقامه کننده نماز یعنی کسی که همه جا پای کار و وظیفه است و از کسی غیر از خدا نترسیده و تحت تاثیر هیچ فرعونی (فرعون نفس و فرعون بیرونی) قرار نمی گیرد.
نظر شما