به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، علیاصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش امروز(11 اردیبهشت) که برای شرکت در اجلاسیه فرهنگیان استان گیلان به شهر رشت سفر کرده است در جلسه شورای آموزش و پرورش این استان حضور یافت.
وی در این نشست با ابراز خرسندی از حضور در جمع مردم خونگرم و حاضر در صحنه گیلان، اظهار کرد: این دومین حضورم در جلسه شورای آموزش و پرورش استان گیلان است.
ضرورت توسعه مشارکت در آموزش و پرورش
فانی، یکی از سیاست های پنج گانه آموزش و پرورش را در دولت یازدهم، توسعه مشارکت در آموزش و پرورش عنوان کرد و افزود: آموزش و پرورش یک دستگاه بزرگ است که 105 هزار مدرسه دارد که در اقصی نقاط کشور و در دورترین مناطقی که هیچ نهاد دولتی و حاکمیتی دیگری ممکن است در آنجا حضور نداشته باشد، یک مدرسه با پرچم جمهوری اسلامی وجود دارد.
وی با استناد به فرمایش مقام معظم رهبری که «آموزش و پرورش بزرگترین و پر مخاطب ترین دستگاه است»، گفت: با توجه به گستردگی آموزش و پرورش و اندازه مخاطبین آن باید دقت داشت که هر تصمیمیر در آن جامعه را نیز متاثر خواهد کرد.
فانی با تاکید بر اینکه این وسعت آموزش و پرورش نیست که آنرا مهم کرده است، خاطر نشان کرد: اهیمت این موضوع در این است که نسلی که امروز دانش آموزان ما هستند فردا آینده کشور را اداره می کنند.
وی در ادامه تصریح کرد: آموزش پرورش از این نظر بسیار مهم است که شاید مهمترین دستگاه حاکمیتی کشور است از این رو اداره کردن این وزارتخانه با عده و مخاطبین زیادی که دارد کار هرکسی نیست.
فانی افزود: از این رو در دولت یازدهم ، پنج سیاست را اعلام کردیم که یکی از آنها توسعه مشارکت است که از تمام توان کشور در اداره آموزش و پرورش استفاده کنیم.
وی با اشاره به جلسات شورای آموزش و پرورش گیلان که تا کنون با حضور استاندار برگزار شده و دارای برکات زیادی بوده است، گفت: یک سوم فضاهای آموزشی کشور استاندار نیستند که این رقم در ده -11 سال گذشته دو سوم بود.
فانی ادامه داد: خوشبختانه تمام حوادث زلزله و.. تا کنون در کشور ما در شب رخ داده است و اگر این اتفاق در روز و در ساعات مدارس می بود چه حوادث جبران ناپذیری می توانست داشته باشد از این رو تمام تلاشمان این است در توسعه ششم بتوانیم یک سوم باقی مانده از این فضاهای آموزشی را مقاوم واستاندار کنیم .
ایران در دنیا رتبه اول مقاوم سازی فضاهای آموزشی را دارد
وی با تاکید بر اینکه ما در مقاوم سازی فضاهای آموزشی در دنیا رتبه اول را داریم، افزود: خیلی از کشورها مدعی مقاوم سازی هستند اما در حقیقت ما با تکنولوژی های روز و با هزینه یک سوم می توانیم فضاهای موجود را مقاوم و استاندار کنیم.
فانی اذعان کرد: باید بتوانیم تا آخر برنامه ششم توسعه فضاهای آموزشی را مقاوم و استاندار کنیم.
وی همچنین با بیان اینکه طی گزارشات شورای آموزش و پرورش گیلان مبنی بر تعمیر و نگهداری فضاهای آموزشی که بسیار خوب بوده است، خاطر نشان کرد: با تعمیر و نگهداری فضاهای آموزشی، استفاده طولانی تر از فضاهای احداثی که معمولا طول عمرشان 30 سال است به 40- 50 سال افزایش می یابد.
فانی در ادامه سخنانش با اشاره به حضورش در اجلاسیه فرهنگیان گیلان که امروز بعداز ظهر در میدان شهدای ذهاب رشت برگزار می شود، گفت: در کشور 36 هزار دانش آموز شهید و غریب به 5 هزار معلم، مربی و فرهنگی شهید داریم که این آمار را هیچ یک از دستگاه غیر نظامی ندارند.
معلمین جزء گروه های مرجع هستند
وی با اشاره به اینکه در چندین پژوهش میدانی که در کشور صورت گرفته است معلمین جزء گروه های مرجع هستند، گفت: اعتماد مردم به معلمین در رده اول گروه های اجتماعی است.
فانی خاطر نشان کرد: اگر ما به دنبال این هستیم که جامعه متعالی در اختیار داشته باشیم باید به معلمین توجه خاص شود.
وی به برنامه های هفته معلم اشاره و اذعان کرد: در هفته معلم دیدار معلمان سراسر کشور را با مقام معظم رهبری، رییس جمهور و رییس مجلس شورای اسلامی در این هفته خواهیم داشت.
فانی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی، تصریح کرد: حضرت آقا فرمودند«اقتصاد مقاومتی باید به عنوان نیاز در تک تک آحاد جامعه نهادینه شود.»
وی افزود: این آحاد جامعه امروز دانش آموزان ما در مدارس هستند که تکلیف آموزش و پرورش این است آنان را تربیت اقتصادی و حرفه ای نماید.
آموزش و پرورش مکلف به تعلیم دانش آموزان توانمند است
فانی هدف سند تحول بنیادین آموزش و پرورش را مکلف به تعلیم دانش آموزان توانمند عنوان کرد که باید باری از دوش جامعه بردارند.
وی همچنین با بیان اینکه کارشناسان تعلیم و تربیت در دنیا اعتقاد دارند که هدایت تحصبلی باید حول چهار محور استعداد، علاقه، نیازو امکانات تحصیلی باشد، اظهار کرد: گرچه این چهار عامل لزوما در یک جهت قرار نمی گیرد ولی تلاش ما ای ناست که بتوانیم آنها را بر اساس روحیات دانش آموزان و جامعه درکنار هم قرار دهیم.
وی یادآور شد: 38 درصد دانش آموزان متوسطه در فنی و حرفه ای و کار دانش مشغول تحصبل هستند که پیش بینی ما این است تا سال 99 این رقم به 46 درصد افزایش یابد.
وی دادن مهارت عملی به دانش اموزان را ضرورتی مهم برشمرد و گفت: با مهارت آموزی شغل بهتر و بیشتری احراز شده و در کاهش بیکاری موثر است.
نظر شما