خبرگزاری شبستان_ خراسان شمالی؛ آموزش، از شئون الهی است و خداوند، این ویژگی را به پیامبران و اولیای پاک خویش ارزانی کرده تا مسیر هدایت را به بشر بیاموزند و چنین شد که تعلیم و تربیت، به صورت یکی از سنت های نیک آفرینش در آمد. معلمی، کرامتی سترگ و تحفه ای آسمانی است که خداوند به انسان داده است تا از زلال وجود معلم، نهال های تشنه دانش، در کویر نادانی سیراب شوند.
ائمه اطهار علیهم السلام و بزرگان دین در خصوص جایگاه و اهمیت شغل معلمی سخنان گهرباری دارند که از آن جمله می توان به این موارد اشاره کرد: پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله و سلم: «در میان صدقه هایی که مردم می دهند، هیچ صدقه ای ارزنده تر از یاد دادن علم و دانش نیست». امام علی علیه السلام: «کسی که در مقام هدایت و آموزش قرار می گیرد، باید بیش از آموختن به دیگران، خود را پالایش روحی کند و ادبِ رفتاری اش، بیش از ادب گفتاری اش باشد». امام سجاد علیه السلام : «اگر معلم وظیفه معلمی را بداند و به آن عمل کند، خداوند نعمت دانش را بر او بیشتر خواهد کرد.»
معلمی در قرآن به عنوان جلوه ای از قدرت بی پایان الهی، نخست ویژه ذات مقدس خداوند تبارک و تعالی دانسته شده است و در آیات اول تا پنجم سوره علق، خداوند، خود را معلم می خواند. امام خمینی رحمه الله در این مورد می فرماید: «معلم اول، خدای تبارک و تعالی است. به وسیله وحی، مردم را دعوت می کند به نورانیت، دعوت می کند به کمال، دعوت می کند به محبت، دعوت می کند به مراتب کمالی که از برای انسان است.»
پس از پیروزی انقلاب اسلامی و شهادت استاد مرتضی مطهری در روز 12 اردیبهشت ماه سال 1358 توسط گروه فرقان، روز 12 اردیبهشت در تقویم جمهوری اسلامی ایران، به عنوان روز معلم نامگذاری شد. خبرگزاری شبستان با تبریک این روز خجسته به همه فرهنگیان، گفت و گویی با یکی از معلمان جوان و فعال خراسان شمالی انجام داده که در ادامه، مشروح آن را می خوانیم.
سیدعلی مهدی پور، دانشجوی دکترای رشته فیزیک هسته ای، جوان 28 ساله ای که همزمان با ارتقای سطح علمی خود، در حال حاضر دانش و اندوخته های علمی خود را در اختیار دانش آموزان دبیرستان تلاش و دانشجویان دانشگاه فرهنگیان بجنورد قرار داده است.
مهدی پور، متولد اردیبهشت سال 67 است که تحصیلات دوران ابتدایی تا دبیرستان را در بجنورد گذرانده و در سال 85 موفق به کسب دیپلم شده و بلافاصله در دانشگاه تربیت معلم سبزوار در رشته دبیری فیزیک مشغول به تحصیل شده است.
وی با بیان اینکه پس از اتمام تحصیلاتم در مقطع کارشناسی در آموزش و پرورش شهرستان راز و جرگلان مشغول به خدمت و تدریس شدم، اظهارداشت: همزمان با تدریس، در سال 89 در کنکور کارشناسی ارشد رشته فیزیک گرایش هسته ای در دانشگاه تربیت معلم سبزوار که به حکیم سبزواری تغییر نام پیدا کرده بود، قبول شدم و ادامه تحصیل دادم.
این معلم جوان که در دوره کارشناسی ارشد جزو رتبه های برتر کلاس و دانشگاه بوده، از آنجایی که مقالات و پژوهش های بسیاری در حوزه کاری خود انجام داده، پس از اتمام دوره کارشناسی ارشد با استفاده از سهمیه استعدادهای درخشان، بدون کنکور در مقطع دکترای فیزیک هسته ای در همان دانشگاه ادامه تحصیل می دهد.
وی که در حال حاضر دانشجوی دکترای فیزیک هسته ای است، همزمان با ادامه تحصیل؛ در دانشگاه های بجنورد، سبزوار و مدارس بجنورد و اسفراین تدریس می کند.
مهدی پور اضافه می کند: از آنجایی که من به رشته فیزیک علاقه مندی خاصی دارم، یک سری کارگاه های آموزشی با محوریت آموزش نرم افزارهای تخصصی فیزیک هسته ای در دانشگاههای بیرجند و یزد و برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی و همچنین اعضای هیئت علمی دانشگاه ها برگزار کرده ایم.
این جوان پویا و ساعی به پژوهش های تحقیقاتی خود اشاره می کند و با بیان اینکه علاقه مندی من به حوزه پژوهش در دوران تحصیل مقطع ارشد به منصه ظهور رسید، می گوید: تاکنون پنج مقاله من در isi و jcr به ثبت رسیده و حدود 30 مقاله به صورت کنفرانسی و بین المللی در ایتالیا، ترکیه و سوییس و 30 مقاله علمی و پژوهشی در داخل کشور ارائه داده ام.
مهدی پور از حضور خود در یک دوره آموزشی در سازمان اروپایی پژوهشهای هستهای سرن (CERN) گفت و افزود: این سازمان هرساله از کشورهای مختلف یک یا دو دبیر فیزیک دعوت می کند تا ضمن ارائه آموزش های خود در زمینه فیزیک هسته ای از بخش های مختلف آن نیز بازدیدی صورت بگیرد.
وی ادامه داد: سال گذشته برای اولین بار هر دبیر می توانست با یکی از دانش آموزان خود در این دوره شرکت کند که من به همراه «علی طیبی» یکی از دانش آموزان شهرستان اسفراین و همچنین یک دبیر فیزیک از استان اصفهان به عنوان نمایندگان ایران در این دوره حضور یافتیم.
این معلم جوان بجنوردی در خصوص معرفی این مرکز تحقیقاتی توضیح داد: سرن (CERN) یا سازمان اروپایی پژوهشهای هستهای، بزرگترین آزمایشگاه فیزیک ذرهای جهان است که در بخش شمالشرقی شهر ژنو در کشور سوییس در مجاورت مرز فرانسه ایجاد شد و فعالیت اصلی سرن، ساخت افزارهای شتاب دهندهٔ ذرات و دیگر زیربناها و ابزارهایی است که برای پژوهشهای فیزیکی در انرژیهای بالا استفاده میشود و در حال حاضر این مرکز دارای امکانات پردازشی قدرتمندی است و به گونهٔ ویژهای برای بررسی دادههای حاصل از آزمایشها ساخته شده است.
وی با اشاره به اینکه کلاس های آموزشی این دوره برای ما بسیار مفید بود و از طرفی با دانشمندان برجسته دنیا آشنا شدیم، از ارائه طرحی با هدف آشنایی دانش آموزان با این مرکز خبر داد و اظهارداشت: پس از بازگشت از این دوره، طرحی در قالب برگزاری کارگاه آموزشی آشنایی با مرکز سرن (CERN) نوشتم و به آموزش و پرورش ارائه دادم که قرار است اردیبهشت ماه و یا مهرماه جاری برای دانش آموزان استانی برگزار شود.
مهدی پور ادامه داد: بنا دارم در این کارگاه آموزشی علاوه بر ارائه مطالب مرتبط با فیزیک هسته ای، ارتباط مستقیمی به صورت ویدئو کنفرانس با چندتن از اساتید و دانشمندان این مرکز نیز برقرار کنیم.
وی مشوق اصلی برای موفقیت در رشته تحصیلی خود را پدر و مادر مهربانش معرفی می کند و می گوید: از آنجایی که خیلی از دانش آموزان موقع انتخاب رشته به دلیل ناآگاهی از علاقه مندی و رشته های تحصیلی ممکن است انتخاب درستی نداشته باشند، ولی من از راهنمایی های خوب پدر و مادرم بسیار بهره گرفتم و با توجه به شناخت از علاقه مندی های خود، رشته دبیری را انتخاب کردم.
مهدی پور در معرفی موفقیت های خود می گوید: من در سال گذشته به عنوان پژوهشگر برتر دانشگاه سبزوار، پژوهشگر برتر شهرستان اسفراین و پژوهشگر برتر استان معرفی شدم.
وی به دلیل مشغله کاری، چندان ایام اوقات فراغت ندارد ولی به گفته خود اگر وقتی پیدا کند، ورزش می کند، کوهنوردی می رود، فوتسال بازی می کند و علاقه مند به سفر است.
این معلم نمونه، با بیان اینکه روزانه نیم ساعت مطالعه غیردرسی دارد، از این موضوع راضی نیست و می گوید: بیشتر اهل کتاب های ورزشی و روانشناسی است و البته سایت های خبری و برنامه های سیاسی را نیز پیگیری می کند.
وی وجود برخی ناملایمات در سیستم آموزش و پرورش را ناخوشایند می خواند و اظهار می کند: یکی از این موضوعات بحث ادامه تحصیل است که این مهم جایگاه خاصی در سیستم آموزش و پرورش ندارد و همچنین استفاده از تجربیات و دانش فرد تحصیلکرده است که متاسفانه به این موضوع هم اهمیت چندانی قائل نمی شوند.
مهدی پور، با بیان اینکه من سعی می کنم هر ساله بهتر از سال گذشته باشم و اعتقاد دارم در هر مقطعی که انسان احساس کند بهترین است، اوج موفقیت است؛ خود را در زندگی فردی و اجتماعی 50 درصد موفق می داند.
وی افق نگاه خود را توسعه دامنه برنامه های پژوهشی و برگزاری کارگاه های آموزشی برای دانش آموزان اعلام کرد و با اشاره به خلاء پزوهش و خلاقیت در سیستم آموزش و پرورش، اظهارامیدواری کرد به اندازه سهم خود بتواند این خلاء را پر کرده و خلاقیت و نوآوری را در نسل های آینده تقویت کند.
گزارش: نیستانی
عکاس: علی رازی
نظر شما